tirsdag 10. mars 2009

Drømmen om et svensk torp!

Vinterens lille utflukt gjennom den svenske landsbygda, var alt annet en idyllisk sist søndag. Snøvær, igjensnødde og usaltede veier, gjorde turen til den berømte brukt- og antikvitetsmessen i Arvika, til alt annet enn en drømmetur! Men, vi så mange hyggelige, små steder gjennom snøen, og et riktig Bullerbyn også, fantasibyen fra Astrid Lindgrens ydylliske verden!


Min bedre halvdel hadde ikke så stor sans for fantasier om sol, sommer og et idyllisk, svensk landskap, men hadde mer enn nok med å holde oss på veien, og jeg holdt klokelig mine kommentarer for meg selv - i hvert fall nesten!
Men han kom sterkt på glid da jeg pekte på noen vakre hus gjennom snødrevet, og sa: - Tenk om vi kunne kjøpt oss et slikt, lite torp som feriested rett over grensen!

Svenske Gård & Torp er ett av mine favoritt - drømme - steder, og en tur dit en gang i mellom holder drømmen om et svensk torp høyst levende! Her kan man bl.a. i Husdageboken følge forskjellige eiere som pusser opp sitt torp.

Men tilbake til messen i Arvika, så var det heller et magert utbytte der - selv om det var mye vakkert å se! Bl.a. var det et helt rom fullt med gamle broderier, blonder og tekstiler, og det var den reneste drømmen for den som jakter på slikt! Svenskene har en egen forkjærlighet for såkalte "bonader", som er broderte veggbilder med forskjellige typer visdomsord på, og dem var det mange av. I tillegg til et hav av gamle broderte duker og brikker, som ble solgt til en veldig lav pris!
Vi kom oss vel hjem igjen, og glemt er snøværet, mens drømmen om et svensk torp i aller høyeste grad lever videre! I mellom tiden kan jeg kose meg med bilder fra Sköna Hem (nederst) og Gård & Torp (øverst), og det koster jo ikk'no!

5 kommentarer:

 1. Tenk å hatt ett av disse husene du viser...
  Helt nydelige begge to ...

  Ha en fin dag :)
  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Ja, det både hørtes og så koselig ut :o)

  SvarSlett
 3. Skjønner deg godt jeg....Klem fra Maliva

  SvarSlett
 4. Even if i don't understand your language, i can say you have very good ideas and your blog is a delice! Very Nice! To continue!
  Chris.

  SvarSlett
 5. Hei. Det går fint an å gjøre drømmer til virkelighet. Bare se her:
  www.detlilletorpet.dinstudio.se

  SvarSlett