mandag 14. september 2009

Tur til Blaafarveværket!

Jeg tar alltid en sommertur med min mor og bror, noe som er en hyggelig tradisjon! I år ble det tid først i september, og sist lørdag gikk turen til Blaafarveværket i Modum! Det må erkjennes at vi har vært der MANGE ganger tidligere, og at vi egentlig aldri blir riktig lei av stedet!

Det er nye utstillinger der hvert år, og på Nyfossum, den tidligere direktørboligen, er det bare helt herlig å gå rundt i huset og hagen i empire stil fra 1820! Bildene mine er derfra, og dette er virkelig noe for en med sans for vakre, gamle ting! I hagen er det lysthus og urtehage, og i låven utstillinger av forskjellig slag. I år var det Karen Bit Vejles fantastiske papirutklipp! I selve huset henger det litografier av Ida Lorentzen.

Her - som ofte i gamle hus - er stuene og spisestuen i 2. etasje, og fra kjøkkenet går det en bratt trapp opp til spisetuen, hvor det hang denne flotte lysekronen!

På selve Værket er det utstillinger, butikk med nydelige glass i koboltblått, og en museumshop, som i år overrasket med utsalg av sjeldne Pelargonia stiklinger! Vi måtte selvsagt ha noen av dem alle 3! Og selvsagt noe i koboltblått glass - min favoritt - i år ble det en liten lyslykt!

På Bødkerkroa serveres både rømmegrøt og Blaafarveverkets egen bløtekake, og på Thranestua ved Haugfossen har de verdens beste pannekaker med blåbær og is! Ved Haugfossen har de også et hyggelig landhandleri som vi også alltid MÅ besøke! I år ble det kjøp av brente mandler til min bedre halvdel hjemme, og en liten, søt ramme som skal få nytt bilde og oppheng!

Sesongen på Blaafarverket er mai-september, så vi var veldig sent ute denne gangen. Vanligvis er dette noe vi gjør på forsommeren, og da er også blomstene og urtene på Nyfossum på sitt beste! Men de arrangerer også førjulsåpent, og det er sikkert veldig hyggelig!
En god uke ønskes dere alle sammen, og takk for alle hyggelige kommentarer!

5 kommentarer:

 1. Så fantastisk fint det var der;o)
  En stakkar blir jo helt mo i knæra;o)))
  Ha en fin uke.
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 2. Jeg har vokst opp med Blaafarveværket :) Må alikevel innom en tur hvert år! HAr ikke fått vært på Nyfossum i år, noe som bare er tull egentlig. Jeg bor jo i bygda for søren :p Men men... kanskje jeg rekker før de stenger dørene... Nydelige bilder har du iallfall tatt!!! Første gang jeg har sett en av dere blogg-damer farte til min lille verden forøvrig!!! :) Koslig at du besøkte bygda mi!!!

  SvarSlett
 3. Kjempefint innlegg med masse nydelige bilder!

  Klem fra Lenemora

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine! Dumpet innom bloggen din via "Nikoline på landet". Tror ikke jeg har vært her før, men kommer helt sikkert igjen. Masse inspirasjon å hente på sidene dine. Likte svært godt barnemøblene du har dekorert med decoupageteknikk.

  Ønsker deg en fortsatt god høstuke!

  SvarSlett
 5. Nei, jeg skal nok ikke slutte å blogge med det første. Blir spennende å se hvor lenge man holder på da. Og hva dette fører til. Hvordan det utvikler seg..!
  Men jeg er i alle fall veldig enig med deg: jeg trenger også et nytt kamera! Mitt er veldig bra til å være kompakt. Men et speilrefleks står høyt på ønskelisten nå altså!!!

  Ha en hyggelig dag midt i uken!
  Hilsen Liv

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!