torsdag 29. mars 2012

Nytt baderomsskap og lyseblå drømmer!

Som dere kanskje husker, var jeg for en stund siden på jakt etter den perfekte lyseblå fargen, som jeg ønsket å male det nye-brukte baderomsskapet vårt med!
Jeg lette og lette etter Lyseblått med stor L! Men til slutt endte vi opp med fargen under, og malingen kunne endelig begynne!
Det nye baderomsskapet er et finn-kjøp, og er trolig nærmere 100 år gammelt! Det er i solid treverk, men litt grovt snekret. Kanskje det en gang sto i en anretning, eller i en butikk? Les hvordan det kom i hus her!
Jeg falt veldig for det! For med sine romslige skuffer, og overskap med munnblåste glassdører, synes jeg det hadde både sjel og sjarme! - Og potensiale, som jeg sa til Bygårdsmannen!

Før skapet ble malt, fikk det  nye lister på skråflatene i hjørnene, der trolig en gang har sittet liknende profillister. Gamle håndtak og knotter fjernet, og det ble sparklet og slipt etter alle kunstens regler!

Så ble bena byttet ut med noen som var litt større (de som satt på var ikke originale). De gamle kulebena fikk vi tak i hos Befa Brukt og Antikk i Askim (se her), som hadde en hele kasse med ben fra div. gamle møbler!

Så var tiden kommet for å dyppe kosten i malingen, og det var enormt spennende! Den lyseblå fargen har fargekode NCS S 0510-R80B.

Her ser dere skapet i speilet, og får en liten aning om hvordan det ble! Men dere må nok vente i spenning litt til! For først om 1 dag eller 2 får dere se det endelig resultatet, og hvordan badet er blitt ! Gled dere!

6 kommentarer:

 1. hei på deg,
  så nydelig en blåfarge dette er,
  så gøy når en endelig finner fargen man leter etter,
  ønsker deg en nydelig dag,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Så nydelig blåfarge! Vi har en stund tenkt på å male soverommet vårt, og jeg vil ha det lyseblått. Denne så helt perfekt ut! Kan jeg spør om hvor mye du lysnet den? Kanskje det kan bli litt maling på oss tidlig i påsken? Vi har ferie både morfar og meg og har ingen andre store planer. Litt båtpuss og rusking i hagen er alltid hyggelig, så det er noe av det vi skal gjøre.
  Gleder meg til å se badet fix ferdig og ønsker deg en fortsatt strålende uke. Hilsen Berit

  SvarSlett
 3. Det var et kjempefint skap! Et sånt ønsker jeg meg også.. :) Det blir spennende å se det ferdige badet. Skapet med den nye blåfargen så iallefall veldig fint ut i speilet!

  SvarSlett
 4. Kjempeflott skap!

  Jeg har brukt nesten samme fargen her:
  http://gardsjenta.blogspot.com/search?updated-max=2012-03-13T13:17:00%2B01:00&max-results=7

  :) Bare at den slutter på 90 istedenfor 80 :) Det er en nydelig farge! har heldigvis endel igjen av den :)

  SvarSlett
 5. Hei Katrine du giver helt ny mening til farven blå - jeg får helt lyst til at male !

  Her får du en udfordring fra mig:
  Vis din bedste og sødeste Påskepynt
  I denne uge kan du sætte din Påskepynt frem til display
  Vær med - og send dit indlæg senest Langfredag den 6. april

  knus fra Frøken-frida

  SvarSlett
 6. Hei :-)

  Kjempefin blåfarge :-) Og skapet var bare lekkert :-)

  Ønsker deg en flott helg :-)

  Klem

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!