onsdag 28. september 2011

Snart ute!

Nå har vi omsider lagt bak oss alle danske feriedager, og har landet sånn passlig godt i egen heim igjen! Borte bra, men hjemme best, som det heter! Og her hjemme var alt som når vi dro, og solen skinte fra en skyfri, glitrende høsthimmel!

I postkassen ventet bl.a. et ukeblad på meg, og nå kan jeg stolt få presentere min egen Fana jakke, som kommer i Familien nr. 21! Bladet kommer ut 10. oktober, og det skal bli moro å se jakken min på forsiden av Familien! Her ser dere annonseringen for neste nr. av Familien:

Jeg har selvsagt visst det lenge, og gledet meg til dette! Og det var ikke noen enkel oppgave å lage oppskriften  i flere størrelser, og etter mitt private lappesystem, men jeg kom da i mål til slutt! Og da jeg fikk tilsendt bilder (foto Esten Borgos) av jakken min på en modell, ble det et høydepunkt!

Da forsvant tankene på alt strevet som dugg for solen, og glemt var telling av masker, og streving med mønster og oppskrift! Men for en glad amatør som meg, var det veldig fint med faglig støtte av Tove Fevang, som er en racer på det meste innen håndarbeide! Toves blogg finner du her.

Alt dette startet med at jeg ville strikke meg Sidsel Høiviks Fana-bolero, som du kan lese om her, men som altså endte opp med at jeg laget meg min egen Fana jakke, også kalt Fritt Fall etter Fana! Sidsel Høivik designer de utrolig vakreste modeller, og du finner hjemmesiden hennes her!

Så nå stiger spenningen frem mot at Familien nr. 21 kommer i handelen den 10. oktober! Og hvis dere i de nærmeste ukene fremover ser en dame i Oslo-området med denne Fana-jakken på, så er det nok meg!

13 kommentarer:

 1. hei.
  ååå så flott,gratulere så mye vennen,
  gjett hvem som skal kjøpe den utgaven, jepp..jeg såklart, jakken er jo så flott, du er flink,
  linket hit igår jeg. ja til salgsbloggen.

  stor klem til deg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Heisan!!!! Nå kjøpte vell jeg Familien for første gang på tja, hundre år, tror jeg , i går. Og bakerst så jeg bildet av denne Fana-jakken, så jeg måtte jo ta en titt på nytt, he-he. Jeg kjøper ALDRI ukeblader, men det hender jeg likevell gjør det, dersom det er et eller annet som interesserer meg i det. Ha en flott dag!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Wow! Takk for hilsen, men dette er større enn bursdagen min. En 50årsdag kommer jo av seg selv, men en sånn kreasjon kommer IKKE av seg selv. Jakka er kjempefin. Gleder meg til bladet. Abonnerer.

  SvarSlett
 4. Hei igjen Cathrine. Gratulerer!
  Så moro at den nå kommer på trykk. Skjønner du er opprømt ;-)
  Jakken ble veldig fin og bildene også.
  Og JA - det er masse jobb med å skrive oppskrift i mange størrelser. Det kan jeg skrive under på.
  Hilsen Sidsel

  SvarSlett
 5. Oj så spennende og gratulerer så mye. Kjempefin jakke! Når kommer bladet ut, kanskje jeg får ta meg en tur over til Norge og kjøpe et exemplar :)

  SvarSlett
 6. Hei og velkommen hjem igjen:-) Gratulerer så masse med jakken. Så stas!! Og jakken er bare nydelig!! Du er så flink!!! Bladet må jeg kjøpe:-)
  All honnør til deg!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Så gøy!:)
  Har ikke tenkt over det før, hvor mye arbeid det ligger bak å lage strikkemønster i flere størrelser.
  Bra jobba! Så flink du har vært :)

  SvarSlett
 8. Så gøy!
  Tror jeg må kjøpe Familien 10 oktober :-)
  Klem

  SvarSlett
 9. Så moro med jakka di i Familien! Den ble kjempefin!

  Ha en fortsatt god uke. Klem :)

  SvarSlett
 10. Hei Cathrine!
  At den jakken vil bli meget populær er helt sikkert! Du er jo en racer til å strikke. Gratulerer så mye. Klart jeg må kjøpe det bladet.
  Ellers har jeg begynt på bunadkurs!
  Det er vår mellomste datter som skal få Åmlibunad - hun har ønsket seg det lenge. (Fikk Øst-Telemark til konfirmasjon, men den er blitt for liten).Så nå er jeg i full sving med skjorten. Det er et møysommelig arbeid, med hvit brodering på hvit lin. Synes å huske at alt var så mye enklere for 19 år siden da jeg sydde bunad. Jeg klarer liksom ikke helt å holde fokus på de tynne trådene og det går fort i uss når jeg skal telle. Sitter med 2 par briller og forstørrelsesglass. Er det synet som er noe redusert tro???
  Men jeg har for sikkerhets skyld meldt meg på forlenget kurs etter nyttår, så da får jeg 80 timer "undervisning" tilsammen. Resten må jeg gjøre hjemme. Ja, ja noe må jeg ha i hendene i vinter.
  Ønsker deg fortsatt fin uke.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 11. Nå har jeg sett litt i bloggen din, og så utrolig mye fine bilder du har. Gamle og nostalgiske. Skal kose meg mer med bloggen din framover. Glad jeg fant den :)

  SvarSlett
 12. Den jakken var forresten kjempefin. For en jobb å lage oppskrift selv, og i flere str.

  SvarSlett
 13. I think this is one of the most beautiful sweaters I have ever seen Cathrine. I loved it the first time you showed it. I wish I could knit! Congratulations on being published :)
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!