onsdag 2. mars 2011

Mitt T-kjøkken!

Formen på kjøkkenet vårt er egentlig litt spesielt, og det var sikkert vanskelig å innrede det i sin tid! Med T-kjøkken mener jeg ikke et bittelite tekjøkken, men at selve kjøkkenet er formet som en T!
Det er kjøkkenbenk og overskap kun på én side, og benken går faktisk rundt hjørnet, der det er dør inn til vaskerommet. Her er det hjørnehyller, og etter min mening er det litt upraktisk. Det virker som om man kunne utnyttet plassen mye mer.
Blant annet finner man kjøkkenets eneste skuffeseksjon rundt hjørnet! Så det blir litt trim ut av det! For hver gang man trenger bestikk, kniver eller noe annet, må man ta en ekstra runde på kjøkkengulvet, og tilbake igjen! Jeg burde kanskje begynt med skritteller?
Men det er noen smarte løsninger her: Til venstre på bildet under, ser man døren inn til spiskammeret! Det er bygget under trappen, og der har vi hyller med hermetikk, kakebokser, Norgeglass, kjøkkenmaskiner, tomflasker, og alt mulig annet! Av en hvit Billy hylle med glassdører, har vi laget dekketøyskap - se her.
Og framskapet ved spiseplassen er et Talgø skap, som ble kjøpt brukt på finn.no. Det var lakket med hvit panellakk, og er et hyggelig innslag på kjøkkenet, synes jeg! Der har vi stettglass, sølvbestikk, kanner og mugger, blomstervaser, lysestaker, juleserviset, og ting og tang!
Jeg har mange ganger sittet og drømt om hvordan jeg selv ville ha formet og innredet kjøkkenet, hvis det var jeg som bygget huset! Hvor kjøkkenskap og benker skulle ha stått, og sett for meg rommet helt bart, og med blanke ark og fargestifter til!
Da skulle jeg virkelig gått løs på oppgaven med stor iver, og funnet frem til noe praktisk og funksjonelle løsninger, som gjorde at det ble litt lettere å bruke kjøkkenet i all sin prakt! F.eks. ønsker jeg meg mer benkeplass og flere overskap. Kanskje det ville blitt fint med benk og underskap under vinduet?
Når jeg ser på Bygglov eller Tid for hjem, får jeg jo veldig lyst til å melde oss på! Særlig i gårsdagens program av Bygglov, der de gjorde om et stort landkjøkken, til et funksjonelt og vakkert kjøkken, får jeg vann på mølla! Se programmet her.
Men jeg antar at jeg burde være fornøyd med kjøkkenet vårt! Og det er jeg jo, selv om det er noen "men" og rom for forbedringer! Og jeg tviler meget sterkt på at jeg får Bygårdsmannen med på et større kjøkken-prosjekt, og synes jeg hører ham si: - Da får du ringe en annen!

10 kommentarer:

 1. Hyggelig og opplysende artikkel.
  Kjenner jo litt til dine blanke ark og tegnestifter.
  Da skulle du se mitt resultat med det samme arket og tegnestiftene!
  Det hadde blitt litt av en bil og garasje, tenker jeg.
  Men en fin dag, det ønsker jeg deg!
  "Bygårdsmannen".

  SvarSlett
 2. Artig kommentar fra Bygårdsmannen her :)
  Jeg synes i hvert fall at kjøkkenet deres ser kjempekoslig ut! Flotte bilder!
  Ønsker deg en fin dag!
  klem fra Laila

  SvarSlett
 3. Koselig kjøkken du har, og det tror jeg Bygårdsmannen synes også:O)...du må nok vende blikket mot garasjen heller;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Synes det ser ut som du har et flott kjøkken jeg, selv om det kanskje ikke er helt slik du ville valgt det idag. Du har pyntet det så flott med fine ting. Jeg er så glad i stråmønsteret og det ser jeg du er også:)

  Ønsker deg en flott kveld!
  klem fra Thea

  SvarSlett
 5. Hei igjen!
  Synes nå virkelig at kjøkkenet ditt er superkoselig! Du har satt ditt preg på kjøkkenet på en fantastisk flott måte. Du har virkelig øye for detaljer, og dine innslag av gamle husgeråd gjør at det er godt for sjelen å titte inn hos deg. Sier det bare igjen - dine blå innslag er en fryd for øyet! Tror forøvrig at morfar også ville foretrukket bil og garasje - er det noe vi savner her i vår lille by så er det sistnevnte.

  Ønsker dere begge en fin kveld med hver deres skisseblokk og proppfulle av gode ideer!

  Hilsen Berit

  SvarSlett
 6. catherine your kitchen is BEAUTIFUL! i love everything about it!
  i hope you are having a good day
  :)
  Beth

  SvarSlett
 7. Synes dere har et veldig koselig kjøkken, med mange fine detaljer.
  Klem

  SvarSlett
 8. tu as une tres belle cuisine, ce sont mes couleurs preferees et j`adore la porcelaine de cette dessin, amities, ewa

  SvarSlett
 9. Trivelig kjøkken! Spesiellt fargene..gjennomført med blått og hvitt;) Men jeg forstår dine tanker...og Bygårdsmannens også! Kanskje han kunne få tillatelse til å vise garasjebilder i bloggen din, så kan vi se litt av hans drømmer også?
  Vi bor i et gammelt hus på landet. Noen har delvis pusset opp kjøkkenet på 1980 tallet...og det er vår store frustrasjon. Rommet er flott, men skap og benker fungerer dårlig. Fargene er blå og hvit...men en mørk bondeblå...og benplatene er mørke brune. Vi drømmer begge to om alt vi vil gjøre her...men sliter med å komme oss igang med prosjektet. Mest av alt frustreres jeg over skap i hjørnene. Slike steder man aldri når inn i, verken over eller under benken. Jeg drømmer i stedet om et slags spiskammers i hjørnet, et stort skap man nesten kan gå inn i. Tro om slikt finnes?

  SvarSlett
 10. Eg syns kjøkkenet ditt såg kjempekoselig ut med den litt utradisjonelle formen.
  Ha ein flott dag.

  SvarSlett