torsdag 31. desember 2009

Min nye rose-drakt!

ENDELIG kan jeg vise frem Malins nye festdrakt! Hun var SÅ fin i den på julaften, og lillesøster Hermine var like skjønn i Vossebunaden sin! Ja, for den er hennes nå, så lenge den passer!
Jeg har valgt å kalle festdrakten for Rose-drakt, for her er det ROSER på alle stoffene! Til vesten på stakken, har jeg brukt et nydelig, kraftig vevet bomullstoff som er foret med lerret. Skjørtet på stakken er ROSEMØNSTRET, sort ulldamask (kasmirull) kjøpt hos Sultan Tekstil, og forkleet i bomullstoff fra Tilda fra Panduro. Rose-drakten har jeg sydd etter inspirasjon og mønster fra boken "Festdrakter for barn" av Tove Fevang. Klikk på bildene for å få dem større!
Her ser dere hvordan vesten ble montert. Den ble sydd rett mot rett rundt hele åpningen foran, og ermene, men med åpne sidesømmer, og vrengt gjennom skuldrene. Bak på "vippekanten" er det en fold. Vesten holdes sammen med 3, skjulte hekter.
Skjørtet ble sydd sammen av 2 bredder av stoffet, og sidesømmene ble skjult i bretten foran og bak. Foran er det laget en åpning i sømmen, hvor jeg laget lukningen, og linning ble påmontert.
Skjørtet er brettet slik: 10 cm brett foran, deretter 2 cm bretter bakover fra hver side, som møtes ved bretten bak på 8 cm. Det justeres etter vidden man ønsker på linningen. Skjørtet ble lagt opp og foldene presset, før det ble montert til vesten. Det er mye håndsøm på alle delene! Spør gjerne hvis du lurer på noe!
Nå planlegger jeg å sy tilbehør, som jeg ikke rakk før jul, slik som lue, veske og jakke! Men først skal vi feire nyttårsaften, og la et blankt, nytt år starte! Måtte 2010 bli et GODT, FREDELIG og LYKKELIG år for dere alle! TUSEN TAKK for året som har gått!

12 kommentarer:

 1. Så flott rosebunad...... Nydelige jenter, begge to.
  Stor nyttårsklem til deg.

  SvarSlett
 2. Å, for en nydelig festdrakt! Falt helt for den! Så utrolig flink du er!

  Ønskerdeg et riktig godt nytt år!

  Klem

  SvarSlett
 3. ååå så nydelig bunad du har laget,
  kjempe koselig du viste oss det,
  herlige jenter da..
  du er så flink

  er såå glad jeg fant din blogg vennen.den er så positiv å inspirerende.
  gleder meg å følge deg i 2010.
  ønsker deg

  ET GODT NYTTÅR.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. NYDELIG! :-)

  Jeg bøyer meg i støvet over at noen kan klare å lage noe så vakkert.

  Ønske deg et riktig Godt Nytt år!

  Kari :-)

  SvarSlett
 5. For noen nydelige tuller i flotte drakter! Her ligger det mye arbeid bak.
  Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år! Takk for masse inspirasjon i året som gikk!
  Massse klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 6. Hei og godt nytt år, frue. Et nydelig stykke arbeid med bunaden til Malin (O: Så stor hun har blitt, og så vakre de er barnebarna dine. (O: Kos deg med håndarbeide og barnebarna i det nye året også. Koselig å følge bloggen din, selv om jeg ikke alltid kommenterer. Jeg trives hos deg for det. Klem fra Mai Liss (O:

  SvarSlett
 7. så flott,så flink du er,må være moro å skape noe så fint....
  Ønsker deg et godt nytt år ;))
  så også innlegget ditt ang Burleigh..så mye du visste,moro å lese;)9
  Jeg er også kjempe glad i Burleigh,liker så godt historien bak ,Det blå som du viser er jo blitt laget fra slutten av 1800 hundre tallet.og at de også ble reddet fra konkurs på 1980 tallet
  Og at de er en av de få som ennå sitter får hånd og lager produktene sine ;))
  klem fra meg

  SvarSlett
 8. Så søte jenter, og nydelig rosedrakt!
  Takk for et koselig bloggår Cathrine!
  Gleder meg til å følge deg det neste året.
  Ønsker deg et ♥lig godt nytt år!
  Nyttårsklem fra Gry : )

  SvarSlett
 9. Nydelig rose-drakt, du er så flink!
  Riktig dot nytt år til deg og dine,
  klem Hege.

  SvarSlett
 10. Ååååå, hvor du er dyktig. Drakten ble nydelig. Har selv syslet med tanken på å komponere min egen festdrakt, men det er ennå ikke blitt noe av. Så forløpig bruker jeg min selvsydde kystdrakt. Men det hadde vært kjempemoro å være eier av noe helt unikt, slik som jentedrakten du har sydd. Likte rosemønsteret i vesten utrolig godt.

  Ønsker det et godt, nytt kreativt år!

  SvarSlett
 11. Godt nytt år, og hvilken nydelig festdrakt!! Roser er min yndling og på festdrakt, kjempefint! Du er da så kreativ og flink!! Heldige de som får av dine produkter. Ønsker deg og dine et godt nytt år! Klem, Marianne

  SvarSlett
 12. Heisann og Godt Nyttår...
  Denne rosedrakten var jo bare nydelig da...rett og slett knallfin...
  Begge jentene var jo aldeles nydelig i sine drakter...

  Ha en super dag og uke...

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!