lørdag 2. januar 2016

Svaret på et lite nyttårs mysterium!

For nøyaktig et år siden hadde jeg et innlegg om den gamle kaffekvernen, som henger på kjøkkenveggen vår! Se her.
Jeg oppdaget denne påskrift på svensk da den skulle henges opp: De hjärtligaste lykönskninar. Till Hilding & Jenny November 1929 från Susanna & Katia.
Jeg spekulerte i om det kanskje hadde vært en bryllupsgave? Og var det mulig å finne ut hvem som hadde eid den gamle kaffekvernen?
Så jeg henvendte meg til den som solgte meg kaffekvernen. Og hun fortalte at den var kjøpt hos Lundsrud Auksjoner i Mysen. og at den kom fra et dødsbo rett over svenskegrensen. 
Og ved et søk hos FinnGravenSe, fant jeg en grav ved Ärtemarks kirke i Bengtsfors kommune, som kunne være dem!
Det var kun noen få graver som hadde kombinasjonen Hilding + Jenny. Og disse to hadde et fødselsår som kunne stemme med at de giftet seg i 1929!
Men helt sikkert på at det var disse to som eide kaffekvernen kan man jo ikke være. Det blir likevel en god nyttårshistorie ut av det!
Og kaffekvernen til Hilding & Jenny har kommet til heder og verdighet igjen! Og mysteriet med hvem som en gang eide den lever videre!

2 kommentarer:

 1. Spennande detektivarbeid du held på med.
  Og kaffikverna er kjempefin og verdifull.

  SvarSlett
 2. Hvilken herlig historie !
  Hva du finner ut altså - bravo :o)

  Godt nytt år

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet. Og derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin høstdag!