torsdag 16. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 16!

Jeg hadde et sånt fint utgangspunkt i år, hvor jeg planlag å skrive alle julekortene tidlig, tidlig i desember måned! Alt lå til rette for det. Men, jeg må dessverre innrømme at gode forsetter og virkeligheten, er to vidt forskjellige ting! Og hvor ble all den gode tiden av?
Så nå sliter jeg litt, som datteren min ville ha sagt det! 50 julekort skrives ikke av seg selv, og de bør jo ha et budskap, mener nå jeg. Ikke bar God Jul og Godt Nytt År, og ferdig med det. Det bør være noen ord om året som har gått, og hvordan familien i det store og det hele har det. Og så bør det helst være hjemmelagede julekort, slik som min god venninne på Hønefoss nettopp sendte oss - tusen takk for det, Mai-Liss!
Men med behov for både lesebriller og godt leselys, er det ikke bare å tenne et stearinslys etter barnetv og middagshvilen, ta frem skrivesaker, og sette seg ved salongbordet. Nei, det kreves neonlys, dagslys, en kopp kruttsterk kaffe, og et skrivebord og stol i passelig høyde! Noen som kjenner seg igjen?
Så jeg er i grunnen ute etter en god julekort-metode i siste liten, og å lage 50 fine julekort som det ikke trengs så mye jobb med, men allikvel har et hjemmelaget preg. Har noen et supert tips i siste liten? Dagens luke har muligens løsningen.... Klikk og finn ut!
Ikke glem å legge igjen kommentar i dag også! På spørsmål kan opplyse at man ikke trenger å delta (les = legge igjen kommantar) hver dag, men at det gir flere lodd i potten! Og desto flere lodd, desto større vinnersjanse! Jeg minner om de fine premiene jeg deler ut julaften:
* Boken Mitt Landlige Kjøkken av Kari Finngaard gitt av Lev Landlig!
* Årsabonnement gitt av Vakre Hjem & Interiør
* Boken Julegleder av M. Morken og T. Stenkløv gitt av Cappelen Damm!
* Gammel, søt håndklehylle (se
her) gitt av Landcharm!
* Adventskasse med malte tall og julepynt (se
her) gitt av Frk-Doris!
En god førjulsdag ønskes dere alle!

23 kommentarer:

 1. I have the same problem when it comes to cards. I always want to write something about our family, and make it a bit more personal, but then I seem to run out of time to get it all done.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 2. Jeg pleier å lage julekortene selv, men iår tror jeg at må innse at det ikke blir noen. Scrappebutikker har jo et stort utvalg av ting man kan bruke til kort. Du kan jo kjøpe noen lekre ark med julemotiv og klippe de til i passe størrelse til julekort. Ellers hadde jeg tenkt å printe ut noen vintagebilder fra nettet, bruke noen blonder og bånd. Her er link til noen sider hvor man finner bilder til print:

  http://magicmoonlightfreeimages.blogspot.com/

  http://graphicsfairy.blogspot.com/

  Håper det var til litt hjelp!
  Ett lodd til meg og ha en flott dag!

  Kari :-)

  SvarSlett
 3. God torsdagsmorgen!
  Ha, ha! Spørs om det ikke går like fort å lage dem på en enklere måte! Tenk på alt griseriet og opprydningen etterpå!
  En god løsning til julekort synes jeg er julebrev! Lag en mal, og så kan du endre på setninger alt etter som hvem du skal sende til. Hyggelig om det også er satt inn diverse bilder av familien tatt i løpet av året.
  I dag skal jeg lage risboller og litt annet småsnask her i mormorhuset. Siste hånd skal også legges på årets julegaver.
  Ha en fin førjulsdag du også!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 4. Heisann!
  Det var jo en original måte å lage julekort på, men jeg tror det er like greit med bildekortene jeg har bestilt, og stort sett fått sendt;)
  Siden jeg ikke er bortskjemt med vinnerlykke, gjør det jeg kan for å øke den, så da blir det 2 lodd i dag, også:)
  Ha en flott dag, hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 5. Kjenner meg igjen, ja, både med lyssetting og tid. For LYSTEN er der, for det er jo så koselig med kort. Mest moro å få, selvsagt.
  Bedre lykke neste år. (...in your dreams!)

  2 lodd!

  SvarSlett
 6. Tid, ja. Synes det går fryktelig fort mot jul nå...
  Julekortene er i boks, men det ble ikke tid til hjemmelagde i år heller. Så noen gode tips til deg har jeg ikke.
  Ha en fin dag!
  (2 lodd)

  SvarSlett
 7. Jeg begynte så bra i går kveld med håndskrevne kort, riktignok ikke selvlagede. Men etter 5 kort innså jeg at dette gikk ikke. Så da skrev jeg på dataen, la inn noen bilder av familien og printa ut. Etterpå skrev jeg en personlig hilsen på hvert av julebrevene. Det er ikke alltid en får til det en syns er det ideelle, men tror nok at mottakerne blir glad for å høre litt om hva som har skjedd i familien selv om det ble "masseprodusert", istedenfor bare God jul.
  2 lodd!

  SvarSlett
 8. Hi hi, han har en løsning på det meste han Eldar ;)
  Siden du skal lage så mange julekort bør du nok forenkle litt. Du får kjøpt ark med fine julemotiv på. Bruk en fin skrifttype og sett inn noen bilder. Dermed er det "bare" å printe ut 50 stk.
  2 lodd

  SvarSlett
 9. Leser at du har fått mange gode råd allerede! Her skrives det ikkje så mange julebrev lenger men koselig er det jo å finne kort og brev i postkassen.

  Håper degen din blir god! Klem,

  (2 lodd)

  SvarSlett
 10. Vil gjerne ha et lodd i dag også, jeg :)

  SvarSlett
 11. hehe. Ja han kan å gi gode ideer.
  Jeg var innom Nille i dag, der solgte dei kortrammer til bilder med 70%avslag. Så det blir årets julekort til den nærmeste familie. Andre har fått et datalaget kort/brev. Lykke til med kortlagingen.
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 12. Där lugnade du mig, hihi. Var gott att höra.

  Ja nog är det morsomt med hemgjorda julkort. Jag har gjort till alla jag skulle och sänt iväg dom också. Det hör inte till vanligheterna. Normalt så brukar jag få köpa ett paket när jag tröttnat på att tillverka själv, haha. Hade gärna sänt ett till dig också om jag bara haft adressen!!

  Hoppas ni inte har samma busväder som vi idag med snö och blåst.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 13. He, he - jeg kjente meg i alle fall veldig igjen!
  Tirsdag kveld satt jeg ved spisebordet med 40 julekort, bilder, lim, saks, briller og to ektstra lamper....
  Det ble julekort med skikkelig hilsen til alle, men jeg erkjenner at mine kort nok ikke var SÅ forseggjorte som det du viste.
  Det var faktisk veldig hyggelig å sitte der og mimre om gamle venner jeg ikke har sett på mange år.
  Lykke til og klem fra Liv

  SvarSlett
 14. Hi Cathrine I'm starting every year later to write Christmas cards. The time is going to other things, such as reading the blogs.
  Have a nice day.
  2 tickets please.
  Klem Willy

  SvarSlett
 15. Hehe ja det var også en måte å skrive julekortene på, orginalt i allefall.
  Har bestilt fotokort i år, så de er ferdige til å sendes ut.

  Klem T

  SvarSlett
 16. HahahaDen var god. Og så med den dialekten da. Fniiis. Ler så tårene triller her.
  Jeg har aldri tid til å skrive julekort jeg. Dessverre men slik er det bare selv om jeg så gjerne skulle gjort det.

  Å printe ut vintage bilder var jo en ypperlig ide. Spesielt om du finner julemotiver.

  Ha en finfin dag. :)

  Line-Cathrin

  SvarSlett
 17. Jeg kjenner meg veldig igjen i din beskrivelse! Ønsker hver jul å sende et selvlaget kort, men så ble det bilde av de tre håpefulle (som ikke vet om det - fordi de er nemlig vokst fra det nå) jeg sender ut. Men personlig hilsen på baksiden av hvert kort (50 her også) har jeg tatt umaken med å gjøre.
  Håper på lodd og vinnerlykke:-)
  Lykke til med kortskrivingen - det må til - og godt når det er gjort!!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 18. Lite julekortskriving hos meg... ;) Ha en fin kveld! (2 lodd)

  Klem

  SvarSlett
 19. Er også opptatt med julekortlaging. Skrivingen er ikke i gang på langt nær enda. Men vi har et lite julebrev med bilder som et hefte i en lomme i hvert kort.
  Er alt for sent ute, og det skjer dessverre hvert år.

  Lager litt forskjellige kort, og skal ha et sted mellom 70 og 80... Sukk... Har laget ni av korttypen som jeg har vist i kalenderen min, med bruk av serviett. Det blir egentlig ganske fint, så har du noen lekre servietter som kan egne seg er det et ganske bra tips, kombinert med noe bånd, blonder eller annet.
  Vintagebilder printet ut, og gjerne en blonde limt på er egentlig kanskje den kjappeste måten å lage kort på. Og nydelig blir det jo.

  Lykke til! 2 lodd til meg i dag også :)

  Ps. Har egentlig ikke tid til bloggebesøk, men må alltid innom din hver dag.

  SvarSlett
 20. Må bare innrømme at jeg tenker hvert år at i år skal jeg begynne med julekortene tidlig...lage selv og skrive personlige hilsener...men også i år ble det et koselig bilde av barna... Tida strekker bare ikke til...men tror de blir godt mottatt uansett:-) Klem
  2 lodd

  SvarSlett
 21. Kjente meg igjen ja.
  Har skrevet og sendt avgårde alle julekortene.
  Hvert år har jeg planer om selvlagede julekort, foreløpig har det bare blitt med tanken.
  Men kanskje neste år (igjen?).
  Trekker 2 lodd idag også.
  Ønsker deg en fin fredag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 22. 2 lodd i dag også :-)
  Julekortene her i huset pleier å være bilde av hundene, med julemotiv. Som jeg lager i PhotoImpact, printer de ut og skriver litt om ditt og datt. Men i år streiker printeren, venter på min datter som kommer på besøk en dag og hun skal se om hun kan få den til å virke igjen. Men jeg har fryktelig lyst å lære meg å scrappe, de er så fine disse kortene scrapperene lager. Ha en riktig fin natt. Klem

  SvarSlett