onsdag 21. desember 2011

Cathrines Julekalender 2011 - luke 8!

Velkommen, kjære du, til Cathrines Julekalender 2011! I dag skal jeg åpne luke nr. 8 og følge fjøsnissen på sin ferd sydover! Vil han nå frem til Kari til jul, tro?
Etter en god natts søvn på en gård ved Dokka, gikk ferden videre. Men først måtte fjøsnissen og vennen hans hjelpe en lokal nisse med å fange grisen. Den var ikke særlig villig til å la seg fange, så tett oppunder jul.
Men med litt nissaktig klokskap (og en stor kakebit),  sto den stille lenge nok til at de fikk satt på den seletøyet, så de kunne ta fatt på ferden videre.
Et stort islagt vann lå foran dem.
- Langt bortenfor det vannet tror jeg Kari er, sa fjøsnissen. Han var ikke sikker, men toget gikk nå i den retningen. Og det var toget pakken med Kari hadde blitt sendt med, visste han.
Det blåste så fælt utpå isen, så de red mot land, og der traff de en kone som trengte hjelp til å bære inn ved. I bytte mot arbeidet fikk nissene et godt måltid mat, og lov til å hvile seg litt foran ovnen i det varme kjøkkenet.
Men fjøsnissen og vennen hans hadde ingen tid å kaste bort, og red videre på geita de hadde byttet til seg mot grisen. Geita var sterk, og for i avgårde bortetter vegen! De hadde spurt seg for, og fikk vite at de skulle fortsette videre litt østover.
Men, mette som de var sovnet de, og våknet ikke før det var blitt kveld. Og et stykke bortetter vegen, så de lysene fra et hus, og bestemte seg for at de ville søke husly der for natten.
Morgene etter våknet de av et svare leven, og tittet ut av fjøsvinduet. Hva var det nissene drev med? En slik bukk hadde de aldri sett før, og den gikk vel ikke an å ri på? Geitebukken var sliten, og de kunne trenge å bytte den bort mot et friskt og uthvilt dyr.
En gammel nisse satt på en kjelke, og de gikk bort til ham for å spørre hvor de var.
- Hva heter dette stedet, og hvem er dere?
- Ni är i Tomteland och jag är Tomten. Vem er ni och vad vill ni?
Fjøsnissen hvisket til vennen sin:
- Hva sier han? Forstår du dette språket?
- Nei, jeg forstår ikke no'n ting. Men jeg kjente en som kalte seg Tomten, og han kom fra Sverige.
Det viste seg altså at de to vennene våre hadde forvirret seg over riksgrensen, og nå var gode råd veldig dyre!
Men hvordan det går, får dere høre mere om i morgen! For nå er tiden kommet til å åpne luke nr. 8Cathrines Julekalender! Klikke på luken, så ser du hva du kan vinne:
Du deltar i trekningen om kalendergaven, ved å legge igjen kommentar under innlegget her!

Reglene er:
1 kommentar = 1 lodd , 1 kommentar + link til Cathrines Julekalender = 2 lodd. Bruk bildet her og linken her når du linker. Husk å si hvor mange lodd du tar. Og har du ikke egen blogg, så husk å legge igjen e-post adr. din. Du finner liste over alle dem som bidrar med gaver til julekalenderen min her!
 

Du kan delta i konkurransen om denne kalendergaven frem til jeg publiserer luke nr. 9!  Men nå kan du ikke lenger delta i konkurransen om premien i luke nr. 7! NB! Konkurransen om denne luken er nå avsluttet!

Med ønske om en nydelig førjulsdag til dere alle!

14 kommentarer:

 1. Ha ei flott julefeiring. Klem Jofrid

  SvarSlett
 2. Jeg tar 2 lodd denne gangen også jeg :)

  SvarSlett
 3. God morgen!

  Huff, dette er skikkelig dramatisk og jeg håper han rekker frem i tide!
  Har linket fra før og nå kommentert...2 lodd!

  Ha en fin onsdag!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. 2 lodd igjen!
  Fjøsnissen kommer vel fram til jul? Joda, alt blir nok bra. Og så får vi håpe han tar med seg noen pakker smør fra Sverige også!

  SvarSlett
 5. Så masse flott kort du har samlet, og litt av en historie du har laget.

  Jeg er med. 2 lodd.

  SvarSlett
 6. Dette blir spennende :) Er med med 2 lodd i dag også jeg.

  SvarSlett
 7. Jeg er med på 2 lodd :-D
  Fantastisk flott julekalender du har!!!

  Klem Karianne

  SvarSlett
 8. Nå tar jeg en bloggpause helt til neste år :)Ønsker deg en riktig GOD JUL!

  SvarSlett
 9. Vil gjerne være med igjen. Ett lodd til meg. Beundrer deg for din kreativitet ang. julekalenderen.

  SvarSlett
 10. Ja, håper han er lur og tar med litt smør fra andre siden grensen. Jeg skulle kjøpe smør på Mega i dag og de ville 119 kr for en pakke! Jeg dro hjem og laget mitt eget smør jeg.
  Ha en fortsatt god forjulstid :)

  SvarSlett
 11. Ja nå blir det spennende om de rekker fram til jul! Men du får spørre "Bygårdsnissen" om han kan være så snill å gå nissen i møte.
  Her i huset vil det nok være en "Morfarnisse" i år. Det er rart med det - de små venter spent på nissen hvert år og jamen er det stas for de store også.
  Nå står rengjøring og sluttpynting for tur. Har tatt juleferie og skal kose meg hjemme i dag.
  Ser fram til slutten på historien din. Og du - gjerne et lodd på meg i dag også.
  Klem Berit

  SvarSlett
 12. Oj, ja nå drar det seg til. "Nissegutta" har nok kommet seg litt vel langt østover. Enig i at de får ta med litt smør med det samme de er der. Jeg kjenner også èn butikk til der borte: "Systembolaget"! Men, der er det jo ikke noe smør å få kjøpt. Forresten så ser det ut som de har mer enn nok med seg selv, allerede. Vestover, vestover..Hoho! Håper dere rekker det endelige målet. Goood jul!
  Hilsen Bgm

  SvarSlett
 13. Hej Catharine, thank you very much for the lovely Julekalender, it's so much fun.
  Two lodd please, klem

  SvarSlett