søndag 24. januar 2010

Opp med hanen!

Jeg vet ikke hvor mange av oss som faktisk står opp med hanen, men jeg må nok innrømme at jeg kvalifiserer til å stå opp ved hanegal! Veldig bortkastet da, som min bedre halvdel pleier å uttrykke det, at jeg ikke kan gjøre noe fornuftig i de tidlige morgentimene, sånn som å gå med avisen eller noe! Men, nei, morgentimene er MINE, og da jeg sitter her i blogglandia og koser meg!

Veggklokken som jeg nettopp har brodert og er såååå stolt av, må jeg vise dere! Den har endelig kommet opp på kjøkkenveggen, og motivet her heter faktisk "Opp med hanen"! Broderi og ramme er kjøpt hos Ateljé Margartha, mens urverk og visere er fra Claes Olhson.

Så nå kan vi SE at tiden den tikker ubønnhørlig videre, og som for de fleste av oss, har ikke døgnet mitt nok timer! Jeg lurer på hva det kommer av at tiden går fortere og fortere etter som årene går? Eller er det bare noe jeg føler? Er det alderen?!

Jeg har fått prøvd meg litt med den nye kameraet mitt nå, og her en noen kjøkkenbilder! Og som dere ser har vi til SALT på maten! Dette saltkaret fikk jeg kjøpt på marked i Gamlebyen i Fredrikstad for noen år siden, og under står det INGE. Og på toppen av skapet har kjelene økt fra 2 til 3, etter at jeg fikk den lille av min mor før jul! Her ser du den med svibel i!
Tusen takk for alle hyggelig kommentarer i går - det varmet med all omtanken! Jeg forstår at jeg har mange med meg i å være positiv, så det holder jeg fast ved, ja! En god søndag ønskes dere alle sammen; selv dere som IKKE var oppe med hanen!

24 kommentarer:

 1. Flott klokke, og takk for tipset om brodeributikk.
  Selv har jeg kjøpt noen broderier i Lidköping. Bitteliten butikk som bla selger nye utgaver av gamle plattsømsbrikker.
  Er der selvfølgelig når jeg MÅ innom museet og fabrikkutsalget til Rörstrand, hm....
  Kanskje jeg sparer turen nå, netbutikken hadde ganske mye!

  SvarSlett
 2. Hei på deg!
  Nei, morgentimene er ikke særlig effektive her heller. Rolig og behagelig må det være.
  Artig klokke du har brodert, all grunn til å være stolt av den.

  Klem

  SvarSlett
 3. hei Cathrine.
  såå flott en klokke du har brodert,du er såååå flink med hendene dine,skjønne ilder hos deg som alltid,å det fatet med epler..fristende.
  ønsker deg en fin søndag vidre.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Hei sann :)
  Tusen takk for gode råd:)
  Etter noen timer foran pc n så gikk det jammen greit..
  Veldig koselig å titte innom hos deg.
  Her titter jeg innom igjen :)

  Klem Anita

  SvarSlett
 5. Nydelig klokke du har brodert! Så gøy å ha en klokke som man selv har laget:-) Jeg står også opp før hanen galer, men det er høyst ufrivillig....
  Klem

  SvarSlett
 6. Så flott klokke du har brodert. All grunn til å være stolt over den.

  Kari :-)

  SvarSlett
 7. Ja, si det... Hvorfor går tiden så fort, ikke vet jeg. Men har kanskje noe med at vi får mere og mere å gjøre når man blir eldre, og da har man plutselig ikke tid til alt man har lyst til :)

  Jeg som ikke står opp med hanen, har jo enda dårligere tid :) hehe

  Ha en nydelig kveld da, og tenk alle de positive tanker du kan. Det er kjempe viktig :)

  Klem Tina

  SvarSlett
 8. For en flott klokke du har brodert, den er kjempefin!

  Takk for hyggelig kommentar hos meg, det satte jeg pris på. Ha en fortsatt god kveld - og en koselig morgenstund i morgen tidlig ;)

  SvarSlett
 9. Gosj, den var utrolig fin. Tror det må være den fineste klokken jeg noen gang har sett. Sikkert mange tusen sting som ligger bak det ferdige produktet.

  SvarSlett
 10. Så flott klokke du har brodert!!!
  Jeg er opp ved hanegal!
  Det første jeg gjør er å sett på kaffetrakteren, så rett inn i dusjen.Deilig å kunne planlegge dagen foran et levende lys.
  Takk for at du ga mitt "Vinterhjerte" stemme. I julen hadde jeg fokus på hjerter, så det gledet meg stort da jeg kom over et i hagen også.
  klem fra Jorunn

  SvarSlett
 11. Hei, og tusen takk for koselig besøk på bloggen min :o)

  Så nydelige hjerterammer med broderier i du lager - helt i min smak!!!

  Ønsker deg en ny og flott uke - kos deg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 12. Er nok ein av dei som er tidleg påàn eg også... for eg elskar nemleg den stille og rolege tida av døgnet. Hvis eg ikkje får ro og fred med kaffikoppen og får sjå dagen gryr,blir eg sur og tverr.. Eg er altså ikkje tidleg oppe for å vera aktiv på morgonkvisten,tvert imot...
  Så nydelege ting du viser bilder av her,og klokka var eit mesterverk! Superfin! Og så skal eg bekjenna at eg har veeeldig lyst å vera hermegås av kjøkkengardinene dine når me flyttar ned i gatehuset... synes det er såååå fint med håndkleruter og kvitt M/hekleblonde!!
  Ha ein god søndagskveld:0)

  SvarSlett
 13. Jeg må innrømme at hanen må bare gale, bare jeg får sove litt lenger;) Men alderen gjør at jeg faktisk er tidligere opp på fridager nå enn før. Setter også slik pris på en fridag, at den skal jeg ihvertfall ikke sove bort;)
  Nydelig brodert klokke!!! Den har du all grunn til å være stolt over, litt av et arbeid dette.
  Kos deg siste uke av januar, nyt hvert sekund! Klem frameg;)

  SvarSlett
 14. Herlige bilder Chatrine...klokken som du har brodert er nydelig.
  God uke til deg.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 15. Nydelig klokke, flinka.... Her er det ei som HATER å stå tidlig opp, men ELSKER å sitte oppe om natta. Da alt så stille og fredelig. Men så er det det at jeg sover sjelden mer enn 5 timer om natta, og legger jeg meg ved 3-tiden er jeg oppe igjen 8- halv 9. Det er jo ikke såååå langt på dag da...
  Ha en super uke. Klem :O)

  SvarSlett
 16. Det er så koselig med alt det blå du viser frem. Klokka de var flott og passer jo så bra inn. :)
  Jeg har svart på spørsmålet ang. trådsnelleoppbevaring i bloggen min :)

  SvarSlett
 17. Jeg googlet og fant det samme jeg også hihi! Spennende da, kanskje jeg skulle utforske litt mer. Min mormor er som et gammelt oppslagsverk, kanskje hun vet noe...

  Det er første gangen jeg har sett en brodert klokke. Imponert!

  Jeg er ikke oppe før 8 om jeg ikke må, og må må jeg 5dager i uken. ;o) Men jeg liker ikke å sove bort dagen, så den er ikke så mye over... OG morgenstunden, den skal gå i rooolig tempo!

  HA eis kjønn uke ♥

  SvarSlett
 18. Ja vi er heldige som har mobilen nå til dags ;) Nei da, men den den funker iallefall til tider :) Vi bruker belønnings prinsippet for det meste vi også :) De hjelper til med litt husarbeid og vi leker og koser oss masse etterpå :)

  Var godt du sjekket om du var med på give awayen da :) Lykke til :)

  Og ha en nydelig kveld i dag også :)

  Klem Tina

  SvarSlett
 19. Hei igjen!

  Jeg fant pakken til den siste brikken jeg broderte, den du ser på åpningsbildet mitt (jeg byttet farge på garnet, det som fulgte med var blått mot grønt, og ikke for meg).
  Butikken er Hemsløjden Lidköping. Den lå midt på torget, i rådhuset, men jeg sjekket den før jeg skrev dette svaret, og nå er den flyttet:
  http://www.vastsverige.com/sv/skaraborg/products/52281/Hemslojden-Lidkoping/

  De selger visst fortsatt unikt broderimateriale, og jeg synes det er så koselig at det følger en liten historie med broderiet du kjøper.

  Mvh. Liv

  SvarSlett
 20. hei Cathrine å god morgen.
  det skiltet jeg har på mini toa med grandchildren osv det er kjøpt hos frk Olsen i arendal det...om hun har igjen kjøper jeg gjerne til deg å sender om du ikke finner det andre steder,tror levrandør er ib.laursen....
  å ang bakepulver i hvit vask,da bruker jeg vanlig freia bakepulver,putter 1ts inn i trommel når vasken er i,å til hvitvask bruker jeg gjerne blenda hvit i pulverform,det har jeg i pulver kammer som vanlig,jeg må si at bakepulver tar ikke flekker,men hvitheten er det ingen som slår,så bare sleng en teskje skal du se hihi,du blir glad for resultat.jeg vasker alt hvitt med det,om det er 30,40,60,90 grader,å resultatet er enestående,kritt hvitt,
  men bare til hvit vask vennen...
  ønsker deg lykke til med det,må høre fra deg når du har tatt en vask,
  tipset stod i noen av de første JDL blad som kom for et år siden..
  å siden har jeg brukt det.
  håper du er bedre nå.ø nsker deg en nydelig dag min venn.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 21. Joda, det er en Ida Loretnzen som henger over bordet.
  Meeen - det er ingen original, det er en seriegrafi produsert og signert av Ida Lorentzen, kjøpt på Blaafraveværket.
  Jeg er så glad i roen i det bildet, og jeg er nesten avhengig av et besøk på Nyfossum i året -fargene!
  Den utstillingen som har gjort meste inntrykk på meg,var utstillingen med Ida Lorentzen og Vilhelm Hammershøi i 2005. Vakker!

  SvarSlett
 22. Hei for en flott og inspirerende blogg du har. Virkelig en kreativ dame du er! Og så flott den klokka du ha brodert deg! Kjempefin:)

  Har forresten prøvd meg på hexagon tøflene som du har lagt ut oppskrift på, Tusen takk for at du deler med deg! Men lurer på noe i forhold til det. Undrer litt på garnet du har brukt for jeg benyttet meg av Dalegarn babyull, 100% ren ull, men jeg får de absolutt ikke til å tove, selv om jeg har prøvd det meste.

  klem Janne merethe

  SvarSlett
 23. Hei igjen og takk for svar.
  Syns de tøflene var så søte også var de jo ikke vanskelig å hekle heller! :)
  Ser det står på babyull garnet at det tåler vask på 40 grader, men ettersom jeg leste på nettet gjorde lanett det også. Så jeg skjønner ikke. Prøvde nemlig å ha de i vaskemaskina på 60 grader, og gjorde det faktisk 2 ganger, men fremdeles er de ikke tovet. Det kan jo såklart ha noe med maskina og gjøre? Kanskje jeg får prøve meg på et par til, bare med lanettgarn.
  Jeg skal gi deg beskjed hvordan det går jeg:)
  Klem jm

  SvarSlett
 24. pssssst gammelt innlegg hos deg dette, men håper du leser kommentarene allikevel :)

  Kan du se på det siste innlegget mitt? Jeghar noe keramikk med samme stempel... vet du noe mer om INGE nå?

  SvarSlett