søndag 23. januar 2011

Fattigmannsblonde og vakre plagg i lin!

For noen år siden var jeg på jakt etter linstoff til å sy bunadsskjorte av, og fant frem til Ateljér Smått & Mått i naturskjønne Dalarna i Sverige! Her traff jeg Pernilla som designer, konstruerer og syr de vakreste, nostalgiske plagg i lin og naturmaterialer som bomull og ull! Her finner du hennes Mani Nostalgi, som jeg må si er helt i min ånd!
Noe av det jeg falt mest for, var de vakre dåpskjolene med fattigmannsblonde, eller "fattigmansspets", som det kalles på svensk! Blonden er helt enkelt laget, og var iflg. svensk tradisjon noe selv de fattigste kunne dekorere plaggene sine med, bare de hadde et stykke tøy! Her finner du Pernillas oppskrift på hvordan du syr fattigmannsblonde selv!
I tillegg til dåpskjoler og tilbehør, har Pernilla også nydelige nostalgiske armebånd og løsmansjetter i fattigmannsblonde, noen av dem med svartbroderi! Til barn og dame finner du også tunika, trøye og kjole - se her! Vil du sy selv har Ateljér Smått & Mått både symønstre, stoffer og tilbehør - se her!
Jeg fant i sin tid linstoffet jeg var på jakt etter her, og var veldig fornøyd med både pris og kvalitet! Pernilla har også bloggen Liv och Nostalgi, hvor hun skriver om sin store interesse for tekstiler, hus, hjem og hage!

5 kommentarer:

 1. Å, så nydelige dåpskjoler! Lin er flott til så mange ting. Å brodere hvitt på hvitt gir en veldig fin effekt. Min bunadskjorte er i hvit lin med broderier av hvitt lin. Ellers har vi en alldeles skjønn dåpskjole i familien. Den er ordentlig lang og brodert i hardangersøm. Det spesielle er kraven som er en kopi etter en stor løs krave min far hadde da han var liten. Veldig koselig med noe som kan gå i arv. Ellers hadde jeg veldig sansen for denne fattigmannsblonden. Det er sånne ting man ikke kan bli lei av. Ha en flott søndag!
  Klem Berit i mormorhuset

  SvarSlett
 2. Det var nydelige dåpskjoler! Lin er flott. Jeg har en brodert duk i lin, og den har jeg arvet etter min farmor. Gjett om jeg er redd for den da.

  Ha en god natt.

  SvarSlett
 3. Nydelige ting du viser frem. Likte spesielt godt dåpskjolen og armbåndet/mansjetten. Artig vri synes jeg:)

  Lin er jo veldig fint å sy på, jeg elsker brodering, så morsomt med litt ny inspirasjon også:)

  Koselig at du ville bli med på give awayen min, og hyggelig at du ville følge bloggen også:)
  Ønsker deg en flott uke!

  SvarSlett
 4. Det var noen nydelige dåpskjoler:) Jeg har Vest Agder bunad med hvit lin skjorte. Den fikk jeg sydd på husfliden heldigvis siden jeg knapt kan sy inn en knapp:)
  Ha en fin kveld.

  klem fra marilyn

  SvarSlett
 5. Hei på deg.
  Takk for tipset!! Likte veldig,veldig godt det du kallar fattigmannsblonde og var innom for å sjå korleis den var laga. Såg ikkje så veeeldig vanskeleg ut,så dette skal eg prøva:0)
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!