mandag 21. september 2009

Barnemøbler med kjærlig hilsen!

For en god stund siden skrev jeg såvidt om barnemøblene jeg har laget til barnebarna mine, med dekor i decoupage. Jeg lovet å skrive mer om det, men det gikk i glemmeboken, er jeg redd!
Men når Camilla for en stund siden etterlyste tips til dåpsgave, kom jeg på det igjen! For jeg synes at fint dekorerte barnebord- og stoler er en flott dåpsgave, og noe man kan sette sitt eget personlige preg på!

Jeg kjøpte Leksvik bord- og stoler i antikkbeiset furu fra Ikea, som jeg først malte og patinerte. Jeg brukte Lady silkematt (15) oljemaling, malte 2 strøk, påførte de sirlig utlippede motivene, og deretter fikk møblene 1 strøk oljebasert lakk.

Motivene er hentet fra Elsa Beskows mange flotte barnbøker, som jeg lånte på biblioteket! Motivene ble skannet, og printet ut på vanlig kopipapir. Teksten ble også skrevet ut på samme måte med en dekorativ font. For fremgangsmåte for decoupage med bruk av utskrift se her. Motivene ble "limt" på med vanlig decoupagelakk, tørket godt over natten, før jeg lakkerte med 1 strøk oljebasert lakk over hele møbelet.

Jesper fikk motiv fra "Putte i blåbærskogen", mens Lukas fikk "Okke, Nutte og Pillerill". Hermine fikk bord og stol i rosa, som seg hør og bør en jente, og motiver fra "Tante Bruns fødselsdag"!
Under stolene limte jeg på en liten merkelapp, der det sto hvem det var fra, og dato. Barnebarna mine fikk stoler- og bord til sine 1- og 2 års dager, men jeg synes det passer veldig fint i dåpsgave også! Hermine fikk selvlaget kort med samme dekor!7 kommentarer:

 1. Helt fantastisk lekkert;o)
  Det var en supergod ide....
  Og posen du fikk i det forrige innlegget ditt, ble jeg jo helt ærlig bittelitt misunnelig på;o) Du må kose deg masse med de;o)
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 2. Heisann og takk for hilsen hos meg:o)
  Så nydelig du har laget til disse barnemøblene!!
  Kjempeskjønne ble de!!
  Jammen var du heldig som fikk disse skattene i innlegget under her!!
  Liker så godt slike gamle tekstiler og leter etter slikt på Fretex og loppis!
  Men slike skatter er ikke lett å finne.

  ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 3. Så herlige disse møblene ble. :) Tenk å få en slik gave. :) nydelige.

  SvarSlett
 4. Utrolig fine barnemøbler! En kjempe god idee må jeg si! Barnebarna dine er kjempe heldige som får slike unike møbler! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. he he ja gårds plassen er vi veldig fornøyd med.Beste investering ever..
  Så nydelige møblene dine ble,skikkelig fine barne møbler.

  SvarSlett
 6. Så søte og flotte møblene ble etter att du hadde fikset de.
  Flotte møbler til prinser eller prinsesser:)
  Tusen takk for info om husfargen:) Må bare håpe på fin vær her i trøndelagen så det går ann å male:)

  Fra Line

  SvarSlett