fredag 7. september 2012

Årets Saga - eplekjekke september!

Så er sommeren på hell, og eplene henger på greinene og gjør seg røde og fine! Og ned under trærne står barna klare til å ta i mot, hvis et eple eller to beleielig skulle falle ned!
I Elsa Beskows Årets Saga, har hver måned sin egen historie,
og i september er det eplet som får sitt eget dikt!
Den saftige frukten som gir oss så mange viktige C-vitaminer gjennom vinteren
Klikk for større bilde!
og som er alle skolebarnas drøm! Plakat av Elsa Beskows september bilde får du kjøpt her!
Her kommer en liten eplesøt historie:
Det var en gang en liten gutt som bodde en stor by. I  nabohuset hadde de et frodig epletre i hagen. Der hang det store, røde epler, som mannen i huset varsomt plukket ned hver høst.
Mannen i huset likte ikke støyende barn. Så da en fotball en dag havnet i hagen hans, beholdt han ballen, til barnas store fortvilelse!
Dagen etter tittet han ut av vinduet. Barna i nabolaget hadde tatt en søt hevn: For på epletreet hang det nå bare halvspiste epler på grenene!

Så da ble det vel ikke mye epler å sette frem på bordet, eller bakt så mye eplekake den høsten! Mens her i huset kommer det nok til å vanke en og annen eplekake, selv om det er med kjøpeepler!

Og da er boken Mitt Landlige kjøkken av Kari Finngaard er supergod å ha! Se omtalen min av boken her! En god september måned til dere alle!

3 kommentarer:

 1. September er en herlig måned. Her i hagen henger eplene på treet. De er ikke så veldig fine så det blir nok kjøpe epler i eplekaken her også.
  God helg
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Hei på deg. Det er så koselig å titte inn på bloggen din. Fine bilder og fortellinger.
  Jeg ønsker deg en riktig god helg.
  Klem fra Ann-Jorun, fiksemalla

  SvarSlett
 3. Et herlig innlegg!
  Blir kjøpe epler her også, hadde et håp om epler i hagen i år, men vi har en veldig uredd hjort som besøker oss både titt og ofte...
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett