torsdag 27. januar 2011

Dronning-bretten!

Jeg har kommet over min utålmodighet (tror jeg...), og jobber videre med Fana-jakken, som nesten endte opp i et flammehav! Det vil si, det var nok mest tomme trusler og en overveldende frustrasjon, som nesten tok fra meg viljen til å fullføre.
Men selvsagt hiver man ikke inn håndkleet sånn helt på slutten! Det har jo vært noen broer å krysse tidligere også, men jeg har ikke gitt opp av den grunn! Og alle de oppmuntrende kommentarene deres varmet jo, og ga litt mer guts til å ta fatt på oppgaven igjen!

Men i godstolen i går kveld kom jeg godt i gang igjen, og det hjalp selvsagt også med moralsk støtte av bygårdsmannen, selv om han ikke akkurat har skyhøy tro på min grenseløse tålmodighet, som dere kanskje har forstått!
Da kvelden gikk mot slutten og det var tid for sengen, gikk bygårdsmannen lystig i gang med å stable putene pent i sofaen! Han begynner å få dreisen på det nå, og vet hvor engleputer og rutet puter skal ligge!

Men da jeg et øyeblikk ble i tvil om han ville legge dem riktig vei, fikk jeg et mørkt blikk, i det han løftet hånden og ga én av putene et slag, så den brettet seg ned på midten: - Sånn, det der er Dronning-bretten!
For jammen meg har han fulgt med i timen når vi så på intervjuet med Dronning Sonja på nyrestaurerte Bygdøy Kongsgård, dere, for der var alle sofaputene slik, som på bildet over! Så dermed har det blitt kalt for Dronning-bretten! Og det bør jo være en dronning verdig (= meg), for å si det sånn!

10 kommentarer:

 1. Nei og nei, og jeg som lenge har sagt "the queen and I" når jeg klasker en liten brett i putene. Og så ler hele familien. Vi plukket opp dette klasket etter en omvising på slottet for noen år siden. Da vi samme sommer så bretten i et nobelt hus i London, ja da ble vi helt hekta.
  Og det er skikkelig fint, da, med det lille søkket.
  Kanskje jeg skal utvide setningen - "Cathrine, the queen and I" *s*
  Lykke til med avslutning på jakka - klem fra Liv

  SvarSlett
 2. He he så flott at de er læreneme:)
  kos deg
  klemklem

  SvarSlett
 3. "Når man behandler sin kone som en dronning blir en konge....."

  SvarSlett
 4. Que bonita decoración, y que decir de las fotos. Saludos.

  SvarSlett
 5. Dronningbretten???? jøss, hva jeg har gått glipp av:DDDD Nope, dårlig med Dronningbretter her i huset. Men jeg har bikkjebretter:DD Teller det??? Altså bikkjene ligger oppå putene, så det blir en søkk i dem..... klemz

  SvarSlett
 6. Nå må dere se til å få dere jobb, quins! Dere har for lite å gjøre! Klemz.
  Solfrid.

  SvarSlett
 7. Heisan!
  Puter med og uten dronningbrett er et must! Skulle bare ønske jeg hadde mange fler. Er veldig glad i Lexington og Gant, men det finnes mange klassiske utgaver i butikkene. Forøvrig - i mormorhuset må jeg være glad om beboerne rydder opp etter seg i stuen om kvelden. Som regel må jeg gå over før sengetid. flink mann du har.
  Klem Berit

  SvarSlett
 8. For et fornøyelig innlegg;)) jeg smiler her jeg sitter...ser for meg avslutningen på en hyggelig kveld hos dere. det med"dronningbretten" har jeg ikke fått med meg, enda så royalistiske vi er her i huset, men jeg tar ideen.Du skal se at mannen i dette huset også kan syns det er greit å puffe på putene nå;)

  SvarSlett
 9. Hehehe:-D Så vittig! Ser ut som min bestemor har gjestet deg:-D Var jo fint da!

  Klem fra Mette som liker bloggen din:-)

  SvarSlett
 10. Eg ler med meg sjølv her jeg sitter og leser, det er rart hva de får med seg desse mannfolka:)
  Lykke til vidare med prosjektet ditt!

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!