onsdag 31. oktober 2012

Marius endelig montert!

Hurraaaa! Nå er jeg endelig helt ferdig med Marius genseren til mitt ene tvilling barnebarn, og jeg er strålende fornøyd med resultatet!
Jeg regner med at dere har lest om Veien til min første Marius genser tidligere? Det har blitt en gjenganger her på bloggen, etter som arbeidet har vokst frem, og utfordringene har banket på døren!
Helt fra den spede begynnelse i våres, og i sommer da rundpinnen gikk i stykker under veis, og til jeg kom til monteringen!
Det har vært en lang reise, og nå er jeg endelig i havn! Den siste utfordringen var å sy i ermer og lage halskant! Se hvordan man gjør det her!
Og jeg må innrømme at jeg var en smule skrekkslagen over å klippe opp til ermer, men det gikk nå bra til slutt!
Halskanten var jeg veldig i tvil om. Oppskriften (modell 1 her) hadde ribbestrikket hals.
Men etter mye om og men, bestemte jeg meg for en tett glattstrikket rundhals!
Jeg så en liknende hals på en ferdig strikket Marius genser hos Husfliden Lillehammer i sommer, og synes den var så fin!

Den hadde i tillegg noen omganger vrangt på skuldrene, men det kom jeg på altfor sent!
På innsiden av halsen har jeg brukt blått, og strikket en omg. vrang for å lage en brettekant. Halskanten ble tett og fin, og jeg tror den vil sitte godt!
Nå har jeg allerede begynt på Marius genser nr. 2, og det er nok bare å strikka på! Jula kommer som kjent alltid (for) fort, og det gjelder å ikke bli ferdig helt i siste liten!
Ønsker dere alle en flott dag!

9 kommentarer:

 1. Så fin, elsker den type strik!

  Klem Helle

  SvarSlett
 2. Flott, rart med det som er alltid like populært. ;-)

  SvarSlett
 3. Den så utrolig proff ut! Veldig fin! Skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å strikke gensere med mønster..

  Lykke til med å få neste genser ferdig i tide:)

  Ha en fin dag i dag! Her snør det og er nesten julestemning!

  SvarSlett
 4. Så fin! Det måste ha tagit en stund att få den färdig!
  Kram Mariette

  SvarSlett
 5. Å så nydelig!!
  Jeg har 5 gutter og av de er det tvilling gutter, min svigermor har strikket en del gensere, men nå er de 4 eldste tennåringer og vil ikke ha strikk. Har satt veldig pris på alt hun har laget, så jeg har tatt vare på alle genserne, greier ikke å kaste slike ting:)
  Lykke til med genser nr 2:)
  Klem Hanne

  SvarSlett
 6. Hei :-)

  Så utrolig fin den ble :-) Marius gensere er kjempefint :-) Ønsker deg en fortsatt fin dag :-)

  Klem

  SvarSlett
 7. De ble kjempeflott - og så god ide med den halskanten! Den har jeg aldri prøvd før. Tipper det blir både en og to smågutter i nystrikkede Mariusgensere i julen. Du er flink, Cathrine og så tålmodig!
  I kveld er det bunadkurs for meg. Det er livet som skal passes til. Forkleet er nesten ferdig og ble om jeg skal si det selv veldig fint. Med ønske om en fortsatt fin dag - Berit

  SvarSlett
 8. Flott genser, kan tro mottakeren blir fornøyd! Halsen ble skikkelig bra, artig å se når det blir gjort litt annerledes enn originalen :)

  SvarSlett
 9. Vakkert håndarbeid dette her !
  Lykke til med nr 2 :)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!