lørdag 5. november 2011

Snap shot på Mølstertunet på Voss!

Noen ganger føler jeg meg som den reneste pressefotografen, som kaster meg frem og forsøker å fange et motiv! Det er nesten godt dere ikke ser meg da, med kameraet parat, og med en "unna vei, her kommer jeg"-mine!
Og medaljens bakside ser dere jo vanligvis ikke, for rotet i krokene befinner selg selvsagt BAK min rygg, og utenfor kameraets rekkevidde!

Noen vil kalle det å skjule virkeligheten, mens jeg kaller det for god styling! Og jeg har da lært meg å ta bort forstyrrende elementer, slik som  skrikende barn eller motvillige ektefeller!

Men enkelte ganger hadde det vært moro å vise dere medaljens bakside! Og her kan jeg avsløre hva som virkelig skjedde mellom fotograferingene på Mølstertunet på Voss i sommer! (Jeg skrev litt om det her.)

Over ser dere "glansbildet" mitt, mens her ser dere det som faktisk skjedde! For når jeg er opptatt med å fotografere, bærer Bygårdsmannen trofast, og stort sett uten protester, vesken min. Og da er han nok glad for at ingen andre ser ham!

Men så,  i ren protest (- Det er en dameveske, for f....), rører Bygårdmannen ting han ikke skulle røre, og forsøker her å agere som en ekte gårdsmann ved slipesteinen!

Hønene fikk seg nok en liten tankevekker, og så  litt forfjamset ut når vi trampet rundt i deres bakhage. Så de var nok glade når roen igjen senket seg over det ellers så fredelige Mølsterunet!

Og i ettertid er det selvsagt veldig mange bilder å redigere! Ikke minst bilder inne fra museet (tatt med tillatelse!), hvor det bl.a. var utstilt en stor bunaddsamling. Og det, kan jeg love dere, skal dere få se bilder fra senere!

God helg!

5 kommentarer:

 1. Moro med "Behind the scenes"-bilder. Dere er jo så flinke til å dra på tur, så dere har sikkert lagt planer for 2012 allerede. Peer Gynt-veien har dere kanskje kjørt? Ellers kan jeg virkelig anbefale den!!
  Ha en fortsatt god helg.

  SvarSlett
 2. He, he - jeg synes nå bygårdsmannen var en fin linselus, selv om det jo må sies at han skilte seg litt ut i omgivelsene *S*
  Bloggene våre er helt klart skrudd sammen så lesere kan narres trill rundt.
  Vi vet det jo, at vi helst skriver om og tar bilder av det vi har lyst til å dele med andre *S*
  Uansett - koselige bilder du viser, og hadde jeg ikke sett at du allerede har vært inne på bloggen til Borcante, skulle jeg tipset deg om hennes siste innlegg. Den ovnen var flott på et sted som en spisesal!
  God helg - Liv

  SvarSlett
 3. Klart han måtte bruke slipesteinen - han kan da ikke gå rundt med dameveske ;)

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 4. Linselus eller ikke - det var nå vel kjekt å ha Bygårdsmannen med på tur tenker jeg. Og et bevegelig veskestativ er heller ikke å forakte. Koselige stemningsbilder fra et flott sted. Gleder meg til du deler bunadbildene med oss.Som du vet er jeg i bunadmodus for tiden. Og du - om jeg ikke har fått sagt det - mandelkvernen passet helt perfekt i mormorkjøkkenet!
  God helg til dere begge!
  Klem Berit

  SvarSlett
 5. Wonderful photos! I love the sod covered roofs and rustic images of the cabins inside. Thanks for sharing.
  Enjoy your week!
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!