tirsdag 3. juni 2014

Nancy koften min (1): Nytt på pinnene!

Jeg har endelig tatt frem strikkepinnene igjen, etter et langt perlebroderi-avbrudd, med søm av bunadsveske (se her) til datteren min!
Og det er deilig å ha et strikketøy mellom hendende igjen, og se det vokse litt mer for hver runde!
Denne gangen har jeg et lenge planlagt prosjekt på pinnene, nemlig Nancy jakke til meg selv! Og ikke uventet går den i fargene lyseblått, hvitt, grått og lysegrønt!
Det lysegrønne garnet er en rest fra jeg strikket babysett til mine ventende tvillingguttebarnebarn, så det er hyggelig å strikke inn i egen jakke!
Den lyseblå fargen jeg har som hovedfarge i jakken, er også nesten lik den babyblå fargen til den andre tvillinggutten!
Nancy er ett av de velkjent retro mønstrene, som mange strikker akkurat nå! Jakken finner du i Tema 35 Norske ikoner fra Sandnes Garn.
Jeg har valgt å strikke i Sisu, som jeg er fornøyd med, etter å ha strikket mangt et barneplagg med det! Sisu har mange farger, og tåler vask godt!

Dagens strikketips:
* Når jeg legger opp masker, fester jeg et merke ved hver 20 maske. Da holder man lettere tellingen, og kan senere følge oppmerkingen når man skal dele i for- og bakstykke.

* Når jeg strikker de 5 oppklippsmaskene foran, strikker jeg 1 vr 3 r 1 vr. Da er det lettere å følge de videre oppover, synes jeg.

Alt har en begynnelse, og det har også min Nancy jakke, men nå er jeg i hvert fall i gang!

5 kommentarer:

 1. For noen skjønne gutter! Lekre strikkaklær også! Ser det er flere med denne Nancy-kofta for tiden. Den blir sikkert flott i Sisu. Koselig at du kan benytte restegarn fra babysettet i kofta di.
  Takk for at du deler strikketips! Det er ikke alt vi har tenkt på før.....
  Lykke til med fortsettelsen!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så fine farger :) Jeg har også strikket den, men som genser. Fint mønster synes jeg :)

  SvarSlett
 3. Denne koften kommer sikkert til å bli så fin, du har valgt så lette, fine, farger. Vanskelig å plukke ut farger for det er så mye lekkert. ;-)

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig begeistret med din deilig nytt strikkeprosjekt. Det blir en herlig jakken. Ha masse glad med strikke Cathrines... så søt er barnabildet med tvilling og vakker jakken... hyggelig du strikker for deg lik garnet og farger. Koselig:-)
  Ha en stor klem fra meg.
  I blogg min du kan se fin kjole - jeg strikkte med bomullgarn hvit og hekle med lysblå og mørkblå dertil (nest sist anmerkning) :-)

  SvarSlett
 5. Så skjønne gutter - og så flotte plagg du har strikket til dem!
  Kjempefin jakke du holder på med også - liker de delikate farger du har valgt!
  Ønsker deg ei fin pinsehelg!

  SvarSlett