onsdag 29. juli 2009

I Selma Lagerlöfs hus og hage!

Det anbefales på det varmeste å ta turen om Mårbacka utenfor Sunne i de Värmlandske skoger, der Selma Lagerlöf hadde sitt vakre hjem! Vi var på Mårbacka en solrik dag i juli, da hagen var på sitt flotteste, og vi fikk nyte lunchen vår under de vakre trekronene, og ruslet rundt i hagen, mens vi drømte om en egen av samme kaliber!

Eller som Selma Lagerlöf skrev:
»Jag har just gått igenom trädgården nu på morgonen och funnit att körsbär och päronträd redan stå i blom, och äppelträden ha stora röda knoppar. Du må tro, att här är vackert.» Ur Selma Lagerlöfs brev till Nils Hogersson 1939.

Etter en spennende omvisning i huset, ispedd historier om Selma Lagerlöf liv og forfatterskap, gikk turen til museumsbutikken, der de solge de akk så berømte Mårbacka pelargoniaer! Og jeg MÅTTE selvsagt ha en, selv om min bedre halvdel lurte på hvordan det ville gå, vi som skulle ferdes langs landveien en god stund til! Men det gikk veldig fint det! 
Og ved hjemkomsten er den blitt pottet om og har fått en stille plass på terassen, i håp om at den vil slå seg til ro, og leve veldig, veldig lenge! Her finner du tips om stell og formering av pelargonia.

4 kommentarer:

 1. Nydelig innlegg, frister til et besøk...

  SvarSlett
 2. For et nydelig sted. Min pelagonier er blitt flotte og store i løpet av sommeren - så jeg får trøste meg med det siden jeg ikke får sett stedet.

  SvarSlett
 3. Høres så herlig ut, blir nesten rolig til sinns av å se på bildene:-) Fortsatt god sommer!

  Klem Camilla

  SvarSlett
 4. For et nydelig sted!
  Det ligger en award å venter på deg i bloggen min...

  SvarSlett