torsdag 11. april 2013

Orden i kjøkken skapene!

Tradisjonen tro rammes jeg hver vår av rydde-basillen! Og da er det bare å brette opp ermene, ta frem skurebøtta, og vaske og rydde!
Og det er utrolig hvor rotete og uoversiktlig det kan bli i kjøkkenskapene, når det er en stund siden siste ryddesjau! Da er det best å ta alt ut, for så å sette det pent inn igjen!
Og ikke minst er det viktig å tenke nytt:
- Hvor sto dette bolletsettet, tro? Og stråmønster serviset?
- ?
- Nei! Jeg setter det serviset her, jeg, så kan de bollene stå der nede!
- Ja vel?
For det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg har regien, mens Bygårdsmannen stiller seg litt på sidelinjen, og lar meg bestemme hvor tingene i skapene skal stå!
Og en viss arbeidsfordeling må det jo være! Det eneste aberet er at nå vil det ta 1/2 år, minst, før Bygårdsmannen vet hvor ting er, og ikke trenger å spørre meg!
Bare så synd, som han påpekte, at ikke før har han lært seg hvor ting står, så er det på'nn igjen med ny vår, ny ryddesjau, og ting som er flyttet rundt på!
- Men er det ikke ryddig og fint da!
- Jo da! Men hvor står frokost asjettene våre nå da?
- Der hvor de alltid har stått, kjære!
- ?
Men en ryddesjau er veldig lurt. Så får man litt oversikt over hva man faktisk har, og kan omorganisere, hvis det trengs. Og det gjør det alltid!
God vår-rydding!

5 kommentarer:

 1. Så fint det ble :-) Send litt ryddesjaulyst hit og da ;-) Her blir tingene stående på samme plass også etter rydding, men allikevel merker jeg at gemalen ikke har det helt klart hvor alt skal stå (merkes veldig godt når han rydder ut av oppvaskmaskina f.eks) - hi hi :-D

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 2. Så flott servise du har i mine favorittfarger! Jeg har en del på hytta, så der bli de nok stående.
  Er jo synd å lukke igjen skapdørene når det ser så fint ut.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Sukk, det skulle vært mine kjøkkenskap som fikk gjennomgå en slik totalforandring! Ikke det at jeg tror det var så ille hos deg, men i mine skap er det så utrolig fullt! Tror jeg må selge unna litt nå i vår. Hmmm. Ønsker deg i alle fall en fin torsdagskveld både deg og bygårdsmannen og ved å ta tiden til hjelp så finner han nok frokosttallerknene også skal du se! Klem Berit

  SvarSlett
 4. Godt gjort!
  Og - veldig vakkert innhold i skapene *S*
  Jeg lider dessverre ikke av samme trangen til å rydde i skapene, men innrømmer at det hadde vært fint om jeg hadde ryddet i alle fall hvert 5. år....
  Her står hverdagsservise og glass der de har stått de siste 20 årene!
  Vårrengjøringen lar ellers vente på seg. I dag kom det 20 cm snø, og det er ikke stort som minner om vår. Aldeles ikke greit!

  Kos deg med dine vårforberedelser - klem fra Liv

  SvarSlett
 5. Så sant så sant, kjære! Nå er det vår, også er det på`n igjen. Vi menn besitter nok andre gèner enn dere, og at det nå blir ny leting etter saker og ting stemmer. Men det er nå ikke slik at du bare bastemmer HVOR ting skal ligge I skapet! Nei da, du bestemmer også HVOR skapet skal stå! Også du....det er ikke så lenge som 6 eller 12 mndr. mellom hver gang jeg må starte ny leting. Forandring fryder, kanskje? Føler stadig at noe er flyttet på......eller er det bare disse gènene igjen?......Bgm.

  SvarSlett