søndag 30. januar 2011

Vi rakk det!

Jippi, vi rakk det! Bygårdsmannen og jeg tok til slutt turen over Ringeriksåsene, forbi alle de snødekte gårdene, og ankom Hadeland Glassverk akkurat i tide før Januarsalget ble avsluttet! Målet var å supplere samlingen vår med Peer Gynt-glass, og skaffe oss de siste 4 drammeglassene, samt noen ekstra til øl/vin.
Meningen var nemlig at Peer Gynt-glassen ikke skulle produseres mer, og bare var å få kjøpt ut 2011. Og da fikk jeg bittelittegranne panikk! Vi har nemlig ikke rukket å spare til 12 av hver, og dessuten burde man vel ha noen ekstra glass?
For som jeg sa til Bygårdsmannen: - Med alle de ville festene vi har, så må vi ha noen glass i reserve for å erstatte de vi knuser! Her synes jeg jo at jeg hadde et supert argument! Mens han så på meg og svarte: - Ville fester??? Det vil bli rimelig historisk her hos oss!

Men nå slapp jeg den helt store panikken, for Hadeland Glassverk har besluttet å produsere Peer Gynt-glassene t.o.m. 2013! Så da hastet det plutselig ikke så veldig, og de ekstra glassene til de ville festen kan vente litt til!
Der i mot fikk jeg øye på noen Peer Gynt-lysestaker ved kassen, og 2 av de endte i handlekurven vår! Og de har jeg ønsket meg lenge, bare så det er sagt, og jeg gleder meg villt til å sette på bordet neste gangen vi skal dekke til festelig lag! Som ikke går så veldig villt for seg allikevel, i følge Bygårdsmannen!

14 kommentarer:

 1. Nydelige de glassene og lysestakene. Godt de skal selge de litt til:)

  Ønsker deg en nydelig søndag. her skinner sola!
  Klem fra Thea

  SvarSlett
 2. Jeg trodde faktisk ikke de hadde Peer Gynt lysestakene lengre. Jeg fikk en til 25 års dagen og trodde at toget var gått for å få kjøpt flere. Da står det på min liste.

  De 6 hvitvinsglassene og 5 likørglassene jeg en gang kjøpte kan egentlig få ny eier. Her må vi ha glass til 30 og det blir litt voldsom med Peer Gynt.

  SvarSlett
 3. Så nydelige glass. Jeg har gitt opp å samle på glass, min mann knuser alltid vinglassene våre. Ja jeg har vel en tendens til å knuse glass jeg også. Og det går ikke vilt for seg hos oss heller:-) Vi er bare litt klønete.

  Kjempe fine lysestaker du har kjøpt:-))

  SvarSlett
 4. Godt at du fekk litt betre tid på deg å samle på desse glassene dine.

  Var kjempenydelege desse lysestakane dine.

  Ha ein fin søndag. :)

  SvarSlett
 5. Så vakre glass, og de lysestakene blir jo prikken over i`en de! Nydelige.... Skjønne 50-talls bilder du har flettet inn!
  Hilde

  SvarSlett
 6. Lekre glass og lysestaker! Godt du fikk suplert samlingen din. Kan være greit å vite at de enda et par år er å få tak i.
  I dag er jeg alene i mormorhuset. har sendt morfar til Gautefall Skisenter sammen med "frøkena" og en gjeng med andre ungdommer for å stå på ski og snowboard. Må si det er tomt i huset uten dem. Men jeg har fått skiftet på senger og litt til, så nå er jeg fornøyd. Har lovet å ha maten klar til de kommer hjem, så da er det bare å hive seg rundt. Ha en fort satt koselig søndag.
  Klem Berit

  SvarSlett
 7. Lekre ting du samler på.

  Dersom det skal være ville fester, bør kanskje gjestene ta med seg glass selv?

  Men slikt er jo ikke noe problem, skjønner jeg, så da kan du trygt pynte bordet med det lekre du har.

  Klem

  SvarSlett
 8. Dere hadde sikkert en flott tur til Hadeland. Var der i august, og fikk kjøpt noen julegaver. Synes det var så trivelig på kafeen der. Stor var overraskelsen noen uker senere, da vi så Åndenes makt på tv. Det spøkte på kafeen på Hadeland Glassverk. Jeg har tydeligvis ikke noen følere i den retning - syntes det var bare topp der jeg.

  SvarSlett
 9. Nydelige glass, og lysestaker. Jeg vet ikke om jeg har lagt merke til dem før, beklager det...men de var flotte!
  I mitt besteforeldrehjem var krystallglassene "finn" de som ble brukt til fest og kalas. Siden da har jeg virkelig ønsket meg slike. Sannheten er at jeg aldri har lett etter dem , aldri prøvd å finne ut om de er å få kjøpt fremdeles, ikke engang hvem som produserer dem. men jeg ahr tenkt at det var hadeland glass. Men å eie slike glass er en drøm jeg alltid har hatt;) Kanskje burde jeg si det høyt til noen?

  SvarSlett
 10. Det er så man mistenker dem for å bare lure oss til å handle ved å true med å legge ned produksjonen....Fine lysestaker, klart du måtte ha dem også.

  Ang. bloggbok:

  http://blog2print.sharedbook.com/blogworld/printmyblog/index.html

  SvarSlett
 11. Hei Cathrine og takk for hyggelig kommentar!
  Lysestakene var virkelig lekre.
  Alltid like inspirerende å kikke innom bloggen din.

  SvarSlett
 12. Vilken trevlig blogg jag trillade in på. Har tassat runt lite och kommer gärna tillbaka hit.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 13. Jag har blivit följare också av din blogg.
  Kram

  SvarSlett
 14. De glassene der likte jeg virkelig.
  Vi samler på Tangenglass. Liker de også,mend isse var det jo skikkelig svung på. Ikke rart det blir "vilt" hi hi. Må jo skale masse med disse.
  Klem

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!