onsdag 25. mai 2011

Madam Blå frelst!

Bilde tatt på Køge Museum, Sjælland.
Det er tydelig vis flere enn meg som er skikkelig Madam Blå frelste! Med Madam Blå, mener jeg emalje ting som tidligere fantes i et hvert kjøkken med respekt for seg selv - i den klassiske sjøblå fargen - hvis vi går sånn 100 år tilbake i tid!
Bilde fra Børglum kloster, Nord Jylland.
Den mest kjente produsenten av Madam Blå emalje, er danske Glud & Marstrand, som er ettertraktede samelobjekter. Særlig de spesielle puddingformene er dyre, og sjeldne ting som det ble produsert lite av.
Danmark er således et mekka for dem som jakter på Madam Blå emalje, og jeg har selvsagt trålet mang en gjenbruksbutikk og kræmmermarked på jakt etter nye skatter! Som den hyggelige vekten under her!
Men plutselig blir det for mye av det gode, og jeg fant ut at Madam Lyseblå var minst like skjønn som storesøsteren!
Så tiden var kommet for en liten forandring, og Madam Blå fikk derfor et blidt møte med min nye loppeblogg! Og der kom mange av Madam Blå gjenstandene inn i en ny verden, sammen med blondegardiner, kopper og kar! Til salgs!
Og der dukket en blid kone fra Selbu opp; mer enn villig til å ta seg av alle Madam Blås undersotter! De skulle få nytt liv i en hyggelig gårdsbutikk! Og det gikk to store pakker til Berge gård, hvor alle tingene skulle bli tatt godt vare på!
Og sammen med gårdsegg, hjemmelaget såpe og andre velværeprodukter fra Landlig velvære, fikk noen av Madam Blå tingene være med til Bondens marked i selveste Trondheim! Og der kom de så vel til rette i Madam Blås lune kjele, dørslag og på et serveringsbrett!
Og jeg fikk hyggelige tilbakemeldinger om at Madam Blå, det var tingen det, og om jeg hadde mer? Men der måtte jeg nok skuffe fruen, for nå var det tomt! Men som kjent, i Danmark er det mer, og dit tar vi snart avsted! Så får vi se hva vi kommer hjem med! Kankje er det flere som er interessert?
Fruen fra Berge gård i Selbu blir for øvrig å treffe på et nytt Bondens marked på torget i Trondheim 25. juni kl. 11-16! Og i mens er jeg kanskje i Danmark og kjøper mer Madam Blå?

17 kommentarer:

 1. Har ikke fått med meg butikken din, mye flott du hadde der, så regner med ting forsvinner;)
  Godt å høre at ting kommer til gode hjem;)
  Ha en fin dag, her er det pissregn og kaldt..
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Madam blå er nydelig! Det kom nok vel tilrette på Berge Gård. Hvit med blå kant er min favoritt. Du har så mye fint til salgs. Jeg er ofte innom.
  Ha en fin dag. Heldigvis lengre perioder med opphold i dag. Men vinduene er aske-skitne!
  Klem fra Hjørdis:-)

  SvarSlett
 3. Kan man få kjøpt madam blå over nettet?

  Hilsen Madam Blå frelst og er på jakt etter husets første madam blå ♥

  SvarSlett
 4. He he så hyggelig:)Er så bra at ting får nye goe hjem:)
  ha en flott kveld
  klemklem

  SvarSlett
 5. Så flott Madam Blå er! Jeg skal jakte etter madammen når jeg er i Danmark i sommer :-) Håper at jeg finner noe...
  Klem

  SvarSlett
 6. Madam Blå er herlig!
  vet om man får kjøpt det på nett i Norge?

  Ang min linse, jeg bruker en 55-250 linse, veldig fornøyd med den, får mye bedre og lysere bilder med den enn standardlinsen - men makro står høyt på ønskelisten;)

  SvarSlett
 7. Så artig å se bildene mine på den fine siden din! Ja her er Madam Blå sannelig elsket. Og 28.-30. juli skal jeg servere iste(jordbær og rabarbra) fra Madam Blå kaffekanner på Trøndersk Matfestival i Trondheim! Jeg gleder meg til å vise frem de lekre sakene til tusenvis av gjester!

  Tusen takk for reklame! Håper du kommer hjem igjen fra Danmark med massevis av blå varer til meg også! ;)

  SvarSlett
 8. Huff, så mye det er jeg ikke vet! Madam Blå har jeg knapt nok sett, og visste iallefall ikke navnet på disse fine sakene. Og så moro at den gårdsbutikken fikk en fin samling. Moro å se bildene bondemarkedet også. Takk for fint innlegg!

  SvarSlett
 9. Hei Cathrine!
  Skulle ønske jeg hadde falt for Madam Blå produktene for lenge siden. Var i Danmark på ferie for 3 år siden (tok med alle tre jentene med mann og barn). Bodde i et hus i Virksund innerst i Limfjorden. Der var det rundt 9. juli stort marked ved havna. Kjøpte med meg litt forskjellig, men blå emalje ble det ikke noe av. Men der hadde de veldig mye blått til en billig penge. Kan anbefales, men du er vel lommekjent og vet hvor du skal gå. Lykke til , så blir det vel kanskje litt i nettbutikken din etter hvert. Ha en god kveld.
  Klem Berit

  SvarSlett
 10. Jeg har en sånn kaffekanne jeg lurer på å kvitte meg med.. Er på utkikk etter en gammel, fra høyang.. :)
  Kanskje det er av interesse for fruen på Berge Gård?? :)

  -Mari

  SvarSlett
 11. What pretty enamelware! You don't see as much blue here. It's usually white or red.
  I hope your store is doing well. Thank you so much for your nice note on Mother's Day. I hope your mom is doing better, and you too!
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 12. Så många fina saker du har. Jag tycker verkligen att den blå färgen är vacker! Har inte funnit några såna här, kanske ska jag bege mig till Danmark...
  Mariette

  SvarSlett
 13. Madam Blå er så nydelig!
  Kjekt at tingene dine har fått et nytt godt hjem.
  Ha en fin helg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 14. Her er jeg virkelig på hjemmebane, for blått og hvitt går igjen på mitt kjøkken. Den eneste emaljetingen er en liten kvern, men ellers er flere blåfarger i bruk. Det kan du se hvis du tar en titt på innleggene mine.

  Klem

  SvarSlett
 15. Så mye fint!Såg vekta di,fant akkurat en sann på brukten idag:)men der mangler fat foreløbig.Klem:)

  SvarSlett
 16. Blått og hvitt er nydelige kjøkkenfarger :O)
  Herlige gamle saker du har i butikken din.
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 17. Herlig blåfarge !
  Hjertelig takk forresten, for den flotte boken :D (skrev selvsagt et innlegg om den)
  Ha en flotters helg :D

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!