

Men utgivelsen av disse bakebøkene har tatt slutt. Isteden har Freia satset på oppskrifter i det de kaller for Freias Hjemmekonditori.
Men når har det kommet en fantastisk samlebok som heter Freia Hjemmekonditori - Oppskrifter & Inspirasjon hvor man har samlet en god del av oppskriftene fra de gamle bakebøkene, samt har lagt til litt nytt, og den boken er gull verdt for virkelig Freia-entusiaster! Jeg fikk den som overraskende gave av min mor nylig, og vet den kommer til å bli mye brukt her i huset! Boken kan kjøpes her eller i Meny-butikkene.
I anledning helgen kan dere få en liten, søt smakebit!
Dronningens Drøm:
· 3 egg
· 4 dl sukker
· 300 g smeltet smør
· 1 dl melk
· 5 dl hvetemel
· 1 ½ ts Freia Vaniljesukker
· 3 ts Freia Bakepulver
· 3 ss Freia Regia Bakekakao
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180°C i 30-40 minutter. Del kaken i to eller tre lag og fyll den med Freia Kakefyll med vanilje eller romsmak.
Sjokoladeglasur
· 3 dl kremfløte
· 400 g Freia Kokesjokolade 70 %
· 50 g smør
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt.
Dekor
· 3 pl Freia Kokesjokolade
Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad. Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først. Smør på sjokoladeglasuren og pynt som på bildet (se ovenfor).


Dronningens Drøm:
· 3 egg
· 4 dl sukker
· 300 g smeltet smør
· 1 dl melk
· 5 dl hvetemel
· 1 ½ ts Freia Vaniljesukker
· 3 ts Freia Bakepulver
· 3 ss Freia Regia Bakekakao
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180°C i 30-40 minutter. Del kaken i to eller tre lag og fyll den med Freia Kakefyll med vanilje eller romsmak.
Sjokoladeglasur
· 3 dl kremfløte
· 400 g Freia Kokesjokolade 70 %
· 50 g smør
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt.
Dekor
· 3 pl Freia Kokesjokolade
Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad. Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først. Smør på sjokoladeglasuren og pynt som på bildet (se ovenfor).

God, søt helg!
Åhh, det høres herlig ut :))Et flott barndomsminne :)
SvarSlettJeg elsker sjokolade :))
Jeg husker og de Freia-bøkene. Min mor hadde dem.. Vet ikke om hun har dem end.
Den oppskriften så god ut ;)
Ha en fin helg du og..
Klem,Kari
oi oi oi den kaken så god ut!!!! nam nam..
SvarSlettsynd jeg ikke kan bake... :(
Hei Cathrine..Et herlig barndomsminne (O: Er bildene hentet fra nettet eller er det virkelig deg og din bror? Bildene vekket nemlig minner hos meg, fra da mor stekte kaker i komfyren, med dør uten vindu..(O: ha en fin uke..Klem og kos....Mai Liss
SvarSlett