onsdag 2. november 2011

Mormor-lykke!

For en liten stund siden kom mitt eldste barnebarn og ga meg en lapp hvor det sto:

Veslejenta var veldig ivrig, og spent på om mormor ville være med, og selvsagt ville jeg det! Så hver fredag frem mot jul skal jeg nå hjelpe til med å lære 20 stk. 4. klassinger og strikke!

Målet er at de skal strikke oppgaven de valgte seg 1. gangen, og den store favoritten var en liten, søt ugle! Fargene varierer fra rosa til kullsvart!
Mitt eget barnebarn lærte jeg å strikke da hun var 5 år, og nå er hun i gang med lue til lillesøster! Den strikker hun på hver gang vi sees, for jeg er den eneste som kan "redde masker", hvis hun mister noen!

Det er moro at hun er så ivrig, og nå har lillesøster også blitt en velvillig elev, så da er det jo håp om at strikkekunnskapene bevares, også i fremtiden!

Første gang hos kl. 4A, satt jeg mye sammen med Jacob, som aldri hadde strikket før. Han strevde veldig, og jeg var nesten litt redd for at han hadde fått strikke-skrekken!

Så da vi møttes igjen spurte jeg ham:
- Har du gledet deg eller gruet deg til i dag?
Jeg var nesten sikker på at han hadde fått mareritt om natten over masker, pinner og garn som vaset seg opp. Men overraskende nok svarte han:
- Gledet meg!
Og det var jo hyggelig å høre!

Noen enkle ting man kan lage av rette stykker som sys sammen!
Det enkle er ofte det beste, og det er nok lurt å begynne med en ugle, hårsløyfe, pannebånd, eller noe annet som de blir ferdig med innen kort tid! Da tror jeg motivasjonen og gleden øker, uansett hvor vanskelig det er å lære seg og strikke!

8 kommentarer:

 1. Jeg må innrømme at jeg trodde at barna i dag ikke haddekunst og håndverkstimer. godt å høre at jeg tok feil. Jeg husker at vi satt halve klassen og strikket i kor, med en stykk lærer. Og jeg mener å huske at det til og med var på lørdager!!!!! Det første strikkeprosjektet var en liten bamse, det neste votter!!!!! Men strikking er nyttig, syntes jeg. Ha en flott dag, selv om den både er grå og trist her i byen. Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. hei vennen.
  men å hyggelig et innlegg, ja strikke er inn å moro, så koselig at du ble involvert i dette da, koselig,
  hadde strikke klubb hjemme vi når Tina var 9-10 år. masse jenter å noen gutter , å som vi hygget oss, det er veldig å ungene liker sånt.
  ønsker deg mange gode strikke stunder frem mot jul.
  klem fra
  sylvia

  SvarSlett
 3. Så roligt att få lära ut till barnen! Det verkar som du är en bra pedagog eftersom de glädjer sig att få fortsätta.
  Det är tur att det finns såna som vill ge kunskap till andra. Fortsatt lycka till!
  Mariette

  SvarSlett
 4. For et koselig innlegg. Både barna og dere som er så heldige og kan være der har nok flotte strikketimer. :-) Klem fra Eva

  SvarSlett
 5. Hei Cathrine!Så heldig du er som har anledning til å stille opp for barnebarna dine på en slik måte! Og de er også utrolig heldige som har en mormor som vil og kan. Og bedre læremester kan ikke de små få. Da vår lille Hermine var på mormor/morfarbesøk i høstferien lærte hun å strikke. Det ble et dukkeskjerf av det. Vi hadde noen koselige timer i sofakroken da kan du tro.
  Kverna er på plass og den passet ypperlig. Tusen takk!
  God onsdagskveld - her venter jeg bare på den store gevinsten i Vikinglotto!! (En kan jo drømme).
  Klem Berit

  SvarSlett
 6. Fint at du blir med :) Det blir sikkert hyggelig.

  Takk for de morsomme forslagene dine i innlegget mitt om håndtrykket :) Ja, kanskje jeg skulle brukt en button, og en klem kan vi jo alle trenge, så hvorfor ikke skrive det :)

  Ha en fortsatt god uke!

  Klem

  SvarSlett
 7. Et fantastisk innlegg. Selv hadde jeg strikking med 1.klassingene mine og noen klarte å strikke. Selv om jeg hadde med en assistent hadde jeg nok for lite hender. Har mange ganger ønsket at jeg hadde blekksprutarmer. Dette vil jeg bringe videre at vi kan prøve å få hjelp. Supert og disse fine småtingene du viser. :))

  SvarSlett
 8. Hermosos los adornos para el cabello, feliz fin de semana.

  SvarSlett