lørdag 19. februar 2011

VM-klare!

Nå er det kun 4 dager igjen, så starter Ski-VM 2011 i Oslo, med splitter ny Holmenkollbakke! Og da blir det spennende å se om værgudene er med oss, og om Holmenkollen finner formen som ny skiarena! Været i kollen kan du følge her, og programmet på NRK her!
Her har VM-forberedelsene gått litt på halv tolv i det siste, men Bygårdsmannen har da funnet frem skiene, og sjekket skiantrekket! Om ikke annet, så for å være klar, hvis skilysten skulle ta helt overhånd! Hvis han har en riktig god dag, kan det se slik ut, når han farer fryktløs av gårde, nedover fjellsiden!
Det eneste han reagerte på, var at Marius-genseren hans var på vask, og han ba meg vennligst om å få den ren til mesterskapet! Og som den gode hustru jeg er, vil den selvsagt henge ren og nypresset i skapet hans om meget kort tid! Over ser vi en heller frustrert Henki Kolstad i skikomedien " Troll i ord" fra 1954!

Men hva er vel et VM eller OL uten splitter nye antrekk! Dale Garn har designet den offisielle VM-genseren 2011 - se over - og katalogen med alle modellene finner du her! For den som ikke vil strikke den selv, kan genseren kjøpes ferdig strikket her!
Men det begynner vel strengt tatt å bli litt liten tid, og det beste er vel å satse på noe som går fort og greit! Som disse heklede luene i rødt, hvitt og blått, som du finner oppskriften til hos Drops Design her og her!
Disse flotte VM-vottene kunne Bygårdsmannen veldig godt tenke seg! Og det kunne jo være fin VM-strikking under skirennene det, hvis man ikke rekker å bli ferdig i tide! Gratis oppskrift finner du hos Drops Design her!
Denne strikkede skiluen, eller flaggluen, minner litt om de gamle skøyteluene, og strikkes enkelt og greit på rette pinner frem og tilbake! Gratis oppskrift hos Drops Design her!
Nå må jeg vel innrømme at det nok er Bygårdsmannen som er den store VM-på-ski entusiasten her i huset, og at jeg bare tilsynelatende er med på notene! Så jeg ser nok for meg at jeg står ved grytene, og at jeg får jevnlig rapporter fra stuen!
Så når kollen-brølet lyder gjennom hus og hytte, vil jeg slamre litt ekstra med grytelokkene, og på den måten vise at jeg følger med, jeg også! Godt Ski-VM, dere!

8 kommentarer:

 1. hei Cathrine,
  så herlig et innlegg,
  ja nå braker det snart løs, gleder meg å se den nye holmenkollen i dette mesterskapet, håper virkelig de kan få solgt flere biletter.
  ønsker deg en nydelig helg.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Hei fant din blogg i dag,og syns den er kjempefin.Takk for at du tipser hvor man kan finne oppskrifter på div håndarbeid,nå skal jeg i gang å strikke lua:))

  SvarSlett
 3. He, he - festlig!
  Mange flotte plagg, også!
  Heklelue med diger dusk, jeg følte meg helt hensatt til sent 60-tall.
  Vottene var skikkelig fine, og etter som jeg har lært at stjernen på votten skal hjelpe deg den rette vei og at gitteret på innsiden skal beskytte deg mot onde makter, skjønner jeg at denne votten vil føre deg trygt til VM.
  Kos dere med VM på hverte deres sett - klem fra Liv

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine!
  Flotte strikkeplagg du har funnet frem i dag. Mariusgenseren er safe - og en klassiker som aldri går av moten. Tror ikke jeg lyver når jeg sier jeg har strikket minst 25 - 30 stykker fra jeg gikk på gymnaset og frem til i dag. Ja, ja. Gleder meg storligen til VM og er glad jeg har vinterferie hele uke 9. Fortsatt god helg. Klem Berit

  SvarSlett
 5. Uff eg kvir meg til VM, har ein sportsgal mann i huset her. hehe

  Det er mykje fine oppskrifter til VM, nett der er eg litt meir interessert.

  Ønskjer deg ein fin søndag. :)

  SvarSlett
 6. Kjære Cathrine
  Takk for herlige komentareer og ytringer om både deg og bygårdsmannen!
  Det går nok bra skal du se!
  Her har vi termos og nysmurte ski klare,
  Så vi venter bare på at solen skal skinne. Da er vi"fit for fait!"
  Hils til Bygårdsmannen, og klem fra Mor

  SvarSlett
 7. Hei Cathrine,
  Herlig innlegg.
  Så mange nydelige strikkeplagg du viser.
  Jeg kommer nok til å se endel på Ski-VM, liker veldig godt å nyte sportslige utfoldelser fra godstolen foran TVen.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Klem fra Mio

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!