torsdag 17. februar 2011

Royalt babysvøb!

I gårsdagens innlegg om kronprinsesse Marys babytepper, eller babysvøb, kunne jeg ikke fortelle så mye om historien bak dem. Annet enn at de var utrolig vakre, og at jeg hadde funnet mønsteret hos danske Hjemmet!
Men i en kommentar fra danske Jane, fortalte hun at ett av teppene er laget av kronprinsesse Marys avdøde mor, som strikket og svøpte Mary i det da hun ble født! Det har blitt brukt til begge de eldste barna til kronprinsparet, men det vites ikke hvem som har strikket teppet til tvilling nr. 2.
Babyteppet, eller babysvøbet, som det heter i Danmark, er strikket etter et tradisjonelt, 1800-talls mønster fra Shetland, der kronprinsesse Marys foreldre stammer fra. Teppet kalles for "Hele kongeriket", mens "Halve kongeriket" er sjalet, som kvinnene strikket ut fra det samme mønsteret. Sjalet finner du oppskriften til her på s. 2.

Oppskriften på kronprinsesse Marys babysvøb finnes også hos danske Familie Journal og Ude og Hjemme. Men for dem som ikke strikker selv, er det også håp! Det er nemlig mulig å kjøpe teppet ferdig strikket! Hos Markno kan du få det håndstrikket i ull, bomull, eller i en blanding av silke/ull eller silke/ alpakke! Prisen er 1.250,- DKK og leveringstiden 2 måneder.
Hos Mine Unger fåes babyteppet i 80% ull og 20% polyamid til 899,- DKK. Hvis de ikke har teppet på lager, tar det bare 3 uker å få det strikket! Det lages av Farmor K. Også Ansos leverer det de kaller for mormor-svøb ferdig strikket! Her lages det av supermykt alpakka ull, og håndstrikkes av kvinner i Bolivia. Prisen er 1.499,- DKK.
Så da er det bare å bestemme seg for om man skal strikke babysvøbet selv, sette en vordende bestemor på jobben, eller bestille et ferdig strikket! Det vil uansett bli et klenodium for familien, og et arvestykke for de kommende generasjoner!

2 kommentarer:

  1. Å, den som bare var god på slik mønsterstrikking! Jeg er glad i både å strikke og hekle, men det bør være enkelt. Du er fantastisk flink til å finne fram i en virrvarr av blogger over hele Skandinavia. Ser jeg har mye å lære her. En flott dag ønskes deg her fra mormorhuset.
    Klem Berit

    SvarSlett
  2. Nyyyydelig teppe. Må man ha en baby eller kan man svøpe sine egne føtter inn i det mon tro? ☺

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!