fredag 23. desember 2011

Cathrines Julekalender 2011 - luke 9!

Velkommen, kjære du, til Cathrines Julekalender 2011! I dag, lille Julaften, åpner jeg den aller siste luken i julekalenderen min!
I går reiste fjøsnissen videre fra Tomteland (Sverige). Han begynner å få veldig dårlig tid, så det spørs om han rekker frem til jul. Men Kari er lykkelig uvitende om nissens lange reise, og tenker kun på å bli ferdig med alt det hun skal til jul!
I går tok hun frem syskrinet sitt og reparerte en gammel, brodert julekalender, som jeg ikke rakk å henge opp til advent! Den er fra 1960, og ble kjøpt i en bruktbutikk i Danmark i sommer. Men til neste år henger den nok på veggen vår!
Dukkesyskrinet hennes er lite og velbrukt, men rommer det hun måtte trenge til en liten reparasjon eller syoppdrag. Og det er godt lys fra vinduet, så hun trenger ikke anstrenge de lyseblå dukkeøynene sine så veldig.
Barnegyngestolen passer perfekt til en på hennes størrelse, men problemet er jo at all vuggingen kan få øynene hennes til å falle igjen! Derfor gjelder det å sy på dagtid, når hun er som mest opplagt!
Mens hun syr, sitter hun og tenker på de gamle, gode dager, da hun rett som det var måtte hjelpe fjøsnissen med en søm eller to. Han hadde nemlig en lei tendens til å revne buksebaken, etter alt for mange nissesprett- og sprell, og da kom han slukøret til Kari og ba om hjelp!
Hun skulle bare visst at i natt lå fjøsnissen hennes og sov under et tre i en skog, der det var bare fremmede nisser og troll. Men han frøs ikke, for han lå godt nedi en ullvott som holdt ham varm.
Men det er en god nyhet at han rakk å komme seg over til Nisseland (= Norge) før det ble natt, og at alt tyder på at han er på rett vei nå! Denne lille piken her kunne fortelle ham at han var kommet til  Fredrikshald, og at hovdenstaden ikke var langt unna!
Så nå gjaldt det å reise tidlig avgårde, så han kunne stå på trammen og ønske dukken Kari God Jul på selveste julekvelden! Og da har han ingen tid å miste!
Men nå er tiden kommet til å åpne luke nr. 9 og den aller siste luken i Cathrines Julekalender! Klikke på luken, så ser du hva du kan vinne:
Du deltar i trekningen om kalendergaven, ved å legge igjen kommentar under innlegget her!

Reglene er:
1 kommentar = 1 lodd , 1 kommentar + link til Cathrines Julekalender = 2 lodd. Bruk bildet her og linken her når du linker. Husk å si hvor mange lodd du tar. Og har du ikke egen blogg, så husk å legge igjen e-post adr. din. Du finner liste over alle dem som bidrar med gaver til julekalenderen min her!

Du kan delta i konkurransen om denne kalendergaven frem til midtnatt på selveste Julaften, og 1. juledag trekkes de heldige vinnerene av de forskjellige lukene! NB! Nå kan du ikke lenger delta i konkurransen om premien i luke nr. 8 eller tidligere luker!

Med ønske om en hyggelig lille julaften til dere alle!

19 kommentarer:

 1. Hei Cathrine!
  Det er nesten litt vemodig å legge igjen en kommentar i dag. Du har gledet meg med så flotte historier nå i hele desember - jeg vil savne disse. Men jeg håper jo det kommer et og annet innlegg likevel. Et lite lodd på meg i dag også.
  I dag er aller siste innspurt. Det skal lages litt salater/majoneser, ribben skal forberedes, badet vaskes og fruen skal en tur til frisøren. I ettermiddag kommer Oslofolket og jeg gleder meg til å kose masse med mormorungene noen dager nå.
  Ønsker deg og dine en riktig god julehøytid og alt godt i det nye året!
  Juleklem fra Berit

  SvarSlett
 2. 2 lodd! Rekker nissen fram? Jeg håper det, for hos Kari er det koselig. God jul fra meg.

  SvarSlett
 3. God lille julaften til deg også. Jeg vil gjerne være med i trekningen. 2 lodd.

  SvarSlett
 4. Så koselig det har vert å høre om Kari, og Fjøsnissen! Nydelige bilder til også.

  Ønsker deg å dine ei God Jul!

  "Miraklem"

  SvarSlett
 5. Trekker 2 lodd i dag også jeg :)
  God jul :)

  SvarSlett
 6. Har sagt det før, men gjentar det gjerne: Den historien er sååå herlig - jeg blir å printe den ut og samle den i et hefte og ha den sammen med juleheftesamlingen min. :-) 2 lodd til meg! Ha en flott lillejulaften. Klem fra Eva :-)

  SvarSlett
 7. ♥ GOD JUL til deg ♥
  Jeg deltar med to lodd.

  SvarSlett
 8. Prøver gjerne lykken igjen, med 2 lodd. :)
  Takk for fin julekalender med mye jobb!
  Ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt bloggeår! Nyt julehøytiden med familien! :)

  SvarSlett
 9. Historien er så koselig...og ikke minst har du hatt en stor jobb med å glede oss!
  På den siste luken er jeg også med, med 2 lodd!
  Riktig så fredfull julehøgtid ønskes deg og dine.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 10. Jeg tar 2 lodd denne gangen også jeg :D

  Juleklem Karianne

  SvarSlett
 11. Så bra at fjøsnissen har kommet seg så godt på vei. Men det er bare veier og ikke snø her i Østfold nå, så er redd det kan ta tid å kjøre med slede!
  Vil jo være med på den siste trekningen også, 2 lodd på meg!

  SvarSlett
 12. Da er det like før jula kommer, ferdig eller ikke..
  Ønsker deg og dine ei god og trivelig jul!!
  Juleklemmer fra meg;)

  SvarSlett
 13. Er bare en liten tur innom for å ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år :-D

  Juleklem Karianne

  SvarSlett
 14. Hej Cathrie, lovely stories from Kari. Thank you.
  Two lodd please.
  God Jul, Klem

  SvarSlett
 15. Er bare en liten tur innom for å ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år :-D

  Juleklemmer Karianne

  SvarSlett
 16. Hallo Cathrina,
  I love your Julekalender and your blog is eaven beautiful. Hope you´ve gaot a wonderful x-mas.
  Best wishes Christina from Germany

  SvarSlett
 17. Ønsker deg og dine en riktig god jul!
  Klem

  SvarSlett
 18. Ønsker å være med på den siste luken med 2 lodd:) god jul og godt nyttår!

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!