tirsdag 16. februar 2016

Cathrines Strikketips - Strikk en pen kant!

Nylig fikk jeg en henvendelse om innlegget Marius poncho og pannebånd - lillesøsters ønskedrøm!
Det var Joanna som lurte på hvordan jeg fikk til en kant som ikke rullet seg. Derfor tenkte jeg at jeg skulle vise hvordan jeg strikker pene kanter!
1. Brettekant med vrange masker:
Nederst på ponchoen og på begge sider av pannebåndet har jeg brukt en enkel omgang med vrange masker for å lage brettekant. * Strikk 2,5 cm rette masker, 1 omg. vrange masker, og fortsett med rette masker/mønster.* Når man er ferdig brettes kanten inn mot baksiden og syes fast.
Denne luen har fått brettekant med tagger
2. Brettekant med tagger:
Strikk 2,5 cm rette masker. Strikk så * 1 kast, 2 rette sammen * Gjenta omgangen ut, og strikk neste omgang som vanlig.* Når man er ferdig brettes kanten inn mot baksiden og syes fast.
Det vanligste er å lage en kant med vrangbord. I Lykkes søte baby Mariusdress viser jeg frem en lue med klaffer.
3. Kant med vrangbord:
* 1 rett, 1 vrang* som strikkes til ønsket lengde.
Et lite tips til gjelder 1. Brettekant med vrange masker og 2. Brettekant med tagger. I stede for å sy fast belegget på baksiden kan det strikkes fast. Se hvordan det gjøres her!

2 kommentarer:

 1. Super strikketips, takk. Kanten strikke og etterpå strikke sammen er veldig god... jeg hadde praktisere. Deilig resultaten :-))
  God uke fortsatt. Hilsen og klem til deg Cathrine.
  Viola

  SvarSlett
 2. Tusen takk. Det var gode tips å ta med seg.
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet. Og derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin høstdag!