lørdag 2. juli 2011

Markblomster på vårt bord!

Ikke noe er så skjønt som markeblomster, og akkurat nå får de pryde våre bord i kanner og vaser! Disse ble plukket selveste midtsommerkvelden, og da skal vel blomsterprakten vær på sitt aller, aller beste?
Jeg kunne også fortelle Bygårdsmannen at hvis man legger 7 blomstersorter under hodeputen sin midtsommernatten, vil man drømme om sin fremtidige ektefelle, hvorpå han utbrøt: - Da slipper jeg  det, for jeg har jo funnet drømmedama mi!
Selv har jeg noen favoritter blant markblomstene, og en av dem er blåklokke! Det husker jeg vokste i grøftekanten et sted jeg ferierte som liten, og at jeg plukket og plukket, og aldri ble lei dem!
Smørblomster og prestekrager er også en stor favoritt, og det er det jo mange av, heldig vis! Så da blir det en enkel sak å plukke seg en stor bukett eller flere, og passe på mens man går kveldstur med en  (les: Bygårdsmannen) som kan, om enn motvillig, hjelpe til å plukke!
Men selv om selve plukkingen ikke er noen favoritt, er det absolutt en vinner med blomster på alle bord, og at vi får sommeren inn i vår stue og vårt kjøkken!
For det gjelder å svi mens jernet er varmt, eller passe på mens man kan. For som vi alle vet går sommeren alltid veldig fort, og plutselig vil det være for sent og ikke være noen markblomster å plukke!
*
Jeg skal forresten spørre dere om noe - retter sagt spørre om noen vet hva en spesiell gjenstand er! Men det får vente, for i dag hyller jeg markblomstene, og håper bildene har gjort dere sommerglade! God helg!

8 kommentarer:

 1. Jeg la nesten mer merke til kjøkkengardinene. Nydelig heklekappe øverst og glasshåndklær nederst. God ide.

  SvarSlett
 2. markblomster er alltid så koselig! her i huset plukkes det ivrig med små barnehender!

  SvarSlett
 3. Herlige sommerbilder hos deg; markblomster gir de flotteste bukettene!
  Ha ei fin helg videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Utrulig koselige bilder :)

  Og så bra jeg kunne være til hjelp :D !! Supert at alt er i orden nå! Vært mye tull med bloggene rundt om kring...
  Ha en flott lørdags kveld
  klem Tove

  SvarSlett
 5. Ja markblomster er vakkert! I dag for 34 år siden sa jeg ja til min kjære og i anledning den dagen plukket vi en bøtte full av prestekrager som vi pyntet bord og kirke med. jeg hadde forøvrig rosa roser prestekrager og kornblomster i buketten. Blomstene ble plukket på jordene til min mors barndomshjem og levert blomsterhandler som bandt buketten. Jeg synes den var verdens vakreste. Og ja - jeg kapret drømmemannen. God lørdagskveld fra Berit

  SvarSlett
 6. Hi Cathrine
  I hope everything is okay with you.
  Lovely flowers from the field.
  Have a nice weekend,
  klem

  SvarSlett
 7. Kosleig med markblomster - det er sommer det! Jentene har lært seg å binde blomsterkranser, så her er det kranser i vell :)

  Nydelige blå skatter også!
  Jeg har også funnet frem noen blå ting nå, gammel fajanse og porseelen - en favoritt :)

  Ja, er det ikke rart med barndomsminnene.. Formelig så man kan kjenne duften av deilige markjordbær.. Trist å se vei over de gode minnene, men det er vel fremskrittet det?

  Ha en skjønn sommerdag!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 8. Hei. Nydlige gardiner til kjøkken, har du laget dem selv?

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin dag!