mandag 29. juni 2009

Et lite hjertesukk...!

Sommer og sol, hva mer kan man ønske seg?! Det ser ut til at sommervarmen endelig har kommet til oss, og nå gjelder det bare å nyte de gode sommerdagene, og ta godt vare på ferieminnene!

Jeg har mange bilder og ideer for bloggen min akkurat nå, men jeg er redd dette må vente litt. For ved hjemkomsten for et par dager siden krasjet pc'n min totalt! Det var et sjokk egentlig, for der har jeg jo "alt", samlet gjennnom flere år. Bilder, ikke minst, og hele slektsdatebasen min. Men jeg investerte i en ekstern harddisk for en stund siden, så helt håpløst er det ikke, for mye er sikkerhetskopiert. Men likevel, det er mye jobb å få alt på plass igjen, og i dag går turen til en hjelpsom sønn og svigerdatter! Og imens skriver deg dette, på lånt laptop! Bildene over er tatt på Børglum kloster, som jeg nevnte i forbindelse med Madam Blå. På kjøkkenet hang denne samlingen broderte pyntehåndkler!
..Så enkelt skulle det ikke være... Harddisken var helt ødelagt, viste det seg, og jeg venter nå på en ny pc. Dette kan imidletid ta litt tid, så da vet jeg ikke når det kommer et nytt innlegg fra meg. I mellomtiden er det vel bare å nye sommervarmen!

fredag 12. juni 2009

Madam Blå's fristelser!

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle skrive noe innlegg før ferien var tilbakelagt, og vi var vel hjemme igjen! Men i disse trådløse nett-tider, er intet umulig. Og med en gedigen regnværsdag på nakken, kommer det her en liten rapport fra Danmark, nærmere bestemt Nord-Jylland, der jeg allerede har har "sett lystet" i form av et par bruktfunn kalt Madam Blå!

Åpenbaringen startet etter et besøk på Børglum kloster (vel verdt et besøk!), hvor det gamle kjøkkenet rummet et vell av gamle skatter og bruksgjenstander, bl.a. blå emaljeting i alle former. Det viste seg at dette ble mektig populært allerede fra starten av produksjonen i 1876, og ble bruksting i det danske kjøkken frem til 1930. Nå har de fått en ny rennesanse, og enhver bruktbutikk med respekt for seg selv har Madam Blå-produkter!

Gjenbruksbutikker er det veldig mange av (3 stk. bare i lille Løkken!) i Danmark, og de er rimelige, ryddige og rene! Det er også fullt mulig å kjøpe disse tingene via forskjellige, danske nettbutikker, slik som hos deFINEting og Country Collection. Jeg har alt sikret meg en Madam Blå hulløse og et raspejern, men jeg har på følelsen at det ikke blir det siste jeg har med meg hjem...!

mandag 8. juni 2009

Et drømmebryllup - igjen!

Sola skinte fra skyfri himmel, det var deilig sommervarmt, og brudeparet strålte om kapp - slik blir det et drømmebryllup av! Og jeg var selvsagt veldig stolt mamma til brudgommen, som hadde på seg sin oldefars over 100 år gamle flosshatt!

Og mens gjestene gikk fra kirken til festlokalet, kjørte brudeparet hest og vogn! Mer romantisk kunne det vel ikke blitt!
På menyen sto tomat og mozarellasalat med vinaigrette og basilikum, helstekt indrefilet av okse med morkelsaus, og Panna Cotta med bringebærsaus til dessert, som ble tilberedet av innleid kokk. Viner: Orivieto Amabile 2008 og Piccini Chianti 2007. Det smakte heeeelt nydelig! Så var det fest ut i de små timer!
Gavene til brudeparet plasserte jeg i en bryllupskiste, som opprinnelig var brunmalt, men ble malt hvit, og fikk nye håndtak og nøkkelhull i messing. Nøkkelen ble plassert på et hjerte i lokket, som var en duftpute med lavendel! Kisten hadde jeg tenkt at brudeparet evt. kunne bruke til å oppbevare minner fra den store dagen!

Noe av innholdet i kisten var heklede grytekluter, heklet kokebokomslag, bryllupsvin, slektstavler, gammelt sølvtøy og et lappeteppe, laget til minne om denne dagen! Selvgjort er velgjort, heter det jo!

søndag 7. juni 2009

Vakre toile de Jouy!

Toile de Jouy-mønsteret kan brukes på utrolig mange måter, og mønsteret finnes såvel på fliser, som tapet og stoffer! Og ikke minst er det takknemlig å bruke stoffrester til puter og bager. Det er vel i grunnen bare fantasien som setter grenser for bruken, og Toile egner seg ikke minst i kombinasjon med andre mønstre. Her er en kjole laget av Grand Revival Designs.


Puter kan varieres i det uendelige, og drapering av sengehimmel på den franske måten er utrolig lekkert:


Jeg har lenge tenkt at jeg skulle sy meg en veske eller bag av Toile stoffer jeg har liggende, og her fant jeg inspirasjon og ideer til hvordan det kan bli:


Ikke minst falt jeg for det søte lille babyen, som ligger på toppen av den rosa vesken! Jeg antar det er en stellebag - som man får tak i bl.a. her. Og når man trenger en pust i bakken, ser denne stolen innbydende ut!


Men nå blir det en pause fra søm og andre gjøremål, for nå venter et par uker i Danmark! Vi gleder oss veldig til et avbrekk og til deilig ferieliv, og kan nesten ikke vente med å komme oss av gårde! Så da blir det nok blogg-pause fra meg, selv om pc'n er med i bagasjen, så kanskje kommer det en liten ferierapport eller to!