søndag 5. august 2012

Rips på alle fat!

Gleden over eget hus og hage er stor når bærbuskene bugner av rips, og barnebarna, og en og annen ektemann, hopper av glede!

For ikke å snakke om når jeg begynner å vispe eggedosis, og bollen med sukret rips og det gule gullet endelig kommer på bordet!

Da er det nesten ikke måte på hvor raskt serveringen må skje!

- Mer, farmor, meeer! lyder det!

Men først må jo plukkejobben gjøres, og da er det godt med gode hjelpere, som i år var de søte søstrene fra byen!

Og de var riktig så ivrige til å plukke....og til å smake!

Men det er noe av sjarmen det, og det blir allikevel plenty å fylle det store bærspannet med! Det som skal havne i fryseren, og senere i en og annen kake eller desssert!

Tenk så deilig å ha til vinteren - det blir en skikkelig smak av sommer!

I dag skal vi plukke siste rest av ripsen, og severe til middagsgjestene vår! Den blir servert med gullgul eggedosis til! Eggedosis til 4 lages av: 4 eggeplommer + 1 helt egg + 5 ss sukker!

Senere en gang vil jeg gjerne prøve denne bringebær- og rips fromarsjen, som du finner oppskriften til her! Den høres nyyyydelig ut!

Med ønske om en god augustsøndag!



14 kommentarer:

  1. Her har fuglene vært grådige og tatt all ripsen. Neste år må vi bygge stativ med nett slik dere har gjort.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så synd da! Men vi opplevde det samme her før Bygårdsmannen laget stativ og nett. Så det er nok lurt!

      Slett
  2. Å nammmm dette såg godt ut !!vi må garantert prøve med eggedosis ...de var en lur ide::))bildene dine er som vanligt så stemmnigsfulle og fine:)
    Søndagsklem fra Eli:))

    SvarSlett
  3. Ja, det enkle er ofte det beste! Bildene legger jeg endel jobb i - synes de er veldig viktige!

    SvarSlett
  4. Tack så mycket för fint inlägg och recept. Det ska jag pröva på. Ha en härlig dag!

    SvarSlett
  5. Dette vekket gode barndomsminner hos meg. Rips og eggedosis er kjempegodt! Men så gikk vi over til vaniljesaus, og nå forstår jeg egentlig ikke hvorfor. Men begge deler er nå godt da;) Og den fromasjen fikk jeg lyst å prøve! Den smaker sikkert friskt og godt. Takk for tips;)

    SvarSlett
  6. Det er ikke så lenge siden jeg plantet ripsbusker i hagen og i år kan jeg endelig nyte noen av de deilige bærene. Tusen takk for gode ideer til hvordan jeg kan bruke dem.
    Ønsker deg en fin søndag
    Klem Tone

    SvarSlett
  7. Nydelige og glade pikebarn,Cathrine! Og coole pojker (O: Rips vet jo vi smaker gooodt (O: Fine bilder og god tekst (O:

    SvarSlett
  8. Se antoja los frutos rojos, y muy lindas las fotografias. Saludos.

    SvarSlett
  9. Ja her var det noen kjente fjes,flere som har hatt besøk ser jeg.Koselig det.Er jo så hyggelig å låne og levere tilbake igjen.Det synes iallfall jeg som nå har fått så store barn.
    Jeg stuper snart i seng ,denne lille prinsen som var på besøk våknet kl seks og det var litt uvant....he he'Riktig god helg

    SvarSlett
  10. Gøy at de er så ivrige. Det er jo ingen selvfølge for det er litt pirkete å plukke og smaker litt surt. Jeg tar gjerne en porsjon - med vaniljesaus. :-)

    SvarSlett
  11. Husker alltid mamma hadde eggedosis til ripsa,har ikkje gjort det sjølv men jentene har plukka tips og kost seg med vaniljesaus på,kanskje eg skal ta eggedosis neste gang:)
    Fine bilder;)
    Klemklem

    SvarSlett
  12. Oj,oj,oj...her ble det mye mimring.
    Det sies at desserten i livet er barnebarn
    Det har du tydeligvis en vakker bukett utav.

    Men så holder du på gamle tradisjoner som rips og eggedosis - så herlig.
    Og jammen fant jeg ikke vrifrukt også hos deg...
    Min elskede svigermor som hadde dem i alle fargenyanser i stua si.ETT stort vindu som formelig bugnet.
    Har faktisk ikke tenkt på at jeg kan klare å få dem til...Nå gav du meg noe å tenke på;)
    (Synd med ting som dør med de gamle...)

    TAKK for din herlige inspirasjon!

    Klem fra Anne.

    SvarSlett
  13. Dette så jammen godt ut, og de søte små er heldige som kan høste godis i mormor/farmors hage!
    Er bare så snarest innom for å få litt påfyll om du kan kalle det det.I nyhuset står alt på hue! Hos oss er det bare oppussing/flytting som gjelder og vi har ikke fått internett i nyhuset enda.
    I dag skal jeg pakke og rydde - megler kommer i morgen, så nå går det slag i slag.
    Du hører mer fra meg etter hvert. Ha en fortsatt fin uke. Klem Berit

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!