onsdag 30. januar 2013

Liselotte - fin på skolen!

Det er ikke noe forskjell på en skolejente da og nå, for alle vil være fin på skolen! Og denne koften, som hetet Liselotte, var sikkert veldig fin en gang i tiden, og et populært skoleantrekk på 1960-tallet!
Livet som skoleelev var nok en smule annerledes for så mange år siden! Men det å være sammen med vennene og være en del av klassen, var nok like viktig da som nå!
Oppskriften Liselotte (str. 6-12 år), fant jeg i en bruktbutikk, og den inngår nå i samlingen min, som jeg skrev om her!
Koften har et gjentagende mønster, som sikkert går som en lek etter hvert! Kan tenke meg denne kan bli fin i pastellfarger også!
Og som jeg lovet, skulle jeg legge ut flere av de gamle retro strikkeoppskriftene etter hvert! Og her finner du oppskriften til skolekoften Liselotte, som jeg har laget i pdf-fil!

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for oppskrift! Jeg vil lage meg en egen mappe med oppskriftene etter hvert som de dukker opp. Jeg vet ikke hva som blir strikket. Men jeg er så nostalgisk at dette ser jeg verdien av.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så fin den koften var! Og på oppskriften sto det "Heilo", mamma strikket en fanakofte til seg selv da jeg var liten, som jeg nå har arvet. Og hun fortalte at da skulle alle ha "Heilo"-garn.. Jakken er iallefall tykk og varm!

  Ønsker deg en fin onsdag!

  SvarSlett
 3. Så nydelig den kofta var og så supert med oppskrift,eg burde begynne å strikke for alvor snart:)
  Ønsker deg ein fin dag!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Flott kofte! Jenta på bildet ser jo ut som ei voksen dame! Jeg har arva en god del gamle strikkemønster etter svigermor...

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. Koselige bilder som bringer meg tilbake til skoledagene.
  Denne unge damen minner meg om storesøsteren min på 60-tallet, hun hadde sånn hårsveis. Og hjemmestrikkede kofter fikk vi alle av bestemor til jul :)

  SvarSlett
 6. Som at se mig selv, ti-hi!
  Klem Helle

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!