lørdag 22. januar 2011

En moderne og modig mann!

Til min store overraskelse ble det nylig litt oppstandelse i bygårdsmannens familie. Jeg hadde egentlig ikke ventet det i 2011! Jeg trodde faktisk at vi i dag synes det er fint med de valgmulighetene som navneloven gir, og at en mann også kan ta sin kones etternavn!Men da nyheten om hans navneskifte fra et -sen navn til mitt sjeldne slektsnavn ble annonsert, fikk det en noe blandet mottakelse! Mange sa "så hyggelig" og "nå blir dere hr. og fru Lykkelig", mens enkelte altså hadde problemer med å svelge navnebyttet!Men det kom sent, men godt, spør du meg! For bygårds-mannen har brukt litt tid på tankeprosessen, og ikke minst å våge spranget! Men at vi nå til slutt har samme etternavn, gjør det unektelig litt enklere på mange måter! Og så er det hyggelig, skal jeg innrømme, at vi er hr. og fru med samme etternavn!

Og jeg må si at jeg beundrer min bygårdsmann for det modige mannespranget! Så får bare kritikerne mene hva de vil, for vi gjør akkurat som vi vil!

13 kommentarer:

 1. Gratulerer!!

  Mannen her i huset.. ser ikke ut til å våge det. Verre er det med "alle andre" som ikke godtar at jeg beholder mitt og ikke tar hans! Stadig vekk står hans etternavn etter mitt på brev. Hallooooo, sier jeg da, jeg heter ikke.. Det er da naturlig at du skal hete det får jeg høre. Men så er jeg ikke naturlig da! Jeg liker å skille meg ut! *haha*

  SvarSlett
 2. Gratulerer med samme etternavn. Fortsatt er det litt pussig og vanskelig for mange å svelge. Mannen og jeg har ulike navn, dessverre egentlig. "Ville du ikke bytte da dere gifta dere", spør folk og da svarer jeg "Nei, og HAN ville heller ikke bytte!". Begge har sjeldne navn.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Så bra! Selvfølgelig skal dere ha ditt etternavn :) Min mann ville faktisk fått samme navn som min far hvis han hadde byttet, så jeg godtar at han beholder sitt etternavn :)

  SvarSlett
 4. Hei dere!
  Nei, dette ble visst en varm potet! Jeg har hatt mitt pikenavn gjennom hele livet, og 2 ekteskap, og følte det helt selvfølgelig og helt greit å ha det! Og siden det er såpass sjeldent (under 50 som heter det her i landet) ville det vært synd å la det gå fra seg! Men jeg er vant til at vi har hatt hvert vårt etternavn i drøyt 6 år nå, og har vel bare "fristet" bygårdsmannen med navnbytte et par ganger, uten å tenke at han faktisk kunne tenke seg det, noe det viste seg at han kunne! Det var nok både modig og nytenkende av ham, så kanskje han kan være et godt eksempel for andre?!

  God helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. hihihihi, kan tenke meg det var blandet følelser her ja,
  du vet alle er ikke så moderne,
  en riktig tøffing du har til mann,
  stilig da.
  ha en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med felles etternavn! Og velkommen i klubben - mannen min tok etternavnet mitt da vi giftet oss for mange år siden... ;)

  Ha en fin helg! Klem :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Koselig å ha samme etternavn. Hadde jeg giftet meg nå hadde jeg nok beholdt mitt pikenavn, men for 28 år siden syntes jeg det var stas å få min manns navn, selv om det var Karlsen.....(beholdt pikenavnet som mellomnavn)
  Bloggen din er blitt litt raskere.
  Ha en flott lørdagskveld.
  Klem : )

  SvarSlett
 8. Så flott av mannen din! Da vi giftet oss for snart en "mannsalder" siden tok jeg min manns etternavn, men beholdt mitt pikenavn som mellomnavn. Har vel egenlig ikke tenkt på at min bedre halvdel skulle ta mitt navn. Så i mormorhuset blir nok navnet som det alltid har vært. Men gratulerer så mye til dere to og riktig god lørdagskveld.
  Klem Berit

  SvarSlett
 9. Jeg får litt panikk, jeg, når jeg tenker på at jeg skulle mistet navnet mitt da jeg giftet meg. Tanken var ikke oppom hjernen hos meg engang. (Men som deg har jeg et forholdsvis sjeldent navn, og ville kanskje vurdert det hvis jeg hadde hatt et mer kjedelig et.) Men disse gutta er nå litt rare. Så det er jo flott at han er villig til å tenke i andre baner enn "alle" andre. Da er han sikkert fleksibel på andre områder også. Jeg tror dette er et flott grunnlag for at dere kan fortsette å være Herr og Fru Lykkelig, jeg!

  Jeg har et sitat på kjøkkendøra signert Dr. Suess. Vil du høre?

  "Be who you are
  and say what you feel.
  Because those who mind
  don't matter
  and those who matter
  don't mind."

  SvarSlett
 10. Så gøy det var da. grattis med samme etternavn. God søndag ønskes dere begge to.
  Klems

  SvarSlett
 11. Gratulerer med samme etternavn. Et flott ogmodigt valg!
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 12. Heisann!
  Skulle ønske jeg kunne få mannen min til å bytte navn! Jeg byttet til mitt etternavn da jeg ble 18, fra et vanlig -sen navn. Så ble jeg sammen med mannen min, som også har et veldig vanlig -sen navn.
  Da vi giftet oss for 12 år siden gikk han ut i fra at jeg ville bytte etternavn, noe jeg absolutt ikke ville, det er et beskyttet etternavn, slik som sikkert ditt er også.Da ble han jammen litt fornærmet!
  Men det er tungvint, og jeg blir fortsatt irritert når vi får post med hans etternavn;)

  Men min mann er sta, og det er jeg også, så da blir det fortsatt forskjellig etternavn!

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med felles etternavn ja:)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!