God, gammeldags Prinsessekake er en av mine favoritter! Det laget alltid min svigermor, og det duftet helt herlig når man kom inn døren!
Så da jeg fikk i oppdrag å lage Prinsessekake til en familiemiddag, med min svigermor til stede, fikk jeg en smule prestasjonsangst!
Men med oppskrift fra Tine (se her), ispedd tips fra Freias oppskriftsbok, tok jeg sats og laget min aller første Prinsessekake!
En liten strek i regningen, var at deigen hevet veldig langsomt p.g.a. høyt smørinnhold. Så et godt tips er å sette bakebollen i varmt vannbad under hevning.
Deigen deles i 3 deler. 1 del kjevles ut til bunn. Trykk litt opp på sidene, ha på vaniljekrem, dryss på kanel og godt med rosiner.
Rull resten av deigen til en pølse, som kjevles til en rektangulær leiv, ha på vaniljekrem, kanel og godt med rosiner.
Leiven ble rullet sammen, og delt i ca. 15 emner, som ble satt ned på høykant på bunnen, og etterhevet i ca. 1 time.
Prinsessekaken ble stekt på rist midt i ovnen i 40. min. ved ca. 180 grader C,
til den var gyllen brun! Formen ble beholdt på under transport,
noe som var både praktisk og nødvendig, da den var ferdig stekt 5. minutter før vi måtte reise hjemmefra!
Ved servering ble Prinsessekaken dekorert med melis, og jeg besto Prinsessekake-testen hos både stor og små!
Deigen deles i 3 deler. 1 del kjevles ut til bunn. Trykk litt opp på sidene, ha på vaniljekrem, dryss på kanel og godt med rosiner.
Rull resten av deigen til en pølse, som kjevles til en rektangulær leiv, ha på vaniljekrem, kanel og godt med rosiner.
Leiven ble rullet sammen, og delt i ca. 15 emner, som ble satt ned på høykant på bunnen, og etterhevet i ca. 1 time.
Prinsessekaken ble stekt på rist midt i ovnen i 40. min. ved ca. 180 grader C,
til den var gyllen brun! Formen ble beholdt på under transport,
noe som var både praktisk og nødvendig, da den var ferdig stekt 5. minutter før vi måtte reise hjemmefra!
Ved servering ble Prinsessekaken dekorert med melis, og jeg besto Prinsessekake-testen hos både stor og små!
Kaken anbefales på det varmeste!
Tenker du besto denne testen, ja:)
SvarSlettden ser jo såå god ut, syns jeg kjenner duften helt hit:)
Dette er en av mine favoritter også, men det er en stund siden jeg laget den, takk for tipset:)
Ønsker deg en fin helg!
Klem Hanne
Prinsessekake er kjempegodt!
SvarSlettOg din så jo nydelig ut!
Klem
Den ser god ut. lenge siden jeg laget denne selv,men jeg synes den er rågod. Helt fersk som din er jo toppen da. Nyt helga.
SvarSlettKlem
Prinsessakake er godt.
SvarSlettVeldig lenge siden jeg har bakt det. Denne ser kjempegod ut.
Ønsker deg ei herlig helg :)
Flott kake! Kjenner duften helt hit!
SvarSlettØnsker deg en vakker helg! :)
Jeg måtte stoppe ved headeren din et øyeblikk og bare nyte:) Har helt lik krukke fra V&B, men likevel. sukk så koselig:)
SvarSlettPrinsessekaken så godt ut!! Du bestod ganske så visst testen:) Mon jeg hadde fått like bra resultat med glutenfritt mel?
Ønsker deg en flott helg videre. Her skinner solen og det sludde omannidom.
Klem fra Hjørdis
Hadde nesten glemt den! Var veldig populær før. Skal bli å prøve den igjen. Takk for tipset!
SvarSlettDen så bare helt vidunderlig ut. Heldige de som fikk smake, jeg er bare litt misunnelig :)
SvarSlettØnsker deg en fin helg!
Anette
Ikke rart den prinsessekaka ble er godt valg på kaffebordet!
SvarSlettDen så helt perfekt ut, og på ditt omsorgsfulle vis blir bakingen "piece of cake" for oss andre nå.
Jeg har bare bakt den noen ganger, og mener litt av utfordringen var å få den luftig og gjennomstekt...
God helg til deg - klem fra Liv
Kaken så virkelig kjempegod ut! Selv har jeg faktisk aldri smakt prinsessekake, men det frister etter å ha sett bildene dine :)
SvarSlettFin søndag til deg!
Klem fra Hildegunn
Å, denne så nydelig ut! Er sikker på at den ble en suksess!
SvarSlettØnsker deg en fin søndag!
Klem,
Anette Willemine
Hei!
SvarSlettJeg pleier også å lage to-tre kaker om gangen og fryse ned. Kanskje du kan hjelpe meg med noe jeg lurer på... Jeg har tatt opp en prinsessekake fra fryseren nå, og jeg skal servere den i kveld. Når du har en helt opptint prinsessekake og skal gi den litt lunk i ovnen, hva pleier du å sette ovnen på, og hvor lenge har du kaka inni ovnen? Jeg syns det er vanskelig å beregne forskjellen på steking og oppvarming...
Med hilsen Målfrid
Svar til Målfrid:
SvarSlettAng. opptining og servering, så pleier jeg å tine kaken 1-2 timer, før jeg varmer/lunker på den i ovnen ca. 10 minutter! Den blir absolutt best når den serveres lunken! Lykke til i dag! :-)
Hvor mange grader har du på ovnen?
SvarSlettVarmer den på rist ved 180 grader.
SvarSlettTusen takk skal du ha! Nå svarte du meg på noe google ikke kunne svare på :) :)
SvarSlett