torsdag 28. mai 2009

Bryllupstanker!

Nå er vi kun 2 dager unna Det Store Bryllupet, og travlere har det selvsagt aldri vært! Større dag i livet finnes som kjent ikke for et ung par (bortsett når de får barn da), og alt skal være perfekt ned til minste detalj! Tenk å få ta på seg en slik kniplet brudekrone! Denne er fra Oppdal -bilde fra Magasinet Bunad. Fotograf: Eva Brænde.

Jeg er enormt fascinert av gamle bryllupsbilder, og ser gjerne for meg det berømte bildet til Adolph Tidemand "Bestemors brudekrone".

Jeg har selv giftet meg i bunad, og det finnes jo noen fantastiske bryllupsbunader (ser her), med sølv til å virkelig glitre av! Og glitre og skinne vil man jo på sin store dag!

En gang fant jeg en gammel ramme på et loppemarked. Det var rammen jeg var interessert i, men inni rammen fant jeg et fantastisk bilde av et brudepar flankert av alle bryllupsgjestene! Det var tatt i Tronheim 1927, sto det, men ikke noe mer. Jeg forsøkte å etterlyse, via et ukeblad, noen som kjente til bildet og ville overta det, men fikk ingen respons, dessverre. Men tradisjonen med å ta et fellesbilde av alle bryllupsgjestene, synes jeg var en ting man burde gjeninnføre!

Da gjenstår det bare å be om godt vær førstkommende lørdag, og håpe at alt går på skinner, og at brudeparet får en flott bryllupsdag!2 kommentarer:

 1. Spennende innlegg og nydelige bilder!
  Det blir nok ikke siste gangen jeg kikker innom denne bloggen.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. For noen flotte gamle bilder. Koselig å se...
  Jeg har faktisk et slikt bryllupsbilde med alle gjestene fra mitt eget bryllup! Her i Spania er noen fortsatt så "gammeldagse" at de tar slike bryllupsbilder...

  SvarSlett