tirsdag 21. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 21!

Som jeg nevnte for noen dager siden, fikk bygårdsmannen oppdraget med å pusse sølvtøyet til jul, og nå er det skinnende klart for årets julefeiring! Men jeg har lenge vært ganske bestemt på at jeg ikke ville ta det i oppvaskmaskinen. Jeg hørte en gang om en venninne som gjorde det, der alle knivene ble ødelagte!
Men da vi nylig fikk ny oppvaskmaskin med bestikkskuff øverst - så bestikket ikke ligger inntil hverandre og gnisser - tenkte jeg at dette kanskje var en bedre løsning for sølvtøyet? Så jeg bestemte meg for å undersøkt det. Og hos Thune fikk jeg vite at sølvtøy fint kan tas maskinen, bortsett fra kniver fra før 1966 som man IKKE må ta i oppvaskmaskinen, fordi skaftet da blir ødelagt. Se her.
Så da er det vel ikke en tvil om at vi heretter også tar sølvtøyet i oppvaskmaskinen! YES! For ikke noe er som "dagen derpå", når det venter håndvask av sølvbestikk og krystallglass til 12, kjeler og panner og you name it! Det var nok et enormt stort fremskritt da oppvaskmaskinen ble vanlig på 1970-tallet, og husmødrene fikk mer tid til andre sysler!
Nå som jeg vet at sølvtøyet går rett i oppvaskmaskinen, brer det seg en viss lettelse over meg, og jeg kan komme til saken, og luke nr. 21! Julen er rett rundt hjørnet, og kanskje du trenger et gavetips i siste liten? Klikk og finn ut hva som skjuler seg bak luke nr. 21!
Ha en god dag alle sammen!

34 kommentarer:

 1. Er jeg først ute idag? Så lekker den telefonboka var! Jeg er visst litt treg med å prøve nytt, har enda ikke fått prøvd meg på slik overføring av bilder til stoff. Får sette det som et nyttårsforsett :)
  De bildene av oppvaskhusmødrene var herlige, bra vi har fått oppvaskmaskiner (og menn som hjelper til)!

  SvarSlett
 2. Sååå nydelig telefonbok! Carl Larsson er definitivt en av mine favoritter. Har ganske mange julefigurer av dette slaget.
  Nå er det juleferie i mormorhuset, og siste hånd skal legges på verket før den store kvelden. Morfar hogde juletre på lørdag, og jeg må si han var flink til å finne det perfekte tre. Gleder meg til å pynte det i kveld. Den nederste kransen på treet har fått plass som bar foran døra. Synes det er så koselig med et "grønt inngangsparti". Ønsker deg en koselig tirsdag, og et lodd på meg i dag også.

  Hilsen Berit

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Nå har roen senket seg her hos meg igjen. Den siste skoledagen før jul, ungene syns det er stas å få lov til å ha med seg brus og småkaker på skolen:)
  Det var et fint tips, jeg har ei venninne som jeg skulle ha gitt noe til jul:)
  Oppvaskmaskinen er noe av det beste på kjøkkenet! Må nok sette gubben til å pusse sølvtøyet en av dagene:) Men jeg har også prøvd å ta sølvtøyet i oppvaskmaskinen, og det gikk greit!
  Håper du får en flott dag, hilsen Ellen:)
  (2 lodd)

  SvarSlett
 4. Så flott telefonbok! Har kjøpt inn overføringspapir, men har enda ikke fått somlet meg til å teste. Det får bli et prosjekt på nyåret.
  Ett lodd til meg!

  Kari :-)

  SvarSlett
 5. Carl Larson bildene er bare så koselige,

  Har sett etter C L kalender , men har ikkje funne.

  Ha ein fin solsnu tirsdag. Klem,

  (2 lodd).

  SvarSlett
 6. Du gjør en så fantstisk jobb med denne julekalenderen. Og nå nærmer det seg siste luke. Ett lodd til meg i dag også, takk :)

  SvarSlett
 7. Sølvtøyet må til pers imorgen tenker jeg...Og hvis jeg ikke rekker sølvpussen så blir det jul alikavel.... Ha en fin dag!!!

  SvarSlett
 8. Printet ut enda flere av englene fra igår, for de skal ei jente på 7 få å pusle med på den laaaaange julaften! Så enkelt det er med denne data'n, du!
  2 lodd igjen idag.

  SvarSlett
 9. Hi Cahtrine I love the telephonebook and all the lovely Carl Larsson photo's on your blog.
  I'm gonna miss your Julcalender next week.
  Have a nice day, klem Willy

  2 tickets please

  SvarSlett
 10. Carl Larsson bildene er så fulle av stemning!
  (2 lodd)

  SvarSlett
 11. Å så flott den var. Rekker nok ikke dette i år, men skal absolutt ta med meg idéen videre :o) Og takk for sølv tipset! Ønsker deg en herlig dag! Og trekker 2 lodd (det er riktig å ha link i høyremargen hele tiden, eller er det meningen å linke fra ett innlegg?) Klemmer, Marianne

  SvarSlett
 12. Den ideen skal jeg ta med meg videre, blir nok ikke nå til jul da alle gaver er FERDIGE.
  Kjekt tips om sølvtøy, min mor har fortalt meg at alle skaft som er limt IKKE må i maskinen.
  1 lodd i dag også.
  Ha en flott dag, kaldt her i dag 20 kalde grader.
  Flott måneformørkelse fikk vi med oss i dag tidlig også , det var flott!!!
  Klem Berit

  SvarSlett
 13. De bekymmerna behöver jag inte ha för jag har ingen vaskemaskin, hihi. Det är oftast jag som står för den uppgiften!
  Ha en skön dag.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 14. Takk for tipset :) Ha en fin kveld. 2 lodd i dag også:)

  SvarSlett
 15. I had heard that they could go in the dishwasher, but didn't know about the knives. I'm so glad you told us. I have an old set of silverware here.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 16. Å, så nydelig den var!
  Oppvaskmaskinen vår er faktisk ute av drift, men jeg synes det kan være en viss kos i oppvasken også...
  2 lodd til meg i dag også :)

  SvarSlett
 17. Ble helt på tampen dette.
  Ha en fin dag!
  Klem T

  SvarSlett
 18. Tack för dagens tips! Det är riktigt fyndigt, detr ska jag nog prova på vad det lider. Jag tar gärna en lott idag.
  Jag vill passa på att önsak dig en God Jul nu på en gång, för vi ska vara på resande fot en del i jul så vi får se när jag kommer till en dator härnäst.
  Klem!

  SvarSlett
 19. 2 lodd.
  Jeg ser at innlegge mitt er ikke kommet med i går, av en eller annen grunn. Jeg syntes ideen sin var super god og super fin. Håper alt er bra med deg. Klem

  SvarSlett
 20. Hej Cathrine!
  Vart har lucka 22 tagit vägen? Börjar bli lite orolig.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 21. Hei Cathrine.
  Håper alt er bra, savner luke 22 og begynner å bli litt urolig.
  Klem Berit

  SvarSlett
 22. Hei Cathrine, håper du er frisk - ser at innlegget ditt ikke kom i dag som det pleier. Det er jo litt jobb med en slik adventskalender som du har gjort her! Håper at alt står bra til med deg og din familie. Sender deg gode ønsker og klemmer :)

  SvarSlett
 23. Håper også at alt er bra med deg. Ikke for å mase om kalenderen, men blir bekymret for deg. Klem Marit

  SvarSlett
 24. Hi Cathrine I hope everything is okay with you.
  Klem Willy

  SvarSlett
 25. Jeg har også tenkt på deg i dag, og håper alt er OK med deg og dine.
  Klem

  SvarSlett
 26. Håper ikke d er noe galt.....

  Hilsen Linn, Sarpsborg

  SvarSlett
 27. Hei alle sammen! Jeg har fått litt problemer med å legge ut nye innlegg, etter at vi har mistet telefon og Internett her vi bor! Dette passet jo veldig dårlig, men jeg håper feilen blir rettet veldig snart! Ønsker dere en fin og ikke for travel lille julaften! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 28. Det var godt å høre at alt var bra hos dere.
  Da venter vi i spenning.
  Ha en fin lillejulaften videre Cathrine.
  Klem Berit

  SvarSlett
 29. Å så godt at det "bare" var tekniske problemer som er årsaken til at du ikke har fått lagt inn lukene. Det ordner seg sikkert.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 30. Det var godt å høre at alt er bra med deg og dine. Ha en riktig fin lille julaften. Klem

  SvarSlett
 31. Hi Cathrine I 'm happy to hear from you and everything is okay with you.
  Have a nice day, klem Willy

  SvarSlett
 32. Så bra å høre at alt er bra, vi bryr oss om hverandre her i bloggverdenen vet du, så vi følger med :) Tekniske problemer er irriterende, men heldigvis noe vi kan leve med. Ønsker deg en riktig god jul, og takk for den flotte julekalenderen du har laget for oss!

  SvarSlett
 33. Heisann!
  Det er rart at man kan bli urolig for et menneske man aldri har truffet! Men det ble jeg, og godt å høre at det er bare tekniske problemer:) Håper du koser deg allikevel!
  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 34. Ønsker deg og dine ei vakker jul!
  Juleklem : )

  SvarSlett