tirsdag 25. januar 2011

Vårlig inspirasjon og jakten på en brødboks!

I går ble jeg stående foran denne reolen på Kremmerhuset, og bare drømme meg bort! Blant de nyankomne varene var det de lyseblå, kremfargede og lyserosa emaljeboksene i alle størrelser som fanget blikket mitt - det var den reneste symfonien i vårlig pastell!
Og ikke helt uventet stoppet jeg opp ved den lyseblå seksjonen, og lot blikket gli fra én boks til den neste! Og helt nederst skimtet jeg noen nye brødbokser med lokk, som viste seg å være akkurat passelige i størrelsen og akkurat passelige for min kjøkkenbenk, synes jeg!
Jeg har faktisk sett etter en brødboks veldig lenge. Men enten har de vært for store, for tunge eller ikke riktig i fargen. Helst har jeg vel drømt om en litt retro brødsboks, slik jeg husker fra min barndom!
Jeg har sett flere jeg kunne tenkt meg, bl.a den over fra danske Ib Laursen, som virkelig minner meg om barndommens 1960-tall, og kjøkkenet vårt fra den gangen, i en OBOS-leilighet i Oslo, der både vaskemaskin og mixmaster var en nyvinning!
Men nå blir det kanskje endelig tatt en beslutning, tror jeg! Bygårdsmannen var selv med og studerte brødboksen fra Kremmerhuset, og jeg fikk hans oppriktige mening (- Den er for stor!). Så da gjenstår det å se hva som til slutt havner på kjøkkenbenken vår!

12 kommentarer:

 1. Hello Catherine, it is Bethany, the daughter of your English penpal Ann. I love your blog, it is very beautiful. I am going to start blogging again now. I will take some pictures of my house soon for you to see.

  Beth x

  SvarSlett
 2. Vi har faktisk slik brødboks og skrev om den tidligere i januar. Vår er fra 1957, men jeg har sett at samme design er kommet tilbake. Lykke til med innkjøp

  SvarSlett
 3. Hei Cathrine!
  Å hjelpe meg, her var det myyye fint! Tror mesteparten kunne passet flott på mitt mormorkjøkken. Jeg har en sånn stor brødboks og er kjempefornøyd.Det er god plass til 2 brød og en pose boller, og den passer helt ypperlig på benken min. Morfar synes det var et av de beste kjøpene jeg har gjort, så da må det være bra. Selvom jeg helst kankje ville hatt den lyseblå, så endte jeg opp med den kremhvite. Den passer like godt til "rød" jul som "rosa/pastell" sommer og "blå" vår høst. Men uansett hva du velger så er jeg sikker på at den passer perfekt på ditt kjøkken. Ha en fortsatt fin dag!
  Klem Berit
  Klem Berit

  SvarSlett
 4. Å, så mye flott! Jeg må visst legge turen innom kremmerhuset snarest:-)

  Lykke til i jakten på den perfekte brødboksen!

  Klem

  SvarSlett
 5. Ooh, trur eg må bli ein tur på Kremmerhuset snart ;)
  Lykke til med valget ;)
  Hilsen Grete

  SvarSlett
 6. hei.
  så disse på kremmerhuset jeg å, delikate å skjønne, jeg har brød boks jeg,
  men vakre var disse,
  ønsker deg en fin dag,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Oj, da var det helt på det rene at jeg må en tur til Kremmerhuset snart! De lyseblå boksene hadde passet veldig godt på kjøkkenet mitt:-) Kjempefin blogg du har, forresten! ;-)

  SvarSlett
 8. Mye lekkert du viser, må visst ta meg en tur på Kremmerhuset.
  Lykke til med jakten på brødboksen.
  Ha en fin tirsdag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 9. Det bliver spændende at se hvad det bliver. Fin dekoration i butikken!

  Klem Helle

  SvarSlett
 10. Her var det mye fint, ja. Sånne gammeldagse brødbokser er kjempeskjønne. jeg har en lekker en i kremfarget emalje, og blir bare mer glad i den for hver dag som går. :-)

  SvarSlett
 11. Å, så nydelig! Det var hyller å drømme seg bort i :)

  SvarSlett
 12. Sikke fine ting man her kan købe, fin blog du har ♥

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!