tirsdag 25. september 2012

Siste rest av sommer!

Jeg har plukket inn noen av de aller siste rosene, som faktisk fremdeles står med flere bristeferdige blomsterknopper, selv om kulda har tatt et godt tak i de sarte røttene!
 
Rosen heter Astrid Lindgren og er utrolig vakker, med sine lyserosa blomster og flott bladverk! Og så dufter den alldeles nydelig!
 
Barnebokforfatter Astrid Lindgren leser du om her!
Astrid Lindgren rosen er en nykommer i blomsterbedet vårt, og har slått seg godt til ro i en lun vegg, ved siden av Aimable Amie, der den får fint med ettermiddagssol!
 
Jeg håper den vil klare seg gjennom vinteren, og blomstre like flott neste sommer, slik at jeg kan plukke inn roser gang på gang!
 
Rosen er nemlig remoterende - et ord jeg lært meg den gangen vi kjøpte en klatrerose som ikke var det... Remoterende betyr at rosen blomstrer om igjen, og ikke bare en gang i løpet av sommeren!
 
At Astrid Lindgren har gitt navn til en vakker rose, synes jeg er en passende gest, til en forfatter som har betydd mye for barn over hele verden!
 
Dette roseserviset ligger forresten fremdeles til salgs på loppebloggen min her!
 
Med ønske om en vakker høstdag til dere alle sammen!
 

5 kommentarer:

 1. Ja det er vemodig. Men tiden kommer med masse spennende fremover, kan vi i alle fall håpe på. Spennende er det i alle fall.
  Ha fine dager!

  SvarSlett
 2. Hei Cathrine! Astrid Lindgren-rosen er nydelig! Hadde en på Heia (gamlehuset), og må vel skaffe meg både en og to her i nyhuset. Men først må det anlegges hage - det skal vi begynne på til våren. Gleder meg. Tenkte å tømme utepottene til helga. De har gjort sitt nå, har litt lyng i noen kurver - det får holde. Her er det skikkelig høststorm utenfor stuevinduene og sjøen går hvit utenfor her. Ganske spektakulært syn for meg som ikke har hatt sjøutsikt tidligere, for jeg har selvsagt ikke gått utenfor døren i gamlehuset i slikt vær! Her blåser det "hattepønt" som rådmannen vår sa en gang. (Tror han mente sånne stråhatter overfylt med blomster, bær og sløyfer som de brukte rundt 1900). Den var nok ikke så god å holde på plass når vinden steg oppmot 15m/s.
  Du må ha en fortsatt trivelig uke! Klem Berit

  SvarSlett
 3. Titter innom hos deg, så koselig blogg!:)Har lagt meg til som følger hos deg, og gleder meg til å følge deg videre!:)Hilsen Else Britt:)

  SvarSlett
 4. Hei :-)

  Så nydelige roser :-) Herlig farge! Ønsker deg en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin dag!