søndag 1. september 2013

En ny eple høst!

 
I dag er det 1. september, og vi må nok, om enn noe motvillig, erklære sommeren for over! Og selv om det er litt vemodig, kan vi snart glede oss over årets eplehøst!
Men bildet over lyver nok litt om tingenes tilstand! For i 2011 måtte vi sage ned 2 epletrær, som fikk en eplesykdom, og døde. Se her.
Så i august i fjor gikk vi på med friskt mot, og plantet et nytt epletre! Men denne gangen på forsiden av huset, der det er mere sol!
Vi valgte Gravenstein, som skal være en av de mest hardføre sortene, og som vi synes smaker himmelsk godt!
Treet fikk først stå og godgjøre seg i en bøtte med vann, før det ble satt ned i hullet som var klargjort, og fylt på med jord og kugjødsel!
Så ble det festet til en trestøtte med noen brede remser av et gammelt linhåndkle. Linstoffet er tøyelig, og remsene vil derfor ikke skjærer seg inn i trestammen!
Så i år var spenning stor, om treet hadde klart seg gjennom vinteren, og om det ville komme frukt! Og jammen meg blomstret treet, og hele 4 epler så dagens lys!
Og de er snart klar for å høstes, og fordeles på 4 spente barnebarn!
I fjor hadde jeg et innlegg om Eplekjekke september (se her), som jeg anbefaler dere å lese!
En riktig god september måned
ønskes dere alle!

7 kommentarer:

 1. Så flott at epletreet ovelevde vinteren, og attpå til bærer frukt. Vårt epletre hadde masse epler i fjor - i år er det ikke en eneste en.

  SvarSlett
 2. Gravenstein er virkelig et velsmakende eple, og når man har 4 av dem, blir de riktig eksklusive også! *S*
  Tenker barnebarna skal kose seg!
  Sverigeturen så nydelig ut, og fristet til kopiering. En sommer kanskje, en sommer det ikke er så mye å gjøre på gården og feriedagene kan strekke seg til flere enn 5 ...
  I høst blir det i alle fall ikke, for nå har JAKT-sesongen startet!!!!
  En riktig god sensommer til deg - klem fra Liv

  SvarSlett
 3. Epletre i hagen er så kjekt. Vi har to på hytta som er fire år gamle. Rød prins og Discovery og de hadde så mange eple at vår måtte tynne ut noe veldig og endatil blei det nesten for mange. Ha en eplekjekk søndagskveld.

  SvarSlett
 4. Da ble det to eplekjekke innlegg å lese. Kjekt.
  Klem

  SvarSlett
 5. Skulle ønske eg hadde epletree i Hagen men nede hos naboen har dei det flotte treet med masse røde epler,fristende med epleslang Hihi;)
  Ny fin veke til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 6. Herlige eplebilder! Flotte "Slik gjør du"-bilder.

  SvarSlett
 7. Så herlig med epletre i hagen! Ååå, jeg gleder meg til det kommer norske epler i butikken- det er noe av den beste frukten jeg vet! :-)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!