mandag 4. juni 2012

Praktisk potet varmer!

Ofte mangler man lokk til potet- og grønnsaks-fatet, og må klare seg med provisoriske løsninger, som et kjøkkenhåndkle brettet til passelig lokkestørrelse, eller et par biter av kjøkkenrullen, for å holde potetene varme!

Men ikke nå lenger! For hos Karen Klarbæks Verden (se her) fant jeg oppskriften på verdens smarteste kartoffelvarmer, eller på godt norsk: Potetvarmer!

Oppskriften har hun laget etter sin mormors gamle kartoffelvarmer, som hun fant i en skuff! Man hekler to like deler, som deretter hekles sammen med en kant.

Selv valgte jeg å heklet forstykket i lyseblått etter mønsteret, mens bakstykket i hvitt ble heklet kun med staver. Hvordan man hekler en jevn cirkel, finner du hos Olava her!

Jeg brukte Gjestal Bomull Sport farge lyseblå (314) og hvit (302), og valgte også å endre litt på avslutningen: Hekle sammen de 2 delene med km, 1 omg fm, og avslutt med en blondekant!

På midten laget jeg en rose, som er til å løfte potetvarmeren med!

Og etter at den har vært i bruk, kan den henges til lufting/tørk, før den legges pent i en skuff!

Det blir nok heklet flere potetvarmere! Og det kan være et greit lite håndarbeide å ha, inn imellom de store prosjektene!


8 kommentarer:

 1. Oi! Den var kjempesmart! Og fin.. Utrolig hvor mye smart man kan lage.. Den oppskriften skal jeg prøve, tusen takk. Nå gleder jeg meg til å lage potetvarmer. Det er jo en super gaveidè også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en super gaveidé også, og noe man kan lage på et par kvelder! Kjempepraktisk også! :-)

   Slett
 2. Så smart og så nydelig!!
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Dette var veldig smart du! Har erfaring med at det under lokk samler seg masse kondens som fort renner ned i potetene når det blir tatt av. Og som du sier så er det greit med et håndarbeid som tar bare en kveld eller to.
  Og selvfølgelig heklet du blått - det hadde jeg også gjort.
  Ha en fin uke!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er veldig fin i bruk fordi dampen forsvinner, mens varmen beholdes - genialt, spør du meg! Klem :-)

   Slett
 4. Kjempe fin og anvendbar!!
  En sånn skall jeg hekle!
  Kult!
  Klem Irene

  SvarSlett
 5. Flott og praktisk!! Pynter når den henger til tørk også;)
  Ha ei fin uke videre, klem;)

  SvarSlett
 6. Så smart og morsomt!! Og veldig lekker...!
  Klem♥

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!