lørdag 7. juni 2014

Nancy koften min (2): Hvem var Nancy?

Som dere har sett, er det min egen Nancy kofte fra Sandnes Garn jeg har begynt på her! Det er en skikkelig retro klassiker, vil jeg påstå!
Men når jeg forsøkte å finne ut litt hvor det unorske Nancy navnet kom fra, var ikke lett! En e-post til Sandnes Garn resulterte i det korte svaret: - Dette har vi ingen info om, dessverre.
Så da er det bare å begynne og lete og spekulere på egen hånd!
Og i og med at Nancy-mønsteret ble designet på 1960-tallet, er det naturlig tenke at det fantes en Nancy som var populær da, slik som Nancy Sinatra, her sammen med Elvis Presley!
Eller så var kanskje designeren fasinert av Nancy Drew, eller Frøken Detektiv, som vi kaller henne, og syntes hun fortjente å æres med en egen kofte, til alle vinteroppdragene sine?
Men det er kanskje mest nærliggende er å tenke at designeren hadde en mor eller bestemor som het Nancy, og som hadde lært henne strikkingens kunst?
Så svaret på gåten ligger nok nærmere Norge enn Amerika på den tiden, vil jeg tro, men jeg vet det altså ikke!
Uansett er Nancy koften blitt mektig populær, og så populære at den har en egen FB gruppe: Vi som strikker Nancy genser/kofte!

Etterord: Jeg har fått høre at Nancy Drew (Frøken Detektiv) skal ha hatt på seg en liknende kofte på et bokomslag, og at det er opphavet til Nancy koften! Men jeg har ikke fått dette bekreftet!

6 kommentarer:

 1. Morsom mimring, tror jeg må ha lest alle Nancy Drew bøkene i min ungdom, elsker de bøkene.

  Helt enig, at koften er fin, veldig FIN !

  God pinse, da tenker jeg du koser deg med strikking :?

  SvarSlett
 2. Så fin jakken - jeg har riktig lyst å strikke for meg også :-)
  Stor klem til deg Cathrine
  God pinse jeg ønsker deg og dine.

  SvarSlett
 3. Kan nok ikke hjelpe deg;) Men nydelig kofte og koselig innlegg;)

  God pinse;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 4. Flott genser! Kanskje frøken detektiv har en slik genser på coveret av en av bøkene? Lykke til med å løse gåten, fru detektiv.

  SvarSlett
 5. Detektiv Nancy Drew var også en favoritt hos meg for et par tjue-år tilbake. Bøkene har jeg ennå. Nostalgi som er verd å ta vare på. Ønsker deg lykke til i samme bransjen som Nancy Drew - nemlig i rollen som detektiv i mysteriet om opphavet til koftens navn.

  SvarSlett
 6. Uanset hvad - er mønstret fantastisk! Den bliver flot!

  Nyd pinsen
  klem Helle:-

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin dag!