tirsdag 8. mars 2011

Fritt fall etter Fana!

Den ble ikke helt slik som jeg hadde tenkt meg den, men likevel er jeg veldig fornøyd med min nye Fana-jakke! Og for alle dere som trofast følger meg i disse spaltene, er det ikke ukjent at jeg lenge har strevd med å få den ferdig!
Men slik er det når man holder på med flere prosjekter samtidig; i tillegg til at man ikke helt vet hvordan man skal få avsluttet arbeidet med en viss stil!
Det begynt i fjor sommer med den vakreste bolero, "Fritt etter Fana", designet av Sidsel Høivik, som jeg falt til de grader pladask for! Jeg skrev om det her!
Men så fant jeg ut at jeg trengte en jakke, ikke en bolero, og begynte den lange ferden mot å gjøre om mønsteret, og regne ute lengde og bredde og justere. Opptil flere ganger, selvsagt!
Jeg strikket bl.a. hele 4 ermer (2 ble rekket opp...), og jeg forandret mønsteret, om igjen og om igjen, i kjent stil!
Jeg har laget en modell som skrår utover fra borden med åttebladsroser, og som dermed tar opp den samme fasongen som ermene har. Trompet ermer, heter det vel!
Og lengden og bredden ble, om jeg skal få si det selv, perfekt til fruens kropp! Garnet jeg har brukt er Drops Merino Extra Fine i 100% ull, som angivelig ikke skal klø!
Og veldig varm og god, det har jeg kjent at den er allerede, så jeg vil anta at den vil passe godt en kjølig vårdag i april!

Når det kom til pynt, så valgte jeg å ikke hekle fargerike kanter eller brodere, fordi jeg syntes det ble penest slik! Jeg får si som det kjente slagordet: Det enkle er ofte det beste!

19 kommentarer:

 1. Hei Cathrine og takk for linken. Fint at du endelig ble ferdig. Jakken ble fin den og passer deg perfekt i fasongen. Men jeg hadde gledet meg til å se din variant med sarte broderier (og kanskje noen heklekanter) som jeg er overbevist om hadde passet perfekt. Men jeg skjønner om du er "forsynt" for denne gang. Men - når den får ligget og "godgjort" seg litt kan det jo også tenkes at det begynner å krible i fingrene dine etterhvert....

  SvarSlett
 2. Hei!!! Jakka ser jo flott ut, den!!!!! klemz

  SvarSlett
 3. Denne jakken har du all grunn til å være stolt av. Du har vist en fantastisk tålmodighet, både når det gjelder mønster og strikkingen.

  Gratulerer med flott resultat og gratulerer med dagen.

  Klem

  SvarSlett
 4. Denne jakken har du all grunn til å være stolt av. Du har vist en fantastisk tålmodighet, både når det gjelder mønster og strikkingen.

  Gratulerer med flott resultat og gratulerer med dagen.

  Klem

  SvarSlett
 5. Helt nydelige farger, knapper og snitt!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med at den vakre fanakofta endelig er ferdig :)
  Godt jobba!
  Og gratulerer med Den Internasjonale Kvinnedagen i dag !

  SvarSlett
 7. hei.
  åå så fin denne ble, du er utrolig flink med hedene dine,
  gratulere.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 8. Rett og slett nydelig! Så utrolig dyktig du er!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 9. Hei og hå, og gratulerer med dagen!!! Gratulerer også med nydelig Fana jakke. Den ble kjempefin, Cathrine..Du har all grunn til å være stolt av deg selv. Ha en fin kvinnedag. Kos kos fra Mai Liss (O:

  SvarSlett
 10. Hei Cathrine!
  Gratulerer med dagen i dag!
  Og til lykke med ferdigstrikket jakke!
  Den ble helt nydelig, flotte farger som passer perfekt til deg.Ja,du er flink med hendene dine!
  Klem fra Mor.

  SvarSlett
 11. Fanajakken din ble lekker!! Jeg likte fasongen og fargene, og den sitter jo perfekt på deg :) Denne skal du være både fornøyd med og stolt av. Og jammen har du lagt ned mye jobb i den også, tror nok ikke jeg hadde vært like tålmodig..

  SvarSlett
 12. Jakka ble kjempe fin!
  Nydelige farger og fin form.
  Klem fra iGi

  SvarSlett
 13. Den ble kjempeflott og kledde deg meget godt! Jeg har selv en tradisjonell Fanajakke i fargene mørk brun+hvitt. Jeg er veldig glad i den:)

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 14. Kjempefin jakke!!
  Godt jobba :)

  SvarSlett
 15. God kveld igjen!
  Den fanajakken ble bare helt nyydelig! Den passet perfekt til deg, og din variant med trompetarmer og lett skrådd bol var kjempestilig. Og så fargene og knappene da.....Helt perfekt Cathrine. Du er virkelig flink med hendene. Har du forresten forsøkt deg på den nye? teknikken - pjoning? Ønsker deg en fin kveld.
  Klem Berit

  SvarSlett
 16. Så flott jakke!
  Jegerdypt imponert - både over håndverket, kreativ utvikling av oppskriften og fargene.
  Jakken var nydelig og passet jo fruen på en prikk.
  Virkelig et plagg å møte våren i :-)
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 17. Du så nydelig den jakken ble, nydelige farger, knappene var bare så søte og fasongen på jakken likte jeg. Denne kan du virkelig være stolt av. Nå fristet du meg virkelig til å strikke meg ennå en Fana kofte :-)Ha en super fin dag.
  Klem fra en utflyttet Fana stril

  SvarSlett
 18. Hei :) Så flott blogg du har, eg har hengt meg på :) Den jakken du har strikka var nydeleg! Skjønn fargekombinasjon og verkeleg imponerande korleis du har laga ditt eige mønster. Ei slik ville eg og gjerne hatt :) Kristina

  SvarSlett
 19. Fanajakken din ble kjempeflott. Jeg må sannelig si at den du har kreert er mye mer etter min smak enn den orginale modellen du har vist til. Og den kler deg virkelig! Flott arbeid! Og..vel overstått innsats, tenker det føles godt!

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!