mandag 12. juli 2010

Lillomarka i mitt hjerte!

Jeg vokste opp tett ved Oslomarkas grenser, mot Lillomarka, og jeg må dit for å gå minst én tur hver sommer! Som utflyttet Oslo-jente har jeg fått nye røtter, men trekkes likevel mot marka i Oslo. Og siden turen ikke er så altfor lang, blir det ofte sykkel- og gåturer i gamle trakter!

I Lillomarka, nord-øst i Oslo, har jeg gått mye i mine tidlige barneår, og jeg blir riktig nostalgisk når jeg tenker på marketurene vi hadde, mor, far og tre små barn, hvor vi trasket og gikk, sommer som vinter! Og i min fars grå tursekk var det både matpakker, primus, drikke, og gjerne noen sjokoladebiter!

Og i forrige uke var jeg og min kjære bygårdsmann på en etterlengtet tur inn til Lilloseter! Nå skulle vi sykle, og planen var Sinober, som ligger et stykke innenfor Lilloseter. Du finner kart over Lillomarka her, og Friluftseteaten i Oslo har dessuten mye nyttig om Oslomarka her! Naturvernforbundet har laget et flott hefte, "Eventyrskogene i Lillomarka", som du kan laste ned her!

Nå viste det seg at sykkelveien innover fra Lilloseter var basert på dem med skikkelige offroadere og en del bæring av sykkelen, så vi stoppet klokelig der! Veien videre tar vi til fots en annen gang. Men med nydelig vær, god mat i sekken, og vid utsikt ut over skog, vann og Oslos østside, var dagen i grunnen reddet!

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Det var så hyggelig å se fra Lillomarka. Mange år siden jeg bodde nær den nå.

  Du er alltid velkommen til Mjøsas strand. 1 1/2 time med bil fa Oslo og du er her. Det går ekspressbuss annenhver time også. Rekker du det ikke i år, så får du være tidlig ute med planleggingen til neste år :)

  SvarSlett
 2. åh, der har jegg gått mye tur med farmor i årenes løp. Om sommeren og om vinteren med kjelke. Passe lang tur for en liten bergensjente og verdens største og beste boller når man kom frem. Heldig du som vokste opp der :)

  SvarSlett
 3. Så koselig at dskriver om Lillomarka! Mine besteforeldre Helga og Sigurd Sinober startet denne kafeen. Jeg har mange fine minner derfra hvor jeg også bodde en periode.
  Britt Sinober

  SvarSlett