lørdag 9. juni 2012

Kalenderpiken Ida Elisabeth!

Hun er kalenderpike nr. 1, og er viden kjent for sine vakre, fargerike bilder, der stedene og livet tegnes inn, slik det en gang var, og de ørsmå detaljene i hvert eneste bilde trollbinder deg!

Jeg snakker om Ida Elisabeth, som hvert år gir ut en årskalender, og som trolig har hengt på veggen i hvert eneste norske hjem!

Og jeg simphelten elsker bildene hennes, jeg også! Og flere ganger har jeg vært innom galleriet hennes i Holmsbu, som hun drev i 20 år! Dit reiste Bygårdsmannen og fru på en årlig visitt, for å trekk frisk sjøluft, og for å sitt på brygga i idylliske Støa med nistematen vår!

For en liten stund siden fikk jeg muligheten til å besøke Ida Elisabeth sammen med min mor, og vi hadde en fantastisk hyggelig dag hos henne på Tronborg på Filtvet i Hurum!

Her i tårnhuset sitter Ida Elisbaeth og maler på vinterstid!
Her bor hun sammen med 2 katter, i et stort hus fra 1922 i en stor, vakker hage! Både hagen og huset er hennes store lidenskap, og alt skal bevares slik det en gang var! Les mer om det her!

Lunchen inntok vi under trekronene, mens humla suste, og det var bare å nyte øyeblikket mens man hadde det!

I sitt tidligere verksted har Ida Elisabeth nå en liten butikk, der hun selger bilder, kort, bøker og kalendere, samt mye hyggelig brukt- og antikk!

Vi dro selvsagt ikke tomhendte der i fra, og angrer kanskje bittelittegrann på av vi ikke kjøpte mye mer! Jeg skulle gjerne kjøpt et bilde jeg hadde veldig lyst på, men det får bli en annen gang!

Og skulle du ønske deg en tur til Ida Elisabeths drømmehus- og hage, tar hun gjerne i mot besøk! Se åpningstider og hvordan du kommer dit her og på Ida Elisabeth!

Selv kaninene lever som grever på Tronborg, eller Slottet, som det kalles på folkemunne!

Så unn deg et hyggelig sommerbesøk hos Ida Elisabeth - Kalenderpiken med de vakre bildene!10 kommentarer:

 1. For et fantastisk sted! Jeg kjenner godt den følelsen av å angre på at man ikke kjøpte mer. he he. Du må rett og slett reise tilbake hvis du får muligheten. God lørdag til deg. Håper solen skinner og at du får en flott helg. Klem fra Elin :)

  SvarSlett
 2. Vakkert alt sammen!
  Skulle gjerne vært der!

  Ønsker deg ei fin helg!

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. God lørdagsmorgen Cathrine!
  Snakk om idyll! Det er jo slik man bare kan drømme om. Skulle ikke hatt noe imot det huset og den hagen der! Og ja, jeg har også hatt en slik kalender på veggen. En blir i godt humør bare av å se slike flotte bilder.
  Har en liten bloggpause nå. Er i full gang med rengjøring. Må benytte sjansen når morfar og Silje er på jobb.
  Ønsker deg en fin helg. Her regner det i bøtter og spann, så jeg trenger ikke ha dårlig samvittighet for å ikke være ute.
  Hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Berit!
   Så flink du er da! Regn her også, så det blir innearbeide i dag!

   Du skulle tatt deg en tur til Ida Elisabeth, du som bor så nærme - det er bare å ringe for å avtale!

   God helg til deg også!

   Klem Cahtrine :-)

   Slett
 4. Åååå ... vilket härligt inlägg OCH vilka underbara bilder !!
  DIT skulle jag gärna resa, (kanske) en dag ;O)
  Älskar blommorna och landskapen på korten!

  Ha en fin dag Cathrine!
  KRAM Vivan

  SvarSlett
 5. Så gøy å lese dette og se de fine bildene. Ser utrolig idyllisk ut der. Skal nok ta turen jeg og!
  Klem♥

  SvarSlett
 6. Der er bestandig så mye å kose seg med på bloggen din! Jeg har lest om henne og stedet i et ukeblad, og har ønsket å dra dit. Men har det blitt noe av?! Neida, så takk for at du viste dette og minnet meg på det igjen. Det ser herlig ut der.
  Og så har det blitt lite blogging i det siste, så jeg har ikke sett halsen din før nå. Det er jo akkurat en sånn jeg har vært på jakt etter, for alle halsene jeg har må jo trekkes over hodet, og da blir håret så fælt. Gratulerer så mye med finaleplass. Fortjent, så absolutt. Ha en god helg!

  SvarSlett
 7. Beautifull!! Thanks for sharing!!

  SvarSlett
 8. Enig, det er veldig sjarmerende tegninger.

  SvarSlett
 9. Tenkte jeg skulle vise han innlegget ditt!!
  KLem♥

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!