onsdag 1. juni 2011

Lykken er!

Mai er vel og bra, men juni det betyr at vi er inne i den første sommermåneden, og det er deilig det! Denne vinteren har vært veldig kald og veldig lang, så nå fortjener vi en minst like lang og varm sommer, ikke sant?
Epletrærne våre har endelig forstått at det er tid for årets blomstring, og har slått ut sine grønne blader og nydelige rosa-hvite blomsterknopper! Og det er like vakkert hvert eneste år!
Og det er uslåelig vakkert når du ser epleblomstene mot en blå, blå himmel, eller når det nettopp har regnet, og de er duggfriske og våte, og glitrer når solen titter frem igjen!
Og det er som et nytt under hvert år, når trær og busker kommer med nye knopper, og det i løpet av noen få uker blir til blader og blomster!
Vi kan se rett ut på epletrærne fra kjøkken- og spisestuevinduene våre, og kan følge med i prosessen fra knopp til blomst, og fra blomst til eplekart, frem til et fult ferdig, saftig eple!
Ja, så lykken er å plukke epler fra egne trær! Om det ikke blir så uendelig mange, så smaker de så uendelig mye bedre enn dem man kjøper i butikken!
Og etter hvert kan man ta frem det man trenger, og bake verdens beste eplekake!


7 kommentarer:

 1. Så enig med deg, Cathrine. Nå fortjener vi en laaaang og deilig sommer. Og i dag har den altså begynt. Det er nesten utrolig!!

  Ha en fin SOMMERdag ;O)
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. hei,
  å så deilig et innlegg, ja tenk nå er det sommer, nydelige bilder fra deg.
  skjønn blomstring av frukt trær.
  du må gå inn på finn eiendom å se seljåsen småbruk er til salg, en drømme plass, du husker barnetv?
  dette ligger under tilsalg i austagder..
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Sommer - et liflig ord i mine ører.
  Jeg har to små frukttrær, og kan telle på fingrene hvor mange epler det blir i år. Men det er nå stas da og plukke inn frukt fra egen avling. Nydelige bilder du har lagt ut.Nå tar jeg pause fra bloggbesøk resten av uken og drar på fjellet! Gleder meg.
  God helg til deg. Klem fra Berit

  SvarSlett
 4. Nydelig bilder og håper vi får en knakk bra sommer:)))

  SvarSlett
 5. Vakre bilder!
  Ønsker deg en solrik og vidundelig Juni! Klem : )

  SvarSlett
 6. Ja sommeren kom med juni får vi så inderlig håpe..
  Nydelig med epletrær i blomst!
  klem fra Laila

  SvarSlett
 7. Nydelige epleblomster:))
  Vakreste blomstene som finnes:)

  SvarSlett