lørdag 16. januar 2010

God bok: Mer Selma!


Jeg blir visst ikke ferdig med Selma Lagerlöf med det første! Det var etter at jeg hadde gjort meg ferdig med "Øya" av Victoria Hislop, at jeg tenkte det nå var på tide å starte med Jerusalem, som jeg kjøpte på Måbacka i fjor sommer. Den og en berømte Mårbacka pelargonia, som vi slepte halve Sverige rundt!
Jeg tror lysten kom etter at jeg høsten 2009 hadde sett tv-serien om "Selma och Sophie" , med Helena Bergström i hovedrollen. I fjor var det 100 år siden Selma Lagerlöf fikk Nobels litteraturpris, og i serien fikk vi bl.a se at de var på reise til Jerusalem, og tiden rundt Nobelprismottakelsen.

Men jeg skal komme med en liten innrømmelse: Da vi var på Mårbacka sist sommer, ble vi sittenede på cafeen under trekronene sammen med et svensk ektepar. Vi kom i snakk, og de synes det var moro at nordmenn var interessert i deres store forfatterdronning! Alt var vel og bra helt til mannen spurte:
- Har ni läst nogot av Selma Lagerlöf då?
- Eh, nei...! Og det var jo en smule flaut!

Men, det er jo aldri for sent å lese en ny forfatter! Så nå har jeg i hvert fall bestilt en rekke av bøkene hennes veldig rimelig her! Så da er det bare å glede seg!
Bodil i Sybodillen har skrevet i en kommentar til meg, om en opplevelse hun hadde i 2008, da hun kom over graven til Selma Lagerlöfs søster. Det var en veldig trist historie, og du kan lese om den på Bodils blogg.
Da slår jeg et slag for "de gamle gode" forfatterne, og håper flere er blitt inspirert til å lese Selma Lagerlöfs bøker! En annen gang vil jeg skrive om besøket på Sigrid Undsets Bjerkebæk på Lillehammer, og Karin Blixens hjem Rungstedlund i Danmark!

3 kommentarer:

 1. Hej igen Chatrine.
  Tak for opfølgning og billeder. Ja, du kan godt glæde dig til bøgerne. Jeg er speciel glad for "Gøsta berlingers saga."
  Som du, har jeg også været på "Rungstedlund", men jeg har ikke læst særlig meget af Karin Blixen- kun "Den afrikanske farm" og et par stk. til -for længe siden.
  Derimod har jeg aldrig været på "Bjerkebæk", men jeg har læst meget af Sigrid Unset, og "Kristin Lavrensdatter" flere gange.
  Jeg har også en lille historisk roman af hende:
  "Viga-Ljot og Vigdis" Har du læst den?
  Fortsat god helg.

  SvarSlett
 2. hei igjen.
  nydelige bilder å et herlig innlegg jeg elsker å lese,
  skal ta å snuse på dette når jeg får tid.takk for tips og god historie..
  jeg er litt opptatt om dgen å derfor litt fraværende på blogg,men titter innom så fort jeg kan.
  ønsker deg en herlig helg.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Hei. Har noe til deg på bloggen min.
  Klem :O)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!