lørdag 3. desember 2011

Et uventet julebesøk!

I dag skal dere få høre første del av historien om lille Kari fra Valdres, som så helt uventet gjorde sitt inntok i heime her!
Det var for noen uker siden at hun dukket opp, innpakket i gråpapir, og med en lapp hvor det sto: "Kari søker et nytt hjem. Hun er snill og god, og kan være til god hjelp i julestria. Men hun trenger nok å bli børstet støv av etter å ha ligget lenge på stabbursloftet. God Jul! Hilsen nissen på låven"!
Og hun hadde virkelig behov for en real vask, så jeg tok frem både sjampo og balsam. Og med silkebånd i håret, gikk alt så meget bedre!
Bunaden gammel Valdres var vakkert brodert, og hadde holdt seg bra på det mørke stabbursloftet. Bunadsskjorten ble vasket, og Kari ble forært en ny sølje!
Og så kunne hennes nye liv her til gårds ta til! Bygårds-mannen fyrte opp i peisen så hun skulle bli god og varm, og det ble kokt kaffe på den lille kobberkjelen!
Og vi fikk høre om livet på en fjellgård i Valdres, som hadde vært alt annnet enn en dans på roser! Og hvordan hun, helt uten en forklaring, ble stuet bort i et mørkt hjørne av stabburet, der både mus, og kalde netter hadde plaget henne.
Men nå er livet som gårdsjente over, og her hos oss skal hun få det godt! Kankje må hun delta litt i husmorens mange gjørmål - særlig nå som det går mot jul - men det vil absolutt ikke bli noen slavekontrakt!
Og dere vil nok se mer til henne i julekalenderen min fremover, hvor hun vil bidra til å gjøre adventstiden til en hyggelig ventetid! Hun er nemlig veldig glad i jul, etter at hun for mange, mange år siden ble gitt til en liten pike på selveste julaften!

Følg med - snart åpnes en ny luke i Cathrines Julekalender!

6 kommentarer:

 1. Sånn ei koselig historie!
  Så godt at Kari fikk nytt hjem.

  Gleder meg til å høre mere,

  Klem fra snufsemira!

  (Er forkjøla)

  SvarSlett
 2. Så bra at denne flotte frøkna med den vakre bunaden fikk komme til et nytt hjem og frem fra glemselen på et mørkt stabbursloft! Ønsker deg en god adventshelg!

  SvarSlett
 3. Nydelig kjøkkenhjelp du har fått, og jeg tror hun er fornøyd med sitt nye hjem;)
  Ha ei flott helg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Så godt at denne låvenissen visste hvor han skulle sende denne skjønnheten! Sikker på at hun får et godt hjem hos deg og Bygårdsmannen. Og kanskje de små jentebarnebarna dine kan avlaste deg litt og gi velse Kari litt ekstra selskap nå i julestria.
  Her er også småfolk på besøk i helgen. Lille Sarah og storebror Sondre med mor og far har tatt turen sørover for å feire kusine Hermines 8 års bursdag i morgen. Vi gleder oss.
  God lørdagskveld.
  Klem Berit

  SvarSlett
 5. Que delicadeza de muñeca, con su hermoso vestido tradicional. Como siempre ten un hermoso día.

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin dag!