søndag 12. juni 2011

Kreativ kos!

Sommeren er vel den tiden på året hvor man får litt tid til overs til å tenke i nye baner! Det å ha fri, gjør at kreativteten får blomstre. Og hvis man er heldig, kan det resultere i at man lærer seg noe helt nytt!

Som for mitt eget vedkommende, så sysler jeg med tanken om å lære meg perlebrodering! Det er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge. Og drivkraften er at jeg kunne tenke meg å lage perlebringklut og perlebelte til Vossabunaden, når mine jentebarnebarn når konfirmasjonsalderen!

Egentlig syslet jeg med tanken for flere år siden også. Men da klarte jeg ikke å finne kurs eller bøker som omhandlet dette. Husfliden holder dessuten mønster og metode tett til brystet, så det er ikke så lett for en ufaglært østlending å komme noe nærmere hemmeligeten på egen hånd!

Men nå har jeg tatt grep, og med ny macro linse fått fotografert min datters perlebringklut og belte! Og sammen med en kyndig dame som har holdt på med dette i årevis, skal jeg nå lære meg metoden! Hun har gitt med gode tips og råd, og jeg har notert flittig!

Og det er jeg veldig glad for! Men skulle du ha mønster eller materiale innenfor perlebrodering av bringklut og belte, blir jeg veldig glad hvis du vil dele det med meg, og sender meg en e-post her! Jeg er spesielt interessert i eldre mønstere, og bøker om emnet som jeg kan få låne/kjøpe.

Så bare jeg er hjemme igjen går jeg i gang med friskt mot! Men akkurat nå er det ferie i Danmark som står i fokus, og jeg regner med at hjemmlengselen foreløbig er til å leve med!

7 kommentarer:

 1. Så festlig dette så ut da...gøy og lære seg nye ting:)
  Kos deg på ferie..
  klemklem

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder du har til illustrasjoner :)
  For et fantastisk prosjekt du er i gang med. Jeg er bare en beundrer av perlebroderi og kan ingenting om det.
  Jeg var så heldig å få kjøpt et stort blomsterbilde brodert med perler på en loppemarkedauksjon for en billig penge for noen år siden. Tror kanskje ikke de andre hadde fått med seg at det var perlebroderi. For meg har det uendelig stor verdi.
  Masse lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 3. Hej!
  Så vackert med pärlbrodyr (och så krävande i tid och för ögon)Det är alltid trevligt med nya passioner. Hoppas du har en underbar tripp i Danmark. Vi var där för två år sedan med barnen -på Legoland, men såg oss även lite runt och badade i havet.

  Vad bra att du tycker om mitt nya företagsnamn. Som du vet har jag funderat mycket. Nu lägger jag om min webbadress och bloggadress.
  www.lystform.se och blogg: lystilivet.blogspot.com Ändra gärna dina länkar.

  Kram Pernilla

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine!
  Bare en rask kommentar fra meg. Nettet er nede så dette er "snikskriving" på jobb.
  Er det deg som har brodert til den flotte hardangerbunaden? Dette er tålmodighetsarbeid i stor skala.
  Håper du har en flott ferie så langt, og så ser jeg fram til nye duppeditter på bloggen etter hvert.

  SvarSlett
 5. Hej Cathrine

  Before I visited your blog, I was searching on Google for Bringekluter and now I see it here on your blog.
  It is very beautiful.
  I hope everything is okay with you. I was on holiday in Sweden.
  Have a nice weekend, klem

  SvarSlett
 6. Hei,

  Jeg jobber med min datters Vossabeltet, men det er sant det du sier; det er ikke lett å få tak i mønsteret når man bor på østlandet. Jeg er veldig imponert over arbeidet ditt og må si at du har en flott inspirasjons side:)

  Lykke til videre med andre prosjekter og ønsker deg en god dag videre:)

  Mvh
  Davina

  SvarSlett
 7. Hei,

  Fantastisk flott side du har og fantastisk arbeid:) Du har en side som er veldig inspirerende:)
  Jeg jobber også med en bunadsbeltet til min datter og ja det er ikke lett å jobbe med beltet når man bor på østlandet.

  Ønsker deg en god dag videre:)

  Mvh
  davina

  SvarSlett