tirsdag 13. september 2011

Farmor-kroken!

Vi har fått en "ny" kjøkkenkrok! Det vil si, det har gått fra vinkrok til farmor-krok! For etter at husfruen fikk et par nye ideer, er nå vinhyllen en saga blott, og har blitt mat for finn.no!

Det begynte egentlig med den gamle håndklehyllen, som jeg så gjerne skulle ha plassert et sted! Men, det var ikke veggplass igjen, og ikke noe sted å ha den.

Men så slo det meg at hvis vinhyllen gikk ut, så ble den veggen ledig, og der kunne vi få plass til både håndklehylle og et lite nyttig skap under! Se tidligere kjøkkenbilder her!

Og som sagt så gjort! Her venter vi ikke på at ting skal skje av seg selv, men går til aksjon! Og det dukket veldig beleielig opp, en blåmalt liten kommode, passelig bred og dyp, som promte fikk noen strøk hvitmaling og nye porselensknotter!

Og med flere av min farmors ting, har dette nå blitt farmor-kroken! Her står farmors gamle kjøkkenvekt, hennes velbrukte Melita-kanne, og treredskaper som hun brukte på kjøkkenet sitt! Og på gulvet står emaljekjelen hun kokte tøy i! Pyntehåndklet fant jeg nylig hos Bestemorhuset Brukt & Antikk på Ski!

Så det er veldig hyggelig! Vekten er faktisk i daglig bruk, og kaffekannen like så! Den heklede duken kjøpte jeg i en gjenbruksbutikk i Danmark i fjor sommer, og den passet akkurat på farmor-kommoden!

På toppen av håndklehyllen troner en lyseblå melkemugge fra Figgjo Fayance, som nettopp har kommet i hus! Serien heter Sissel, og ble produsert på 1950-tallet. Se her

Pelargoniaen har fått ny emaljepotteskjuler i Kockum-farger!
Farmor-kroken ble definitivt et hyggelig hjørne på kjøkkenet vårt, og nå gjelder det bare å fylle skuffer og skap med innehold! Men akkurat det er nok ikke noe stort problem å få til!

11 kommentarer:

 1. Det ble utrolig koselig! Du er nå så flink til å få ting gjort (ja kanskje med hjelp av bygårdsmannen da)! Et gammelt pyntehåndkle gjør susen, jeg har et i blått og hvitt som er over 80 år gammelt. Det henger på mitt kjøkken og med gamle desilitermål, en trakt og et lite spann på hyllen over. En sånn gammel kjøkkenvekt hadde jeg også, men den gikk dessverri i søpla for noen år siden. Var blitt litt rusten i den ene kanten og slikt ville jeg jo selvsagt ikke ha. Nå angrer jeg som en stut, og har vurdert å kjøpe meg en ny brukt. Koselig med alt det gamle fra tidligere genrasjoner. Ha en fortsatt flott dag - det er så hyggelig å lese bloggen din.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 2. Det ser fint ud at have farmors ting stående fremme på bordet, på den måde kan man dagligt huske på de minder der er tilknyttet hende!

  Klem Helle

  SvarSlett
 3. Farmorkroken din vart kjempekoseleg! Så mange fine detaljar som sikkert ber med seg ein historie. Det vesle skapet var også veldig søtt. Skjønner at du er fornøgd med forandringane.

  Klem Kristina

  SvarSlett
 4. Så koselig den kroken ble! Og når den attpåtil har fine ting fra din farmor betyr den nok enda mer for deg. Du er flink til å gjøre det pent og koselig.

  SvarSlett
 5. En riktig koselig farmor-krok. Håndklehylle er et must:-) Så nydelig alt sammen. Det er slikt noen ganger at vi kan forandre på ting med små midler. Så heldig at en slik koselig kommode fant veien til ditt kjøkken. Vekten din har nok hatt en bedre skjebne enn min, ser jeg. Jeg fant den i mine foreldres potetbinge, nedstøvet, fæl og rusten. Men den virker!:-)
  Ha en fortsatt fin dag:-)

  SvarSlett
 6. Nyter farmorkroken din.
  her i huset er "farmor" ting et vakkert begrep.
  Farmor kjøttkaker,farmorblomst,farmor ordtak osv.
  Vår farmor døde for tre år siden , men lever videre i oss så det holder!

  Kjekt å se hos deg.
  Takk for titten og klem fra meg!

  SvarSlett
 7. hei.
  åå så flott det ble der i farmor kroken din, riktig lekker,
  håndkle var skjønt,
  ja skuffer å skap finnes ikke problem å fylle,hihihi
  ønsker deg en flott dag vennen.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 8. Du har alltid så dekorative og fine bilder av hjemmet ditt. Det er utrolig fint med gamle ting sammen med nye. :))

  SvarSlett
 9. Så utrolig koslig det ble og det er jo bare så fint med gamle ting... når de kommer sånn til rette!
  Ha en fin kveld, klem.

  SvarSlett
 10. Å så koselig, akkurat en slik farmorkrok vil jeg ha:-) Elskede farmoren min...Nå har jeg litt bilder og servise fra henne, så kan huske hennes varme når en trenger det. Dette var utrolig fint, kjempekoselig!! Klem

  SvarSlett