mandag 9. januar 2017

Nytt vaskerom 20 - gjenbruk av gamle vaske redskaper!

I fjor høst pusset vi opp vaskerommet vårt, og i dag får dere se noen detaljer jeg glemte å vise frem!
I innlegget Klesvaskens historie og gamle vaskeredskaper som pynt, skrev jeg om kreative ideer til gjenbruk av gamle vaskeredskaper! 
Og i Hvordan skape et landlig vaskerom, var også de gamle vaskeredskaper en viktig detalj.
Men i alle innleggene om det nye vaskerommet, fikk dere ikke se nærmere på hvordan jeg brukte det gamle vaskebrettet, klesbankeren, emaljebøtter, m.m. som fin pynt!
Men her ser dere min farmors gamle Kockums vaskekjele, en emaljebøtte med hjemmestrikket vaskeklut, og en gammel klesbanker.
Klesbankeren har eierens initialer, og var en vanlig kjærestegave! Den ble brukt til å banke asken ut av tøyet etter koking - se her.
På benken har jeg stående et gammelt dukkevaskebrett til pynt,
og den gamle kleskurven henger vanligvis her!
Det gamle vaskebrettet har fått nytt liv med mini-klessnor,
og med noen av gryteklutene hengende til "tørk"!
Emaljeskiltet er nyprodusert, og har fått silkebånd til oppheng!
Min farmors gamle klesbanker har også fått komme inn i varmen!
Den gamle såpekoppen i emalje med Sunlight sepe, er i Madam Lyseblå fra danske Glud & Marstrand.
De gamle vaskeredskapene skaper en landlig stil, samtidig som de minner oss om hvilket slit klesvasken var for våre formødre!
Og det er viktig å minnes, synes jeg, når vi i dag gjenbruker og skaper nostalgi av sinbaljer, vaskebrett eller ønsker oss et gammelsdags klesstativ i hagen!
For det må jeg innrømme, at jeg drømmer bittelittegranne om! Dette finner du gratis beskrivelse til hos Livs Lyst!
Jeg er strålende fornøyd med vaskerommet vårt, og bruker det også mye som grovkjøkken!
Senere vil jeg samle alle innleggene jeg skrev om oppussingen av vaskerommet - både om  oppussingen, og ikke minst all inspirasjon og gode ideer!

1 kommentar:

  1. Gratulerer med et nytt og kjempekoselig vaskerom! Nå har jeg lest og studert bilder i alle dine innlegg som tar for seg dette. For en jobb du har lagt ned i bare disse innleggene. Tusen takk for masse inspirasjon. I dag har vi tømt (dvs. jeg) hele vaskerommet vårt i byhuset og i morgen får vi hjelp til å rive vekk og legge nytt gulv. Men fremdeles er jeg i tvil om selve innredningen. Skal jeg gå for skap eller åpne hyller med forheng, mon tro. Blir ikke enig med meg selv. Jeg skal også ha arbeidstøy, regntøy og støvler der inne. Kjempekjekt at du fremdeles blogger! Ha en fin kveld. Klem fra Hjørdis

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet. Og derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin høstdag!