onsdag 26. januar 2011

Veien til en vellykket Fana-jakke er kronglet og lang!

Nei, nå er jeg en smule frustrert, dere, og ikke så rent lite lei heller! For ikke har jeg fått kjøpt ny brødboks (etter mitt forrige innlegg frykter jeg valfarting til Kremmerhuset og tomme butikkhyller!), og ikke har jeg fått fullført Fana-jakken min heller!

Den skal visst ikke være lett å få ferdig, ser det ut til! Jeg har måttet rekke opp knappestolpen, som jeg hadde strevd med et par kvelder å strikke og sy pent til på baksiden. Og jeg var vel ikke helt blid, nei, da jeg satte saksen i herligheten, og begynte å pirke opp den "usynlige" sømmen!

Jeg antar at bygårdsmannen kunne si ett og annet om det, og om fruens temperament, og at han seriøst fryktet at den ville bli kastet på bålet (= i peisen)! Men det var tomme trusler som ikke må tas alvorlig, selv om jeg der et lite øyeblikk så for meg et nytt blogginnlegg: "Fana-jakke i lystig brann"!
Knappestolpen ble altså for tett med masker, og dermed bølgete, og jeg fant motvillig ut at sånn kunne det ikke være. Men nå har jeg gått på med friskt, nytt mot, og har håp om at neste forsøk skal lykkes! Og jeg har ikke så fryktelig mye igjen da, så jeg ser lyset i enden av tunnelen!
Hvis ikke får jeg melde meg inn i Frustrerte Strikkeres Forening, eller kanskje ta et kurs i tålmodighet? Jeg tror bygårdsmannen ville stemt for det siste! Ha en fin dag dere, med eller uten strikketøy!

18 kommentarer:

 1. Utålmodighet er en dyd, mener nå jeg :) Ellers får man jo ikke gjort noe! Syns du er fantastisk flink og tålmodig, jeg. Det blir kjempefint til slutt, det er jeg sikker på! :)

  SvarSlett
 2. Skjønner deg godt...det der hadde ikke vært arbeid for meg:)Men den blir alldeles nydelig....
  klemklem

  SvarSlett
 3. Blir en nydelig kofte-tilslutt!! Du er kjempeflink : ) Skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å lære å strikke slike ting!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. En ting er sikkert, den jakka blir lekker, så holdt ut og stå på! Irriterendes når dette skjer, har vært der:)
  Lykke til med ferdigstillelse av ei nydelig jakke i herlige farger!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Oioi, sluttfasen er en spennende prosess :o)) Jeg har utallige halvhjertede "forsøk" på ting og tang liggende...sukk... Lykke til med jakka, lekre farger :o)

  Ønsker deg en finfin onsdag!

  SvarSlett
 6. Ja kjære fru....det var ikke Fanajakken som stod i brann. Det var deg.
  Etter dine utbrudd i går kveld,
  er jeg helt overbevist om at du ikke er en dypt kristen person.
  Men akkurat det, er til å leve med!
  Hilsen: Bygårdsmannen....:-)

  SvarSlett
 7. He-he, jeg kjenner meg igjen:DDD Jeg er ingen tålmodig sjel, men bruker frustrasjonen mye bevist, for å få Gubben til å gjøre det jeg syntes er kjedelig. For da kan jeg gjøre det jeg syntes er morsomt. Og det har hendt opp til flere ganger, at jeg har måtte ta opp noe gang, på gang, på gang. Men til slutt har det blitt bra:DDD Men det har blitt mye banning underveis, men jeg har en Gubbe som er flink til å motivere meg, når jeg holder på å gi opp:DDDD Men jakka de ser flott ut, så stå på:DDDDD Klemz

  SvarSlett
 8. Jeg kjenner igjen den frustrasjonen der ja ;) Det er jo så irriterende når det ikke blir som man vil! Det hender jeg vil kaste både pinner og garn veggimellom, og gubben sitter og humrer over at jeg kan hisse meg opp sånn "BARE" over et strikketøy ;) Men jeg går på igjen, og som regel så får man det til tilslutt. Fanakofta di blir jo så fin!! Nydelige farger! Nå vet du jo hva du gjorde feil sist gang, så nå får du det til vet du :)

  SvarSlett
 9. Hm.
  Dessverre, her kjenner jeg meg igjen. Knappestolper er no' herk.
  Jeg har sågar jukset med neste en tråd ytterst i knappestolper for å fjerne bølgene.....
  Ellers var jo Fana-jakka helt nydelig - både i mønster, garn og strikk.
  Lykke til med neste forsøk - klem fra Liv

  SvarSlett
 10. For en skjønn kofte du lager, skjønne farger. Er ikke noe morsomt når man ikke får det til, har hatt noen sånne kvelder her jeg og da man bare har lyst å hive herligheten i peisen..men det blir alltid bra til slutt:)

  Lykke til med å ferdigstille genseren!

  SvarSlett
 11. Uff..!! Oppatt-takingsarbeid er rett og slett BÅNN! Det verste eg veit,og som oftast blir det hivd inn i eit skap for ei stund...
  Lykke til vidare:0)

  SvarSlett
 12. Kjedelig når enn må rekke opp, fprstår godt frustrasjonen din!! Men den ser veldig fin ut - vakre farger. Klem fra Igi

  SvarSlett
 13. Det skal ikke være lett... Men i det lange løp er det vel bedre å ta opp, enn å bli misfornøyd.
  Jakken blir helt nydelig da. Gleder meg til å se den!

  SvarSlett
 14. Ja, da er du nesten i mål og jakken blir kjempefin. Som sagt tidligere er jeg en krøkke på symaskin, så når bol og armer er ferdigstrikket sender jeg hele arbeidet til en pensjonert syerske med håndarbeid som hobby. Hun monterer og strikker både halser og knappestolper. Hun er en racer på symaskin og er i fast arbeid for meg når det gjelder å skifte glidelåser. Men det er en annen sak... Ønsker deg en trivelig kveld! Hilsen Berit i mormorhuset

  SvarSlett
 15. Det er nok best med et kurs i tålmodighet, det er tross alt bedre å se mulighetene framfor begrensningene ;) Det er jo ergerlig når knappestolpen bølger, håper det blir bedre ved andre forsøk!

  Klem

  SvarSlett
 16. Kan godt skjønne din frustrasjon, og jeg redd for at det ikke finnes kurs i tålmodighet (dessverre). Men du vil nok være glad for din nøyaktighet når jakken er ferdig.

  Klem

  SvarSlett
 17. Jammen er du tålmodig. Her hadde den nok blitt kastet på bålet ja.
  Lekker blir den...
  Klem Tove

  SvarSlett
 18. Jammen bra du ikke ga etter for frustrasjonen. Hadde vært synd når du først er så nære målet. Men det er bedre å rekke opp enn å fortsette på noe du ikke er 100 % fornøyd med. Lykke til og jeg gleder meg til å se den ferdig.

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!